رسانه ها خبر دادند؛
صدور حکم یک نوجوان سعودی به دلیل یک وعده غذا
سازمان اروپایی سعودی حقوق بشر اعلام کرد که یک نوجوان در عربستان سعودی به اتهام تهیه یک وعده افطار برای یکی از افراد تحت تعقیب نهادهای امنیتی به اعدام محکوم شده است.
سازمان سعودی اروپایی حقوق بشر تاکید کرد که «احمد آل ادغام» یکی از نوجوانان بازداشت شدهای است که دادگاه سعودی حکم اعدام علیه وی را صادر کرده است.
براساس گزارش سازمان مذکور، یکی از اتهامات وارده به احمد آل ادغام «تهیه یک وعده افطار برای یکی از افراد تحت تعقیب» نهادهای امنیتی سعودی است.
پیش از این سازمان سعودی اروپایی حقوق بشر فاش کرد که مقامات سعودی حکم اعدام ۱۵ زندانی آزادی بیان را صادر کردند و بدین ترتیب، ۵۳ نفر از جمله ۸ نوجوان در معرض خطر اعدام قرار دارند.
سازمان سعودی اروپایی حقوق بشر تاکید کرد که ۸ نوجوان از جمله «عبدالله الحویطی»، «محمد اللباد» ،« یوسف المناسف» ، «سجاد آل یاسین»، «حسن الفرج»، «مهدی المحسن»، «عبد الله الدرازی» و «جواد قریریص» در معرض اعدام قرار دارند.
کاربران شبکههای اجتماعی، فعالان و منتقدان هشتگهای « قتل عام را متوقف کنید» را راهاندازی کردند و این موضوع حاکی از آن است که رژیم آل سعود در آستانه ارتکاب یک قتل عام جدید است.
«فواد ابراهیم» یکی از اعضای انجمن مخالفان در شبه جزیره عربستان به نوبه خود اعلام کرد:«ما نشنیدیم که یک معترض در کشوری به دلیل شرکت در یک تظاهرات اعدام شده باشد، اما در عربستان سعودی بسیاری از جوانان به اتهام اعتراض و نافرمانی از حاکم، تهدید امنیت، حمل سلاح و ایجاد سازمانی مرتبط با خارج از کشور در معرض اعدام قرار دارند».
عربستان سعودی با وجود ادعاهای خود در سال ۲۰۲۰ مبنی بر توقف اعدام نوجوانان، صدور و اجرای احکام اعدام مربوط به نوجوانان را متوقف نکرده است، همانطور که در ژوئن ۲۰۲۱ «مصطفی درویش» نوجوان اهل قطیف را اعدام کرد و دست کم بیست و یک کودک زیر سن قانونی به اتهامات واهی در زندانهای این کشور به سر میبرند و ۸ تن از آنها نیز با خطر اجرای حکم اعدام روبرو هستند.
یک سازمان حقوق بشری در ماه آگوست اعلام کرد که علی رغم وعدههای «محمد بن سلمان»، ولیعهد سعودی مبنی بر تخفیف در مجازات اعدام، تعداد افرادی که در شش ماهه اول سال ۲۰۲۲ توسط عربستان سعودی اعدام شدهاند، تقریبا دوبرابر اعدام شدگان در سال ۲۰۲۱ است.
رژیم آل سعود همچنان در صدر کشورهایی است که بیشترین اعدامها را دارد و از این مجازات به مکرر استفاده میکند تا مردان، زنان و حتی افراد زیر سن قانونی را تحت تاثیر قرار دهد و این درحالی است که بسیاری از آنها مخفیانه و برخلاف قانون اسلامی و قوانین بینالمللی مجازات میشوند.
در طول سالهای گذشته گزارشهای متعددی از اعدامهای فراقانونی، شکنجه، بازداشتهای خودسرانه، ناپدید شدن قهری، بازداشت فعالان سیاسی و حقوق بشری و سرکوب خواستههای مشروع اقلیتهای دینی در داخل عربستان به بیرون درز کرده است.
عربستان طی ده سال گذشته رکوردی را از اعدام به ثبت رسانده است و این درحالی است که از سال ۲۰۱۳ تا اکتبر امسال ۱۱۰۰ نفر را اعدام کرده که بیش از ۹۹۰ مورد آن در زمان سلطنت « ملک سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه عربستان از اوایل سال ۲۰۱۵ بوده است.
با وجود درخواست مستمر نهادها و موسسات حقوق بشری برای فشار بر آل سعود و وادار کردن این رژیم به توقف اقدامات سرکوبگرانه، حمایتهای نامحدود آمریکا و اروپا به عنوان مدعیان دروغین دفاع از حقوق بشر سبب تشدید موج سرکوب مردم عربستان شده است.
نظر شما
- هیچ تغییری در دکترین هستهای آمریکا ایجاد نشده است
- مسکو به پیونگ یانگ سیستم پدافند هوایی داد
- وزیر دفاع ایران با مادورو دیدار کرد
- موافقان، مخالفان و کشورهایی که به قطعنامه شورای حکام رای ممتنع دادند
- نتانیاهو به کدام کشورها نمیتواند سفر کند؟
- آیا دونالد ترامپ میتواند به جنگ اوکراین پایان دهد؟
- سفارت واشنگتن در کی یف در پی یک هشدار فوری بسته شد
- تغییر دکترین هستهای روسیه پاسخی به تصمیم آمریکا بود
- کشورهای عربی امیدوارند که عربستان، ترامپ را مهار کند
- پوتین آماده مذاکرات آتشبس با ترامپ است
- اهداف سفر هوکشتاین به لبنان؛ آیا آتش بس محقق می شود؟
- عزم ایران و روسیه، بر توسعه روابط در بالاترین سطح استوار است
- پیشنویس قطعنامه ضدایرانی به آژانس اتمی تحویل شد