۲۶ تیر ۱۴۰۲
کپی شد!

همزمان با جلسه کنیست برگزار خواهد شد؛

روز«اختلال» در تل‌آویو؛ فراخوان اعتصاب و اعتراض علیه نتانیاهو

روز«اختلال» در تل‌آویو؛ فراخوان اعتصاب و اعتراض علیه نتانیاهو

با تداوم تلاش‌های کابینه «بنیامین نتانیاهو» برای قانونگذاری طرح تغییرات قضایی، سازمان‌دهندگان اعتراضات در سرزمین‌های اشغالی هم روز دوشنبه را روز «اختلال» نام‌گذاری و اعلام کردند که گستره اعتراضات و اعتصاب‌ها را افزایش خواهند داد.

به گزارش نگاه نو، «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی که با درخواست‌ها مبنی بر توقف روند قانون‌گذاری طرح تغییرات قضایی بارها مخالفت کرده، روز دوشنبه (هفدهم جولای) و هم‌زمان با تشکیل جلسه کنست برای تصویب این طرح باید منتظر بزرگ‌ترین موج اعتراضات علیه خود باشد. برخلاف آنچه نتانیاهو و اعضای تندروی کابینه‌اش بیان می‌کنند، شرایط برای آن‌ها هم آسان نیست و افزایش فشارها، اخیرا نخست‌وزیر درمانده تل‌آویو را به بیمارستان کشاند.

صهیونیست‌ها در خیابان، نتانیاهو در بیمارستان

بعدازظهر روز شنبه، پانزدهم جولای بود که رسانه‌های صهیونیستی اعلام کردند نخست‌وزیر این رژیم حالش وخیم شده به دلیل غش و احساس درد قفسه سینه، به بیمارستان «شیبا» در منطقه تل هاشومر منتقل شده است. در حالی که گزارش‌های تکمیلی عبری این خبر را تایید کردند اما خبر دادند که نتانیاهو روز یکشنبه هم تحت آزمایش‌های دیگری از جمله آزمایش قلب قرار گرفته است. پایگاه فلسطینی «عرب۴۸» در گزارشی اعلام کرد وضعیت نتانیاهو سخت‌تر از این‌هاست و برای کنترل ضربان قلب او از دستگاه استفاده شده است.
نتانیاهو که با انتشار ویدئویی از داخل بیمارستان گفته بود: من با همسرم در دریا زیر آفتاب و بدون کلاه و بدون آب وقت گذراندم؛ این ایده خوبی نبود.. آب زیاد بنوشید!» شبکه تلویزیونی رژیم صهیونیستی «کان» هم طی گزارشی و در تایید ویدئوی نتانیاهو اعلام کرده بود: این معاینه نشان داد که نخست‌وزیر از کم‌آبی رنج می‌برد، اما بیمارستان شیبا تأیید کرد که وضعیت او خوب است. پزشکان توصیه کرده‌اند که «نتانیاهو همچنان تحت معاینات روتین اضافی قرار گیرد».

در شرایطی که نتانیاهو و نزدیکانش، با تمام امکانات و ظرفیت‌ها و به کمک رسانه‌های صهیونیستی تلاش داشتند تا بحران جسمی او را کم‌اهمیت جلوه دهند، خیابان‌های تل‌آویو و دیگر شهرک‌های صهیونیستی آماده می‌شد تا پذیرای جمعیت بی‌سابقه‌ای از معترضین باشد. باوجود وخامت حال نتانیاهو، شنبه‌شب شهرک‌نشینان صهیونیست برای بیست و هشتمین هفته متوالی علیه طرح تغییرات قضایی به خیابان آمدند. پایگاه خبری واللا در این باره گزارش داده بود که حدود ۱۹۰هزار تظاهرکننده در خیابان کاپلان تل‌آویو و ۲۰۰هزار نفر در شهر‌ک‌های اشغالی دیگر در تظاهرات علیه طرح کابینه نتانیاهو شرکت کردند.

تبعات تشدید بیماری نتانیاهو به همین جا ختم نمی‌شود و ضربه‌ای هم به ساختار حکومتی رژیم اشغالگر خواهد زد؛ چرا که کابینه تل‌آویو نه معاون نخست‌وزیر دارد و نه سرپرست! پایگاه خبری «واللا» با مطرح کردن این موضوع، امروز در مقدمه گزارشش نوشت: بستری شدن روز گذشته نتانیاهو در بیمارستان، این سوال را مطرح می‌کند که در صورت ناتوانی وی از ادامه فعالیت در سِمَت نخست‌وزیری، روند کار کابینه تل‌آویو چگونه خواهد بود؟ و نتیجه این می‌شود که در صورت عدم توانایی نتانیاهو برای انجام وظایف، او یا باید راضی شود که از بین وزرای کابینه جانشینی برای خود انتخاب کند، یا طبق قوانین، جانشین او با سه چهارم آراء کابینه و دو سوم اعضای کنست انتخاب خواهد شد.

روز اختلال: حتی بعد از تصویب طرح هم اعتراضات ادامه دارد

راهی شدن نتانیاهو به بیمارستان، احتمالا اولین شوکی بود که او از جانب معارضان و مخالفانش دریافت کرده است. هفته سخت نتانیاهو که از دوشنبه هفته قبل با تمرد خلبانان و نیروهای ذخیره از خدمت در ارتش رژیم اشغالگر آغاز شده، هنوز شگفتی‌های دیگری برای او دارد؛ مشکلات هفته‌ای که قرار است در آن طرح تغییرات قضایی به تصویب برسد، تازه روز دوشنبه برای نتانیاهو آغاز خواهد شد.

صبح روز یکشنبه رسانه‌های صهیونیستی در گزارش‌هایی اعلام کردند که در مقابل عجله کابینه نتانیاهو برای تصویب طرح جنجالی، سازمان‌دهندگان اعتراضات برنامه‌ریزی برای فعالیت‌های مستمر خود را تحت عنوان «دوشنبه، روز اختلال» آغاز کرده و می‌خواهند اقدامات خود را تا سه‌شنبه حتی بعد از تصویب احتمالی این طرح در کنست ادامه دهند. روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» در گزارشی از تحلیل برنامه‌های شهرک‌نشینان برای روز اختلال، تاکید کرده بود که روند افزایش فشارها بر کابینه نتانیاهو، وضعیت اسرائیل را از «اختلال» به سمت «فلج شدن» خواهد بود.

موجودیت رژیم صهیونیستی در لبه پرتگاه

نتانیاهو وضعیت در داخل سرزمین‌های اشغالی را به حالت انفجار رسانده است. نشریه صهیونیستی «اسرائیل هیوم» این وضعیت را به درستی توصیف می‌کند؛ جایی که ضمن اذعان به مشکلات فراوان تل‌آویو در ابعاد امنیتی، سیاسی و اقتصادی تاکید می‌کند «آنچه اسرائیل از سر می‌گذراند یک فاجعه است». این فاجعه، با خطر جنگ با حزب‌الله آغاز، با رکود اقتصادی ۱۵۰میلیاردی ادامه، با از دست رفتن انسجام داخلی صهیونیست‌ها و تضعیف ارتش تکمیل می‌شود. اسرائیل هیوم درباره تاثیرات خارجی این وضعیت نیز می‌نویسد: روابط پرتنش با آمریکا نیز، آثار منفی خود را دارد؛ این موضوع باعث می‌شود تا اعتماد به نفس دشمنان ما که احساس می‌کنند ما پشتیبان نداریم، هر روز بیشتر شود.

نظر شما

صفحات اجتماعی انتخاب سردبیر آخرین اخبار کاریکاتور عکس روز