حسین امیرعبداللهیان:
سفر هیأت آژانس به ایران/ آمادگی تهران برای گام نهایی مذاکرات وین
وزیر خارجه کشورمان در نشست خبری با همتای عراقی خود ضمن اعلام آمادگی تهران برای گام نهایی مذاکرات وین به شرط رعایت خطوط قرمز اعلامی از سفر هیئت آژانس انرژی اتمی به ایران خبر داد.
به گزارش نگاه نو، حسین امیر عبداللهیان وزیر خارجه ایران در نشست مشترک با فواد حسین همتای عراقی خود، ضمن اعلام حمایت تهران از عراق یکپارچه، مستقل و قوی اظهار داشت: از تصمیم پارلمان عراق برای خروج نیروهای بیگانه از عراق حمایت می کنیم.
وی افزود: ما به تلاشهای خود برای توسعه روابط فیمابین ادامه می دهیم.
امیرعبداللهیان همچنین از سفر هیأت آژانس به تهران خبر داد و گفت: در چارچوب جمعبندی مذاکرات مقامات آژانس بینالمللی انرژی اتمی در روزهای آینده به تهران سفر خواهند کرد.
وی افزود: امیدواریم آقای رافائل گروسی مدیرکل آژانس با نگاه فنی و به دور از هیجانات سیاسی نسبت به حل و فصل این موضوع با همکارانم در سازمان انرژی اتمی به جمع بندی و توافق برسد.
وزیر خارجه کشورمان گفت: جمهوری اسلامی ایران هیچگاه به دنبال دستیابی به سلاح هستهای و بمب اتمی نبوده و نخواهد بود و فتوای مقام معظم رهبری امام خامنهای نیز بر این موضوع تأکید دارد.
امیرعبداللهیان در بخش دیگری از این نشست خبری اظهار داشت: بر کسی پوشیده نیست که عراق همواره در مسیر گفتوگو برای لغو تحریمها، مذاکرات وین و جمع بندی نهایی مذاکرات هستهای بین ایران و طرف آمریکایی و سه کشور اروپایی اقدامات مثبت و سازندهای را انجام داده است. ما آمادگی داریم بر مبنای مذاکرات قبلی و با رعایت خطوط قرمز جمهوری اسلامی ایران در مسیر جمع بندی نهایی مذاکرات انجام شده در وین قدم برداربم.
وی یادآور شد: البته از آنجایی که برخی اظهارات و پیامهای متناقض از طرف آمریکایی دریافت میشود به گونهای که در مسیر دیپلماتیک، پیامهای آمریکا به ایران مثبت و تأکید بر اهمیت جمع بندی توافق هست، اما در عرصه رسانه برخی مقامات آمریکا سخنان متناقضی را بیان میکنند، لذا من به برادرم آقای فؤاد حسین در گفتوگوهای امروز تأکید کردم که جمهوری اسلامی ایران همواره از مذاکره و مسیر دیپلماسی استقبال کرده و ما در دولت جدید ایران، ماهها برای جمع بندی و رسیدن به یک توافق خوب، قوی و پایدار تلاش کردیم و اکنون نیز آماده جمع بندی در چارچوب گفته شده هستیم. اما چنانچه طرف آمریکایی مسیر دیگری را انتخاب کند، ما نیز آماده عملیاتی کردن پلان ۲ و مسیر دیگری هستیم و همه گزینهها برای ما در دسترس و در روی میز قرار دارد.
وزیر خارجه ضمن ادای احترام به روح بلند شهید ابومهدی المهندس و شهید حاج قاسم سلیمانی که در حادثه تروریستی آمریکایی در فرودگاه بینالمللی بغداد به شهادت رسیدند، اظهار داشت: ما در خصوص نهایی کردن هر چه سریعتر پروندههای حقوقی و بینالمللی این جنایت به شکل مشترک گفتوگو و بر اهمیت آن تأکید کردیم.
رئیس دستگاه دیپلماسی اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران از عراق متحد، آباد، قوی و مستقل همواره حمایت کرده است و ما همواره حمایت خود را از تصمیم دولت عراق و تصمیم ملت عراق برای تعیین سرنوشت خود اعلام کردهایم.
وی همچنین عنوان کرد: در گفتوگوهای دوجانبه تأکید کردم که مشترکات دو ملت آنقدر زیاد است که میتوان گفت در سایه روابط راهبردی و ممتاز موجود، در واقع ما یک ملت واحد هستیم در دو جغرافیای مستقل.
وزیر خارجه ادامه داد: از نقش مثبت و سازنده عراق در تحولات منطقهای همواره استقبال کردهایم. ما از سیاست عراق در جهت گشایش و توسعه مناسبات با کشورهای منطقه، عربی و جهان اسلام استقبال کردهایم و با نگاه مثبت به این مسئله مهم توجه داریم.
رییس دستگاه دیپلماسی گفت: از تلاشهای مسئولان عراق برای تقویت همکاریها و گفتوگوهای منطقهای تشکر میکنیم. این دقیقاً همان سیاستی است که دولت ایران آن را مورد توجه و تأکید قرار داده است.
امیرعبداللهیان افزود: جمهوری اسلامی ایران همواره به حاکمیت عراق احترام گذاشته و همواره یاور دولت و ملت عراق در حفاظت از امنیت منطقه بوده است. ما در ماههای گذشته گفتوگوهای مهمی را در قالب کمیته عالی امنیتی در تهران و بغداد داشتیم.
وزیر خارجه گفت: پیگیری تعهدات عراق، نهاییکردن سند توافقات که در نتیجه این گفتوگوها حاصل شده با هدف مقابله با گروهکهای تروریستی در اقلیم (کردستان عراق) مورد توجه جدی ما قرار گرفته است.
وی افزود: ما معتقد هستیم که دولت عراق مصمم است این کشور منبعی برای تهدید برای همسایگان و از جمله ایران نباشد. مقامات دولت مرکزی اقدامات مهمی را در ماههای اخیر در گفتوگوها مورد اشاره قرار دادهاند و امیدواریم هر چه زودتر شاهد اجراییشدن توافقات در این چارچوب باشیم.
وزیر امور خارجه تصریح کرد: یکی از موضوعات در دستورکار ما طراحی سند همکاریهای جامع و بلندمدت بین ایران و عراق است. بزودی پیشنهادات خود را در قالب متنی از مسیر دیپلماتیک در اختیار وزیر خارجه عراق قرار خواهیم داد و امیدواریم در جریان برگزاری کمیسیون عالی مشترک همکاریهای دو کشور شاهد نهایی شدن این سند که نقشه راه جدید همکاریهای دو کشور را رقم خواهد زد، باشیم.
وی گفت: تلاش ما برای تداوم همکاریها در چارچوب توافقات فیمابین و از جمله بر مبنای قرارداد ۱۹۷۵ به ویژه در موضوعات مربوط به لایروبی شط العرب (اروندرود)، تعیین و جانمابی مجدد خط تالوگ، بر مبنای تشکیل کمیته مشترک با هدف توسعه استانهای همجوار شط العرب مورد تاکید جدی ما و همکارم وزیر خارجه عراق در گفتوگوهای امروز قرار گرفت.
وزیر امور خارجه در ادامه اظهار داشت: ما از دولت و ملت عراق برای اجرای مصوبه پارلمان این کشور در خروج نیروهای نظامی از خاک عراق حمایت میکنیم. در خصوص تقویت همکاریهای ترانزیتی و توریسم زیارتی و گردشگری فیمابین دو کشور همانطوری که همکارم اشاره کرد، تکمیل خط آهن بصره – شلمچه و خط آهن کرمانشاه- خسروی – منظریه – بغداد در دستورکار جدی دو طرف قرار دارد.
امیرعبداللهیان گفت: بر ضرورت حمل و نقل یکسره کالا به مقاصد استانهای دو کشور تأکید داریم و آن را در راستای توسعه همکاریهاری تجاری و اقتصادی دو کشور لازم و ضروری میدانیم.
وی همچنین عنوان کرد: کماکان شرکتهای مهم و متنوع ایرانی در حوزه خدمات فنی و مهندسی برای تقویت همکاریها در اجرای پروژههای زیربنایی عراق آمادگی لازم را دارند.
استقبال از بازگشت روابط ایران با عربستان و مصر
رئیس دستگاه دیپلماسی درباره مناسبات ایران و عربستان و همچنین ایران و مصر نیز اظهار داشت: در چارچوب تقویت همکاریها با کشورهای اسلامی و با کشورهای منطقه از بازگشت روابط ایران و عربستان سعودی و همچنین روابط مصر با جمهوری اسلامی ایران استقبال کرده و از تلاشهای آقای فؤاد حسین در نزدیک کردن دیدگاههای طرفین قدردانی میکنیم.
نظر شما
- ارتش کره شمالی به زودی وارد جنگ اوکراین میشود
- دادگاه هلند قطع مبادلات تسلیحاتی با اسرائیل را بررسی میکند
- قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام، هدیه بایدن به ترامپ است
- مسئله هستهای ایران با تقابلهای ساختگی حل نمیشود
- جنگ افروزی اسرائیل به بهبود روابط ایران و عربستان انجامید
- حاشیههای ناتمام کابینه انتخابی ترامپ
- وجدان جهانی و تایید جنایت جنگی نتانیاهو و گالانت
- هیچ تغییری در دکترین هستهای آمریکا ایجاد نشده است
- مسکو به پیونگ یانگ سیستم پدافند هوایی داد
- وزیر دفاع ایران با مادورو دیدار کرد
- موافقان، مخالفان و کشورهایی که به قطعنامه شورای حکام رای ممتنع دادند
- نتانیاهو به کدام کشورها نمیتواند سفر کند؟
- آیا دونالد ترامپ میتواند به جنگ اوکراین پایان دهد؟