رسانه ها خبر دادند؛
اعدام جمعی در انتظار دهها شهروند عربستان؛ غرب فقط نظاره میکند
سازمان اروپایی سعودی حقوق بشر از صدور حکم اعدام برای 15 زندانی اندیشه در عربستان خبر داد؛ به این ترتیب تعداد کسانی که در معرض اعدام قرار گرفته اند به 53 نفر می رسد که دست کم 8 نفر از آنها کودک هستند.
به گزارش نگاه نو، این حکم در حالی صادر می شود که کارشناسان سازمان ملل به تازگی از دولت عربستان خواسته اند هر چه سریعتر عبد الله الحویطی را آزاد و حکم اعدام او – که بر اساس اتهاماتی در زمان کودکیاش صادر شده است – لغو کند.
این سازمان خاطرنشان کرده است که کارشناسان سازمان ملل با توجه به ادامه خطر جانی برای دهها انسان از جمله چند کودک این بیانیه را صادر کرده و به دولت عربستان درباره ارتکاب جنایت جدید هشدار داده اند.
نگرانی محافل و سازمانهای بین المللی درباره احتمال ارتکاب جنایت دیگری از سوی آل سعود از آنجا نشأت می گیرد که کارنامه این رژیم پر است از جنایات جمعی که لرزه بر بدن انسان می اندازد.
این رژیم در مارس گذشته در جنایتی فجیع فقط در یک روز ۸۱ نفر را اعدام کرد که تعدادی از آنها اسرای یمنی و ۴۱ نفر نیز شیعه بودند.
این اعدام ها بر اساس اتهاماتی چون “دست داشتن در فعالیت های تروریستی”و “داشتن عقاید انحرافی” صورت گرفته است.
ناظرانی که از کارنامه سیاه عربستان در زمینه حقوق بشر اطلاع دارند معتقدند که مشکل، در نفس اعدام به عنوان یک حکم قضایی مجاز در قوانین بسیاری از کشورها و میزان پایبندی به آن نیست بلکه مشکل و فاجعه در ماهیت ذهنیت و تفکر و انسانیت کسانی است که حکم اعدام دسته جمعی را – در حد ۸۱ نفر در یک روز – صادر می کنند.
به گفته این کارشناسان صرف نظر از میزان مصداقیت این احکام، کسی که حکم اعدام جمعی ۸۱ نفر در یک مرحله صادر می کند، نمی تواند انسانی سالم باشد.
مجازات اعدام معمولا در موارد بسیار محدود مثل قتل عمد آنهم پس از تحقیقات فراوان یا ارتداد به معنای خارج شدن از دین اسلام و تظاهر به آن و فریب مردم و ایجاد مشکل برای مسلمانان و عاری از هر گونه احساسات فرقه گرایانه یا نژادپرستانه یا نیرنگ آمیز صورت می گیرد.
کاملا روشن است که اگر حمایتهای بی دریغ آمریکا و کشورهای غربی مدعی آزادی و حقوق بشر نبود، رژیم آل سعود نمی توانست این گونه با خیال راحت دست به چنین اعدام هایی بزند.
“دنیای متمدن” تا کنون هیچ واکنشی به اعدام و کشتار جمعی کودکان و بیگناهان و زندانیان اندیشه نشان نداده است بلکه بر عکس روابط تجاری و اقتصادی و نظامی و امنیتی و سیاسی خود را با آن گسترش دادند و همین امر باعث شده است که عربستان حتی به سازمان های بین المللی و سازمان های حقوق بشر هم بی اعتنایی کند.
علاوه بر اینکه عده ای هم بر این عقیده اند که محمد بن سلمان، ولی عهد عربستان از مشغول بودن جهانیان به بحران اوکراین بهره برداری کند آنهم در کشوری که خشم مردم از شدت سیاست های سرکوبگرانه او و آزادی های مبتذلش – که همه خطوط قرمز دینی را زیر پا گذاشته است – در آستانه انفجار است. و بن سلمان برای جلوگیری از این انفجار دست به اعدام های جمعی می زند.
نظر شما
- هیچ تغییری در دکترین هستهای آمریکا ایجاد نشده است
- مسکو به پیونگ یانگ سیستم پدافند هوایی داد
- وزیر دفاع ایران با مادورو دیدار کرد
- موافقان، مخالفان و کشورهایی که به قطعنامه شورای حکام رای ممتنع دادند
- نتانیاهو به کدام کشورها نمیتواند سفر کند؟
- آیا دونالد ترامپ میتواند به جنگ اوکراین پایان دهد؟
- سفارت واشنگتن در کی یف در پی یک هشدار فوری بسته شد
- تغییر دکترین هستهای روسیه پاسخی به تصمیم آمریکا بود
- کشورهای عربی امیدوارند که عربستان، ترامپ را مهار کند
- پوتین آماده مذاکرات آتشبس با ترامپ است
- اهداف سفر هوکشتاین به لبنان؛ آیا آتش بس محقق می شود؟
- عزم ایران و روسیه، بر توسعه روابط در بالاترین سطح استوار است
- پیشنویس قطعنامه ضدایرانی به آژانس اتمی تحویل شد