۲ آذر ۱۴۰۱
کپی شد!

فعال بحرینی:

پارلمان جدید بحرین هیچ اختیاری از خود ندارد

پارلمان جدید بحرین هیچ اختیاری از خود ندارد

«باقر درویش» فعال سیاسی و حقوق بشری بحرین انتخابات اخیر پارلمانی و شهرداری بحرین را بدترین انتخابات تاریخ کشورش توصیف کرد و گفت: این انتخابات در سایه بحران‌های سیاسی، قانونی و حقوق بشری با تحریم گسترده مردمی روبرو شد.

به گزارش نگاه نو، باقر درویش در گفت‌وگو با عربی ۲۱ تاکید کرد: رژیم آل خلیفه باوجود سرکوب‌های سیاسی در طول سال‌های گذشته نتوانست تحریم ملت را درهم بشکند و میزان مشارکت را افزایش دهد.

وی تاکید کرد: فکر نمی‌کنم مشابه انتخابات اخیر بحرین در هیچ کشوری از جهان حتی در میان انتخابات صوری وجود داشته باشد. پارلمان جدید بحرین هیچ اختیاری از خود ندارد و از هرگونه تغییر و یا ایفای نقش سیاسی یا قانونگذاری و نظارتی ناتوان است.

وی در ادامه تاکید کرد: جنبش مردم بحرین علیه عادی سازی روابط با رژیم اشغالگر صهیونیستی ادامه دارد و خواست آل خلیفه درباره عادی‌سازی نمی‌تواند تاثیری بر موضع قاطع ملت بحرین داشته باشد.

درویش اعلام کرد: باوجود اینکه حدود ۴۰ تفاهم نامه میان دولت بحرین و رژیم صهیونیستی امضا شده است، مردم بحرین به آرمان فلسطین متعهد خواهند ماند و به دفاع از فلسطین ادامه خواهند داد.

این فعال بحرینی تصریح کرد: زندانیان سیاسی همچنان در زندان آل خلیفه به سر می‌برند و قوه قضاییه همچنان در حال صدور احکام سیاسی است و هرگونه بحران سیاسی و حقوق بشری در کشور وجود دارد. هیچ تغییری تحت عنوان اصلاحات واقعی در بحرین ایجاد نمی‌شود و بررسی جامع بین‌المللی اخیر پرونده حقوق بشر بحرین این را ثابت کرده و این اعتقاد بین المللی وجود دارد که هیچ پیشرفتی در وضعیت حقوق بشر صورت نگرفته است.

درویش افزود: از سوی دیگر دولت بحرین اعمال قانون «انزوای سیاسی» را گسترش داد و بحرین تنها کشوری است که این قانون را اجرا می‌کند و هزاران نفر را به بهانه حمایت از گروه‌های مخالف، از حق نامزدی یا رای دادن سلب می‌کند.

بیشتر بخوانید  چند نکته مهم درباره تفاهم‌نامه امنیتی میان بحرین و آمریکا

وی تاکید کرد: میزان مشارکت در دور اول انتخابات از ۳۵ درصد فراتر نرفت که نشان دهنده نفوذ تحریم و شاهدی بر وضعیت اکراه عمومی و وضعیت نارضایتی از سیاست‌های آل خلیفه است.

درویش در ادامه گفت: یکی از نتایج پارلمان بدون اختیارات، موضوع عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی است که نظر پارلمان خواسته نشد با اینکه این یک موضوع حاکمیتی است و بی تردید نتیجه انتخابات پارلمانی اخیر به زودی در سرعت بخشیدن به عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی مشاهده خواهد شد.

مشارکت نداشتن شیعیان که بیش از ۶۰ درصد از جمعیت بحرین را تشکیل می‌دهند در ساختار قدرت و مدیریت، نوع ساختار قانون اساسی که براساس آن مردم در تعیین حاکم یا نخست‌وزیر این کشور هیچ نقشی ندارند، نبود انتخابات آزاد و وجود نظام پادشاهی مطلقه از مهم‌ترین دلایل نارضایتی‌های گسترده گروه‌های معارض رژیم آل خلیفه و ملت بحرین است.

بخش قابل توجهی از مردم بحرین به دلایل سیاسی و حقوقی در انتخابات آل خلیفه شرکت نکردند. در واقع ده‌‌ها هزار نفر از مردم که انتخابات گذشته را تحریم کرده و رای نداده‌اند از فهرست رای دهندگان حذف شدند و نتوانستند در انتخابات مجلس و شورای شهرداری‌‌ها شرکت کنند؛ درحالی که بر اساس قانون حقوق سیاسی رای ندادن دلیلی بر محرومیت رای دهندگان یا حذف شان از لیست رای دهندگان نیست.

اخبار و شواهد نشان می‌دهد که تغییری در مناصب اداری و سیاسی آل خلیفه ایجاد نمی‌شود و سرکوبگری‌ها نیز ادامه دارد. بنابراین کاملا روشن است که آل خلیفه با برگزاری این انتخابات در پی مشروعیت‌بخشی به رژیم غیرقانونی خود با پوشش دموکراسی است.

بیشتر بخوانید  تصاویری که از جملات واضح تر است

نظر شما

صفحات اجتماعی انتخاب سردبیر آخرین اخبار کاریکاتور عکس روز