۱۸ دی ۱۴۰۱
کپی شد!

اختصاصی نگاه نو؛

سود اقتصادی آمریکا از ادامه جنگ اوکراین

سود اقتصادی آمریکا از ادامه جنگ اوکراین

آمارها نشان می دهد با بسته جدید حمایتی دولت بایدن از اوکراین که همزمان با سفر او به واشنگتن تایید شد، ایالات متحده هم اکنون در حال نزدیک شدن به مرز 100 میلیون دلار کمک مالی به کی‌یف است.

به گزارش نگاه نو، گرچه ایالات متحده از ابتدای جنگ اعلام کرد که به صورت نظامی در این جنگ مشارکت نخواهد کرد.اما به نظر می رسد این کشور در حال پرداختن هزینه های یک جنگ تمام عیار جهانی علیه روسیه است و هر روز نیز بیشتر از روز قبل در ادامه دادن به این جنگ مصمم می شود.سوالی که مطرح میشود این است که ایالات متحده چه سودی از جنگ روسیه با اوکراین می برد که حاضر است هزینه های آن و همچنین کمک های تسلیحاتی بی دریغ به کی یف را بپذیرد؟ نگاهی به برخی از اخبار اقتصادی و تعاملات تجاری ایالات متحده با اروپا می تواند به این سوال پاسخ شفاف تری بدهد. بر این اساس می توان سود اقتصادی آمریکا از ادامه جنگ در اوکراین را در چند محور تقسیم بندی کرد:

فروش سلاح بیشتر به اروپا

از ابتدای جنگ، ایالات متحده بسته های متنوعی از محصولات نظامی را به اوکراین فرستاده و کشورهای اروپایی را نیز وادار ساخته است که در انبارهای تسلیحاتی خود را باز کرده و تا جای ممکن به اوکراین برای مقابله با تهاجم نظامی روسیه کمک کنند.

در طول ۱۰ ماه گذشته، میزان کمک های نظامی کشورهای اروپایی به اوکراین به قدری بالا بوده است که در ماه سپتامبر سال ۲۰۲۲، یعنی حدود ۵ ماه پیش، جوزف بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هشدار داد که انبارهای تسلیحاتی کشورهای اروپایی در حال خالی شدن است.

هشدار بورل به کشورهای اروپایی برای این صورت می گرفت که آنها فکری به حال انبارهای خالی تسلیحاتی خود کنند و امید داشت بتوانند با تولید روز افزون تسلیحات، جای سلاح های از دست رفته را به سرعت پر کنند. با این حال بسیاری از رسانه ها و تحلیلگران نظامی بیان کردند به احتمال زیاد اروپا نمی تواند به میزان نیازش تسلیحات ساخته و یا فراهم کند و باید بعد از مدتی دست به سوی کارخانه های تولید سلاح در آمریکا دراز کند.

بیشتر بخوانید  هشدار وزیر دفاع چین درباره رویارویی واشنگتن و پکن

تجارتی بسیار پر رونق و پر سود برای آمریکا که می تواند تا بخش زیادی هزینه های صورت گرفته در اوکراین را جبران کند. این مسئله به معنای ادامه سود اقتصادی آمریکا از جنگ اوکراین است.

فروش گاز بیشتر به اروپا

از سوی دیگر یکی دیگر از بحرانهای به وجود آمده بعد از جنگ اوکراین، افزایش قیمت انرژی و بلاتکلیفی کشورهای اروپایی در چگونگی تهیه سوخت مورد نیازشان؛ به خصوص گاز برای روزهای سخت زمستان بود.

با وجود اینکه همکاریها و هماهنگی هایی با کشورهای عرب منطقه صورت گرفت تا بخش زیادی از این کمبود جبران شود اما عربستان و متحدانش اجاز دادند قیمت انرژی کاهش یابد و به میزان تولیدات خود اضافه نکردند.

در مقابل در حوزه گازی نیز قطر و ترکیه که نامزدهای اصلی برای جانشینی گاز روسیه بودند، اعلام کردند که ظرفیت لازم برای تولید گاز مورد نیاز اروپا را ندارند. در اینجا نیز این ایالات متحده بود که خود را به عنوان یکی از بزرگترین فروشندگان گاز به اروپا مطرح کرد.

دولت بایدن در همان روزهای ابتدایی جنگ اعلام کرده بود که میزان تولیدات گازی خود را افزایش می دهد تا بتواند بخشی از گاز LNG مورد نیاز اروپا را تامین سازد. رسانه ها اما خبر از افزایش بی سابقه تولیدات گازی ایالات متحده می دهند.رویترز در همین خصوص نوشته است که وعده بایدن در ماه مارس سال ۲۰۲۲ برای افزایش تولید ۱۵ میلیون متر مکعب گاز «ال‌ان‌جی»، نه تنها محقق شده است، بلکه در ماههای پایانی سال، افزایش تولیدات گازی آمریکا به رقمی بسیار فراتر از این رسیده و ایالات متحده را به اولین فروشنده گاز «ال ان جی» در دنیا تبدیل کرده است.

بیشتر بخوانید  روابط آمریکا و چین وارد مرحله پیچیده‌تری می‌شود

البته دولت بایدن قراردادهای گازی خود را به گونه ای بسته است که به احتمال زیاد باعث ایجاد مشکلاتی در کشورهای غیر اروپایی خواهد شد.

فرستادن تمام گاز تولیدی آمریکا به اروپا، به احتمال زیاد باعث می شود کشورهایی مانند پاکستان و هند با کمبود شدید گاز و گرانی انرژی رو به رو شوند. آمارها نشان می دهد میزان صاردات گاز ال ان جی آمریکا به اروپا در ۶ ماهه ابتدایی سال ۲۰۲۲، بیشتر از تمام میزان گاز صادراتی این کشور به اروپا در سال ۲۰۲۱ بوده است.

نظر شما

صفحات اجتماعی انتخاب سردبیر آخرین اخبار کاریکاتور عکس روز