اختصاصی نگاه نو؛
مذاکرات پیشرو و موضع سخت طالبان ایدئولوژیک
رایزنی نماینده آمریکا با جناحهای مخالف طالبان، گفتگوهای نماینده سازمان ملل در امور افغانستان با مقامات مختلف طالبان و تشکیل احزاب از سوی مخالفان طالبان مقیم خارج از کشور همه نشانههایی برای آغاز مذاکرات بین الافغان هستند.
به گزارش نگاه نو، تاریخ افغانستان نشان داده است که با نزدیک شدن به زمان مذاکرات، جناحها تلاش میکنند تا از موضع قدرت در میز مذاکره حاضر شوند و به همین دلیل تلاش دارند تا با طرح برخی مواضع و شرایط، جناح مقابل را تحت فشار قرار دهند. آخرین تجربه در این زمینه، مذاکرات صلح افغانستان بود که هم دولت اشرف غنی و هم طالبان سبب شکست مذاکرات شدند.
در شرایط حاضر نیز برخی احزاب خارج از افغانستان و همچنین حکومت طالبان تلاش دارند تا با طرح خواستهها و انجام اقداماتی موقعیت خود را در مذاکرات تقویت کنند و یا طرف مقابل را به واکنش وادارند. طبیعی است که چنین خواستهها و اقداماتی مذاکرات را به شکست میکشاند.
این در حالی است که وضعیت مردم افغانستان هر ماه اسفناک تر میشود و سازمانهای بینالمللی میزان فقر را هر ماه وخیمتر گزارش میدهند.
یک افغانستان درگیر فقر، زمینه مساعدی را برای گروههای افراطی و تروریستی فراهم میسازد. طبیعی است که کشورهای منطقه نیز از این وضعیت افغانستان متاثر خواهند شد. لذا یکی از وظایف رسانهها بازتاب شرایط مردم افغانستان است تا شاید بر طرفین مذاکره اثرگذار باشد.
نظر شما
- موشکهای دوربرد اوکراین؛ تصمیمی مؤثر یا دیرهنگام؟
- ترامپ به دنبال تحمیل خواستههای خود بر کنگره آمریکا است
- طرحهای شوم تل آویو برای ماندن در نوار غزه
- برای موضعگیری درباره به رسمیت شناختن طالبان هنوز زود است
- کره شمالی به زودی ماهواره جدید به فضا میفرستد
- تاکید بورل بر اجرای احکام دیوان کیفری بینالمللی و لزوم آتشبس در خاورمیانه
- هدف بایدن در تشدید حمایتها از اوکراین پیش از بازگشت ترامپ چیست؟
- ارتش کره شمالی به زودی وارد جنگ اوکراین میشود
- دادگاه هلند قطع مبادلات تسلیحاتی با اسرائیل را بررسی میکند
- قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام، هدیه بایدن به ترامپ است
- مسئله هستهای ایران با تقابلهای ساختگی حل نمیشود
- جنگ افروزی اسرائیل به بهبود روابط ایران و عربستان انجامید
- حاشیههای ناتمام کابینه انتخابی ترامپ