۱۲ مهر ۱۴۰۲
کپی شد!

در گزارشی اعلام شد؛

ظرفیت های اروپا برای حمایت از فلسطین/ تجربه موفق «BDS»

ظرفیت های اروپا برای حمایت از فلسطین/ تجربه موفق «BDS»

رژیم صهیونیستی بر اساس یک طرح استعماری غرب با اشغال فلسطین و آواره سازی مردم آن تاسیس شده است. لذا از آن زمان تاکنون مجموعه دولت های غربی در ابعاد مختلف آن را مورد حمایت خود قرار داده اند. اکنون سوالی که مطرح است این است که آیا در اروپا ظرفیت هایی برای حمایت از فلسطین وجود دارد و یا اینکه می تواند ایجاد شود؟

به گزارش نگاه نو، دو کشور فرانسه و انگلیس در شورای امنیت سازمان ملل متحد از «حق وتو» برخوردار هستند، تلاش بر روی افکار عمومی این دو کشور در جهت فشار به دولت هایشان تا از این ظرفیت در جهت حمایت از فلسطین استفاده کنند، امکانی است که می تواند به مرور به سمت فعلیت حرکت کند. لذا تعریف ساز و کارهایی برای مدیریت افکار عمومی، مانند تکثر رسانه ها و غیره می تواند بر سطوح دولتی نتیجه بخش باشد. کسانی مانند جرمی کوربین که به عنوان رئیس حزب کارگر انگلیس در پارلمان این کشور مواضع ضد صهیونیستی اتخاذ می کرد شاخص مهمی در این ارتباط محسوب می شود.

اتحادیه اروپا یک مجموعه بزرگ و تاثیرگذار جهانی است. موضع اروپا در تحولات جهانی و به طور خاص در فلسطین «پایبندی به قطعنامه های بین المللی» است. لذا با توجه به اینکه رژیم صهیونیستی به طور دائم خلاف این قطعنامه ها عمل کرده و آنها را نقض می کند، فرصت خوبی است تا با تبیین این مسئله در سطح افکار عمومی، این مجموعه بزرگ جهانی را علیه اسرائیل بسیج کرد. مواضع کشورهای اروپایی در زمان قرائت و رای گیری گزارش کمیته حقیقت یاب گلدستون شورای حقوق بشر درباره جنگ سال ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹ یعنی جنگ ۲۲ روزه که اسرائیل را به ارتکاب جنایت جنگی متهم کرده بود، شاخص مهمی در این ارتباط محسوب می شود. (در هنگام رای گیری در شورای حقوق بشر، ۱۰ کشور اروپایی جلسه را ترک کردند اما هنگام رای گیری در مجمع عمومی به آن رای مثبت دادند).

بیشتر بخوانید  اتحادیه اروپا فهرست تحریم‌ها علیه ایران را منتشر کرد

جریان صهیونیسم با ایجاد لابی های قدرتمند در کشورهای مختلف تلاش دارد تا ضمن جلب حمایت های مالی، نظامی و سیاسی از رژیم صهیونیستی، مواضع ضد اسرائیلی در کشورها را خنثی کند. لابی صهیونیسم در آمریکا (ایپک) بسیار قدرتمند و ذی نفوذ است اما در اروپا لابی های صهیونیستی مانند آمریکا قدرتمند نیستند. لابی صهیونیستی «جی کال» در اروپا علی رغم حمایت هایی که از رژیم صهیونیستی دارد اما نفوذ ضعیف تری در سطوح رسمی دولت های اروپایی دارد و از سوی دیگر بیشتر سعی در تنظیم رفتار اسرائیل با منافع شرکتهای اروپایی دارد.

لذا در آمریکا فرصت های حمایتی از فلسطین بسیار کمتر از اروپا است زیرا هم این لابی ها برای فعالیت خود سرمایه های لازم را دارند و هم ساختارهای رسمی یعنی مراکر تصمیم گیری در اشغال این لابی ها است اما در اروپا شرایط بسیار متفاوت از آمریکا است.

در برخی از کشورهای اروپایی فرصت های حمایت از فلسطین در ابعاد حقوقی و قضایی وجود دارد. اشخاص و یا سازمان ها می توانند با توجه به این فرصت های حقوقی پرونده هایی را در راستای حمایت از فلسطین در دادگاه های این کشورها مطرح کنند. پیگیری و گرفتن حکم قضایی در خصوص تحریم کالاهای اسرائیلی که در مناطق اشغالی ۱۹۶۷ تولید می شود با توجه به قطعنامه اتحادیه اروپا در محکومیت اشغال این منطقه که منجر به جمع آوری کلاهای اسرائیلی از بسیاری از فروشگاه ها در کشورهایی مانند انگلیس شد و یا حکم ارتکاب جنایت جنگی برای برخی مسئولان صهیونیستی در پرونده به شهادت رساندن «صلاح شحاده» که توسط وکلای بین المللی مانند خانم «می صبحی الخنساء» صورت گرفت، شاخص های مهمی در این ارتباط هستند که می تواند تسری یابد.

بیشتر بخوانید  تغییر نوشتاری و تلفظی کشور ترکیه/Türkiye بجای Turkey

بحث تحریم رژیم صهیونیستی خصوصا در جوامع اروپایی رو به گسترش است. تجربه جنبش تحریم اسرائیل (B D S) یک تجربه موفق بوده است که از تحریم کالایی اسرائیل شروع شد و اکنون به حوزه های فرهنگی و ورزشی و علمی نیز تسری پیدا کرده است. حمایت از این جنبش و نیز استفاده از تجربه آن می تواند بسیار موثر باشد. در حال حاضر رژیم صهیونیستی سالانه ۲۰ میلیون دلار برای مقابله با جنبش تحریم اسرائیل در بودجه خود پیش بینی می کند و صراحتا از آن به عنوان یک تهدید جدی برای موجودیت این رژیم یاد می کند.

نظر شما

صفحات اجتماعی انتخاب سردبیر آخرین اخبار کاریکاتور عکس روز