۲۴ تیر ۱۴۰۱
کپی شد!

نگاه نو بررسی می کند؛

چرایی تلاش رسانه های غربی برای اعتبار بخشی به سفر بایدن

چرایی تلاش رسانه های غربی برای اعتبار بخشی به سفر بایدن

با نزدیک شدن آمریکا به پروسه رای گیری انتخابات میان دوره ای کنگره ، تلاشهای دولت بایدن برای دستاورد سازی در عرصه سیاست داخلی و خارجی ادامه دارد.

جو بایدن برای مدیریت صحنه سیاسی آمریکا و به خصوص تلاش برای پیروزی دموکرات ها در انتخابات کنگره راهی جز کاهش قیمت انرژی در کشورش ندارد. این ضرورت باعث شده است، او بر خلاف صحبت هایی که پیش از این درباره عربستان و شخص بن سلمان انجام می داد، حالا عاجزانه راهی منطقه شود تا راهی برای افزایش تولید نفت عربستان پیدا کرده و در عین حال برای بر طرف کردن نگرانی های اعراب منطقه و همچنین رژیم صهیونیستی اقدامی جدید برای تامین منافع و امنیت آنها انجام دهد.

این سفر بر همین اساس بیشتر از اینکه از منظر سیاست خارجی آمریکا دارای اهمیت باشد، از منظر سیاست داخلی و برای حمایت از دموکراتها در انتخابات کنگره کارآیی دارد. بر اساس سیاست در پیش گرفته شده توسط مسئولان کاخ سفید، رسانه های حامی دموکراتها در آمریکا باید به صورت ویژه ای به این سفر پرداخته و آن را سفری به شدت مهم و موفقیت آمیز در احیای روابط آمریکا با عربستان و رژیم صهیونیستی جلوه دهند.

تلاش رسانه های آمریکایی برای تبلیغات و پروپاگاندای شدید سیاسی روی این سفر باعث شده است که رسانه های منطقه و ایران نیز به خودی خود با این موج همراه شوند و این سفر را بیش از حدی که هست، دارای اهمیت جلوه دهند.

اهداف این سفر اما به احتمال زیاد محقق نخواهد شد. بسیاری از تحلیلگران سیاسی در داخل آمریکا بر این عقیده اند به دلیل اینکه دولت دموکرات اصولا علاقه ای به احیای روابط خود با خاندان سعودی و به ویژه محمد بن سلمان ندارد و در این میان تنها به خواست خود که کاهش قیمت انرژی است، فکر می کند، نمی تواند برای حیای روابط آمریکا با سعودیها اقدامی انجام دهد و در دام خواسته های روز افزون آنها گرفتار خواهد شد.

از طرف دیگر تلاشها برای شکل دهی به ناتوی عربی ، خاورمیانه ای و یا همکاری اطلاعاتی و امنیتی اعراب منطقه با رژیم صهیونیستی نیز راه به جایی نخواهد برد زیرا میزان عدم اعتماد و سوء ظن این دولت ها به یکدیگر به شدت بالاست و مانند تمام تلاشهای پیشین در این زمینه نمی تواند با موفقیت همراه شود.

از اینرو این نکات اهمیت ویژه ای دارد:
– سفر بایدن به منطقه بیشتر از اینکه به خاطر ایران و یا ایجاد ائتلاف علیه کشورمان باشد، سفری تبلیغاتی برای ایجاد این گمانه است که منطقه علیه ایران بسیج شده و ایران در انزوا فرو می رود. این همان مطلبی است که او در مقاله اش در واشنگتن پست نیز به آن اشاره کرده بود.

– سفر بایدن به منطقه بیشتر از اینکه بخواهد سفری برای احیای روابط دموکراتها با عربستان سعودی باشد، سفری برای احیای دولت بی ثبات رژیم صهیونیستی است .

– رسانه های معاند تلاش دارند نشان دهند این سفر می تواند به صورت کامل علیه منافع ایران بوده و احیای برجام را به صورت کامل در اغما فرو ببرد. این تحلیل غلط است زیرا تحلیلگران آمریکایی خود بر این عقیده اند یکی از تلاشهای بایدن در سفر خود به عربستان و سرزمین های اشغالی، قانع ساختن رهبران منطقه در این باره است که دنیا به احیای برجام نیاز دارد و آمریکا هیچ پلن دومی برای برخورد با ایران ندارد زیرا اولویت های سیاست خارجی آمریکا در ابتدا چین و بعد روسیه است و ایران نمی تواند و نباید هزینه زیادی برای آمریکا به همراه داشته باشد بنابراین گزینه های جنگ و یا تغییر نظام در ایران که برخی سران منطقه به دنبال آن هستند، عملا از روی میز کنار گذاشته شده است .

مقاله بایدن و تهدید ایران نیز نشان از این دارد که او سعی دارد همزمان ایران را نیز وادارد که به خواسته های ایالات متحده در برجام تن دهد تا او نهایتا در طی یک یا دو ماه آینده، مهمرتین دستاورد سیاست خارجی خود را که احیای برجام با موافقت کشورهای منطقه است به نمایش بگذارد.

سفر بایدن به منطقه نمی تواند نظم منطقه ای موجود را بر هم بزند. اقدام بایدن در ادامه دادن توافق آبراهام بین کشورهای منطقه و رژیم صهیونیستی اقدامی واکنشی به یارگیری روسیه در منطقه است و نه کنشی جدی و خلاقانه .
تلاشهای پیشین آمریکا برای ایجاد ناتوی عربی و یا حداقل نزدیک کردن اعراب منطقه به یکدیگر برای مقابله با ایران همگی با شکست رو به رو شدند.

نظر شما

صفحات اجتماعی انتخاب سردبیر آخرین اخبار کاریکاتور عکس روز