۱۴ دی ۱۴۰۱
کپی شد!

با سفر به دمشق انجام شد؛

آغوش گشاده سوریه و حماس پس از ۱۰ سال قطع روابط سیاسی

آغوش گشاده سوریه و حماس پس از ۱۰ سال قطع روابط سیاسی

با سفر «خلیل الحیّه» در راس هیئت سیاسی حماس به دمشق به ۱۰ سال قطع روابط سیاسی حماس و دولت سوریه پایان داده شد و مناسبات طرفین در مسیر احیاء قرار گرفت.

به گزارش نگاه نو، با سفر هیئت عالی رتبه سیاسی جنبش اسلامی حماس به دمشق، روابط طرفین پس از ۱۰ سال مجددا در مسیر احیاء و عادی سازی قرار گرفت.

حضور هیئت سیاسی حماس در سوریه در قالب سفر هیئت گروه‌های مختلف مقاومت فلسطین به دمشق و دیدار با بشار اسد رئیس جمهور سوریه انجام پذیرفت.

حماس از زمان آغاز اعتراضات و ناآرامی ها در کشور سوریه در سال ۲۰۱۱ با فاصله گرفتن تدریجی از نظام سوریه به صف مخالفین دولت بشار اسد پیوست و با عناصر مسلح هم پیمان شد اما پس از قریب به یک دهه ضمن بازنگری در سیاست‌های خود تصمیم به از سرگیری روابط سیاسی خود با دولت سوریه گرفت.

«خلیل الحیه» رئیس هیئت سیاسی حماس در سفر به دمشق اظهار داشت: امروز، روز بزرگ و مهمی است که مجددا در سوریه عزیز حاضر می‌شویم و فعالیت‌ها و اقدامات مشترک را با همه‌ی جریان‌های ملی، اسلامی و فلسطینی از سر می‌گیریم. همچنین تمایل خود به همکاری مشترک با نظام سوریه را در حمایت از قضیه فلسطین و مهم تر از آن، استقرار، ثبات، یکپارچگی و اتحاد سوریه اعلان می‌کنیم.

در همین راستا عبداللطیف القانوع، سخنگوی جنبش حماس نیز اظهار داشت: تصمیم مقاومت اسلامی حماس به از سرگیری روابط با سوریه تصمیمی راهبردی است. وی در ادامه افزود: مناسبات با دولت سوریه در راستای مقابله با گسترش نفوذ رژیم صهیونیستی در جهان عرب و حمایت از قضیه فلسطین صورت گرفته و ما بر روابط راهبردی خود با نظام سوریه تاکید می‌کنیم و درصدد تقویت ایستادگی ملتمان در فلسطین هستیم.

بیشتر بخوانید  دلیل پرواز گسترده پهپادهای آمریکایی بر فراز مرز عراق و سوریه چیست؟

مصطفی الصواف تحلیلگر مسائل سیاسی در تشریح عوامل موثر در احیای روابط دمشق و حماس بر این باور است که احیای روابط دمشق و حماس تصمیمی بود که در سطح رهبری جنبش حماس گرفته شده است و نخستین گام در راستای از سرگیری واقعی روابط با سوریه باشد.

همچنین بلال الغلبان، روزنامه نگار فلسطینی نیز از سرگیری روابط میان حماس و سوریه را به معنای اصلاح روند پیشین و برداشتن گامی در مسیر درست دانست، چرا که از یک سو، جنبش مقاومت اسلامی حماس، یکی از ارکان مقاومت و از سوی دیگر، جمهوری عربی سوریه هم یکی از ارکان پیشتیبان از مقاومت است.

تقویت گمانه زنی‌ها در رابطه با از سرگیری روابط دولت سوریه و جنبش اسلامی حماس در شرایطی بود که سید حسن نصرالله نیز در جریان سخنرانی خود با ابراز خرسندی از این اقدام، آن را تصمیمی شجاعانه، حکیمانه و صحیح دانسته بود.

نظر شما

صفحات اجتماعی انتخاب سردبیر آخرین اخبار کاریکاتور عکس روز