۱۴ آبان ۱۴۰۱
کپی شد!

در گزارشی اعلام شد؛

موضوعات تعیین کننده در انتخابات میان دوره ای آمریکا

موضوعات تعیین کننده در انتخابات میان دوره ای آمریکا

انتخابات میان‌ دوره‌ای آمریکا قرار است روز 8 نوامبر (17 آبان) برگزار شود؛ انتخاباتی که نظرسنجی‌ها احتمال پیروزی جمهوری‌خواهان در آن را به دلیل نارضایتی‌های رأی‌دهندگان از وضعیت اقتصادی محتمل می‌دانند.

به گزارش نگاه نو، البته در مجلس نمایندگان آمریکا چشم‌اندازها برای پیروزی جمهوری‌خواهان روشن‌‌تر از مجلس سنا است. در سنا، ۱۰۰ کرسی موجود در حال حاضر به صورت ۵۰-۵۰ میان جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها تقسیم شده، اما با توجه به آنکه رأی تساوی‌شکن از آن معاون رئیس‌جمهور است که در حال حاضر دموکرات است اکثریت این مجلس تا کنون به نوعی در دست دموکرات‌ها است.

در انتخابات میان‌دوره‌ای که معمولاً به عنوان همه‌پرسی برای عملکرد رئیس‌جمهور مستقر و حزب او قلمداد می‌شود تمامی ۴۳۵ کرسی مجلس نمایندگان و ۳۵ کرسی از ۱۰۰ کرسی سنا به رأی گذاشته می‌شوند. در قانون اساسی آمریکا دوران حضور هر قانونگذار مجلس نمایندگان دو سال و قانونگذاران سنا ۶ سال تعیین شده است. در سنا، دوره نمایندگی یک سوم سناتورها هر دو سال به پایان می‌رسد و بنابراین، سرنوشت یک سوم کرسی‌ها باید در انتخابات میان‌دوره‌ای مشخص شود.

در رقابت برای مجلس سنا آخرین نظرسنجی‌ها در ۴ ایالت کلیدی آریزونا، پنسیلوانیا، جورجیا و نوادا وضعیت دموکرات‌ها را اندکی بهتر از جمهوری‌خواهان نشان می‌دهد.

نتایج این نظرسنجی توسط روزنامه نیویورک‌تایمز که دو روز پیش منتشرشده نشان می‌دهد که در سه ایالت نخست یاد شده دموکرات‌ها در نظرسنجی‌ها کمی جلوتر از رقیبان جمهوری‌خواهشان هستند در حالی که در ایالت نوادا دو رقیب، مساوی هستند.

بهترین نتیجه برای دموکرات‌ها در ایالت آریزونا به دست آمد، جایی که نامزد دموکرات با ۵۱ درصد در مقابل ۴۵ درصد از رقیب جمهوری‌خواه خود جلوتر است. در پنسیلوانیا نتیجه ۴۹ درصد به ۴۴ درصد به نفع نامزد دموکرات است. در جورجیا نتیجه ۴۹ درصد به ۴۶ درصد به نفع نامزد دموکرات است. در نوادا نیز دو رقیب با ۴۷ درصد برابرند.

جمهوری‌خواهان چنانچه در آریزونا، جورجیا یا نوادا کرسی یکی از دموکرات‌های مستقر در این ایالت‌ها را بگیرند و بتوانند از کرسی‌شان در پنسیلوانیا محافظت کنند کارشان برای به دست آوردن اکثریت این مجلس راحت‌تر خواهد شد.

دموکرات‌ها از یک لحاظ دیگر هم کار راحتی برای حفظ اکثریت خود در سنا پیش رو دارند. در این مجلس ۱۴ سناتور مستقر دموکرات باید برای حفظ کرسی‌هایشان مبارزه کنند در حالی که تعداد سناتورهای جمهوری‌خواه مستقر که باید برای حفظ کرسی‌هایشان رقابت کنند ۲۱ نفر است.

موضوعات مختلفی در انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره به محل منازعه و تبلیغات سیاسی اعضای دو حزب تبدیل شده است. جمهوری‌خواهان، در بحبوحه رکود جهانی اقتصاد و افزایش هزینه‌های زندگی وضعیت اقتصاد را به اصلی‌ترین محور تبلیغاتشان ضد دموکرات‌ها تبدیل کرده‌اند.

بیشتر بخوانید  وزیر دفاع چین تماس همتای آمریکایی را پاسخ نداد

در مقابل دموکرات‌ها روی مسئله حق سقط جنین تمرکز کرده‌اند، زیرا دیوان عالی که اکثر قضات آن را محافظه‌کاران تشکیل می‌دهند چند ماه پیش حکم تاریخیِ پروندۀ مشهور به Roe v. Wade (رو علیه وید) در سال ۱۹۷۳ میلادی که حق زنان برای سقط جنین را به رسمیت می‌شناخت را لغو کرد. ابطال این حق به معنی آن بود که هر ایالتی حق اعمال محدودیت دلخواه بر شرایط پایان دادن خودخواسته به بارداری را دارد.
اقتصاد

«قضیه اقتصاد است، بی‌شعور!»

این شعار انتخاباتی غیررسمی بیل کلینتون در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۹۹۲ علیه جورج دبلیو بوش، رئیس‌جمهور مستقر وقت بود. جورج بوش، روی این موضوع که توانسته حمایت ده‌ها کشور در سراسر جهان را برای مقابله با حمله صدام حسین به کویت جلب کند.

در حالی که بوش تلاش داشت روی پیروزی‌اش در جنگ اول خلیج فارس سرمایه‌گذاری تبلیغاتی کند، بیل کلینتون توانست در کمپینی موفق توجه رأی‌دهندگان را به رکود اقتصادی آن زمان جلب کرده و برنده انتخابات شود.

امسال جمهوری‌خواهان همان استراتژی بیل کلینتون را به کار گرفته‌اند و اقتصاد را به اصلی‌ترین موضوع تبلیغاتشان در انتخابات میان‌دوره‌ای تبدیل کرده‌اند. آنها بارها هنگامی که جو بایدن درباره مسائل غیراقتصادی صحبت می‌کند او را به تلاش برای انحراف حواس رأی‌دهندگان از تورم فزاینده متهم می‌کنند.

علی‌رغم کاهش مختصر قیمت سوخت در ماه آگوست، هزینه‌های مصرف‌کنندگان نسبت به زمان مشابه در سال گذشته ۸.۳ درصد افزایش یافته است. با آنکه دموکرات‌ها ادعا می‌کنند که افزایش تورم به دلیل رویدادهای جهانی از جمله جنگ در اوکراین است، جمهوری‌خواهان می‌گویند هزینه‌های دولت که در دوران بایدن افزایش پیدا کرده مشکل اصلی و اساسی است.

سقط جنین

سقط جنین، نخستین اولویت تبلیغاتی دموکرات‌ها برای جلب نظر رأی‌دهندگان است. آنها در تبلیغاتشان با مانور بر روی اینکه این انتخابات، همه‌پرسی از مردم درباره آزادی حق سقط جنین است، تلاش دارند رأی مردم را به سمت خودشان جلب کنند.

از زمان لغو حکم تاریخی که حق سقط جنین را برای زنان به رسمیت می‌شناخت چندین ایالت محافظه‌کار در آمریکا قوانینی برای محدود کردن سقط جنین به تصویب رسانده‌اند. در بعضی از این ایالت‌ها سقط جنین به کل ممنوع شده است.

در واکنش، دموکرات‌ها تلاش کرده‌اند قانونی را در سطح فدرال برای حمایت از حق سقط جنین به تصویب برسانند؛ در حال حاضر تعداد دموکرات‌ها برای تصویب چنین قانونی در مجلس سنا کافی نیست. آنها در این مجلس نیاز به رأی مثبت حداقل ۶۰ سناتور برای عبور از رویه‌ای موسوم به فیلی‌باستر و وضع قانونی در این سطح دارند.

بیشتر بخوانید  راهبرد آمریکا در قبال نیروهای یمنی با شکست مواجه شده است

با نزدیک شدن به انتخابات، بایدن و دیگر دموکرات‌های ارشد قول داده‌اند چنانچه بتوانند اکثریت کرسی‌های خود را در مجلس نمایندگان حفظ کنند و در سنا هم کرسی‌هایشان را افزایش دهند، رویه قانونگذاری فیلی‌باستر را حذف کنند.

مگی هاسان، سناتور دموکرات که در این انتخابات برای حفظ کرسی‌اش در سنا رقابت می‌کند روز ۱۷ سپتامبر در توییتر نوشت: «در انتخابات ماه نوامبر، رأی‌گیری بر سر دسترسی به سقط جنین خواهد بود. آزادی زنان به رأی گذاشته خواهد شد. آینده حق تولیدمثل زن به رأی گذاشته می‌شود.»

مهاجرت

در حالی که شمار بی‌سابقه‌ای از مهاجران و پناه‌جویان از مرز جنوبی آمریکا عبور کرده‌اند جمهوری‌خواهان مخالفت‌هایشان با سیاست‌های مهاجرتی بایدن را به یک مقوله جدال انتخاباتی تبدیل کرده‌‌اند. جمهوری‌خواهان می‌گویند بایدن با لغو برخی از سیاست‌های ضدمهاجرتی ترامپ نتوانسته است مرز را ایمن کند.

در ماه‌های اخیر اقدام برخی از فرمانداران جمهوری‌خواه در ایالت‌های تگزاس، آریزونا و فلوریدا مبنی بر اینکه مهاجران را با پرداخت هزینه‌های سفر به شهرهای ایالت‌هایی با فرمانداران متمایل‌ به لیبرال‌ها خبرساز شده است.

گروه‌های حامی حقوق مهاجران، قانونگذاران دموکراتیک از این اقدام فرمانداران جمهوری‌خواه انتقاد کرده و آن را «نمایشی سیاسی» با هدف اخذ رأی از مردم و بدون در نظر گرفتن حقوق پناه‌جویان توصیف کرده‌اند. جمهوری‌خواهان علی‌رغم این از اقداماتشان دفاع کرده و وعده داده‌اند در صورت رسیدن به قدرت برخی از افراطی‌ترین سیاست‌های ترامپ را ادامه خواهند داد.

به عنوان مثال، آدام لاگسالت، نامزد کسب کرسی مجلس سنا از حزب جمهوری‌خواه که در حال رقابت با سناتور دموکرات مستقر در این مجلس است چند روز پیش در توییتی نوشت که چنانچه در انتخابات پیروز شود تلاش خواهد کرد دیوار مرزی احداث‌شده در دوران ترامپ در مرزهای جنوبی تکمیل شود.

ترامپیسم

دموکرات‌ها هشدار می‌دهند که شبکه نزدیک به دونالد ترامپ در حزب جمهوری‌خواه در حال حرکتی فزایند به سمت دیکتاتوری، یا آن‌طور که جو بایدن گفته شبه‌فاشیسم هستند. آنها هشدار می‌دهند که بازگشت جمهوری‌خواهان به قدرت زنگ خطر است و می‌تواند نظام حکمرانی در آمریکا را دچار اختلال کند.

در سوی دیگر، حزب جمهوری‌خواه بعضی از قانونگذارانی که همسو با دونالد ترامپ صحت انتخابات نوامبر ۲۰۲۰ را زیر سوال برده در برخی از ایالت‌ها نامزد کرده و بسیاری از کارشناسان می‌گویند که این حزب اکنون زیر سایه ترامپ، با همه سیاست‌های جنجالی‌اش قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید  آمریکا، افغانستان و انتقام شکست

ترامپ بعد از انتخابات ۲۰۲۰، مجالس ایالتی، وزارت دادگستری و معاون خودش را برای باطل کردن نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری تحت فشار گذاشته بود و حتی همین ماه پیش، باز هم تأکید کرد که او رئیس‌‌جمهور واقعی آمریکا است.

در حالی که ترامپ گفته که بار دیگر قصد دارد در سال ۲۰۲۴ به کاخ سفید بازگردد، دموکرات‌ها در حال تبلیغ روی این موضوع هستند که شکست جمهوری‌خواهان برای جلوگیری از بازگشت ترامپ به قدرت و حراست از دموکراسی آمریکا ضروری است.

جو بایدن چندی پیش تهدید کرد راست‌گرایان افراطی حامی ترامپ، «نشان‌دهنده نوعی از افراطی‌گرایی هستند که بنیان‌های جمهوری‌ ما را تهدید می‌کنند. همین الان که من اینجا ایستاده‌ام، برابری و دموکراسی مورد هجوم واقع شده‌اند.»

کنترل سلاح

در حالی که آمریکا شاهد تیراندازی‌های مرگبار روزمره است دموکرات‌ها می‌گویند خواستار محدودیت‌های سخت‌گیرانه‌تر برای حمل سلاح هستند. دموکرات ها می‌گویند که حزب جمهوری‌خواه همچنان تحت فشار لابی قدرتمند عوامل بازار اسلحه و سازندگان اسلحه در آمریکا قرار دارند.

سناتور دموکرات «تیم کین» از ایالت ویرجینیا چندی پیش درباره بزرگترین موانع برای تصویب قانون اسلحه از سوی کنگره گفت: «جمهوری خواهان تحت نفوذ تولیدکنندگان اسلحه و هواداران آنان قرار دارند، به تصور من این افراد از قدرت مالی خود برای ممانعت از اقدام سیاستمداران برای ایجاد محدودیت های خرید و حمل سلاح نیز استفاده می‌کنند.»

انجمن ملی سلاح (NRA) از لابی قدرتمندی در آمریکا برخوردار است بطوریکه چندین دهه مانع اعمال هرگونه محدودیت مهم قانونی بر خرید و حمل سلاح در آمریکا بوده، بطوری که چند روز پس از واقعه تیراندازی در مدرسه‌ای در ایالت تگزاس که ۱۹ دانش آموز و دو معلم در آن کشته شدند، رئیس این گروه به صراحت گفت؛ مالکیت سلاح «حق بنیادین بشر است».

دموکرات‌ها می‌گویند یکی از عوامل بازدارنده پیش روی آنها برای تصویب قانون درباره منع خرید و حمل سلاح در آمریکا معضل فیلی‌باستر در سنای آمریکا است. در شرایط فعلی مجلس سنا، به فرض آنکه همه دموکرات‌های کنگره برای این موضوع آمادگی داشته باشند برای مقابله با فیلی‌باستر به حمایت حداقل ۱۰ سناتور جمهوری‌خواه نیاز است. بنابراین دموکرات‌ها روی این تبلیغ می‌کنند که برای تصویب قانون در خصوص کنترل سلاح بایستی دموکرات‌های بیشتری وارد کنگره شوند.

نظر شما

صفحات اجتماعی انتخاب سردبیر آخرین اخبار کاریکاتور عکس روز