تحلیل؛
رفتارشناسی رسانه های خارجی با حادثه تروریستی شیراز
رسانه های عربی و غربی زاویه دار با جمهوری اسلامی و وابستگان رسانهای فارسی زبان آنها در ماجرای حمله تروریستی به زائران حرم شیراز ترجیح میدهند بی سروصدا از کنار آن عبور کنند.
درحالی که انتظار میرفت همچون موارد مشابه آنچه در چهارشنبه شب شیراز اتفاق افتاد و به شهادت ۱۵ ایرانی و زخمی شدن ۴۰ نفر انجامید رسانههای معاند حداکثر تلاش خود را برای نشان دادن ضعف امنیتی جمهوری اسلامی متمرکز کنند اما این بار چنین سیاستی را درپیش نگرفتند؛
دلیل این برخورد کاملا آشکار است. این رسانهها بیم آن دارند که هدف این حادثه با اهداف اغتشاشگران در اذهان عمومی هم پیوند جلوه کند و نتیجه زحمات ۴۰ روزه آنها را بر باد دهد.
– همچنین جمع بندی آن است که چنانچه بر ضعف امنیت در ایران تاکید کنند آنگاه باید پاسخگوی تبلیغات عجیب و غریبی باشند که در ۴۰ روز اخیر صورت دادهاند و نیروهای امنیتی و حافظ نظم را نیروهایی مسلح، خونریز و دشمن مردم معرفی کردهاند.
در این ماجرا بشکلی کاملا همسو و همراه با یکدیگر تنها میکوشند تا بر حادثه تروریستی شیراز متمرکز نشوند و در تحلیل آن کاملا دست به عصا عمل کنند. حداکثر قضاوت این رسانهها در برخورد با عملیات تروریستی در شیراز آن است که مسئولیتپذیری داعش در این ماجرا را زیر سوال ببرند . بدیهی است با اقدام اخیر میکوشند تا صفوف اعتشاشگران را با حضور معترضان پیوند دهند.
– اما درخصوص اینکه گفته شده داعش مسئولیت این عملیات را برعهده گرفته است، ارجاع برخی رسانه های ایرانی به خبر دیشب رویترز و همچنین اعلامیه منتسب به این گروه بوده است و بیش از این تا کنون شاهد و مستند و اعلام موضعی رسمی ازسوی مسئولان که موید این مساله بشکلی قطعی باشد در دسترس نیست. البته در اینکه حمله تروریستی شیراز از ورای مرزها هدایت شده با توجه به هویت خارجی عامل عملیات کاملا قطعی است.
همچنین هیچ ذهن عاقلی تایید نمیکند که یک حکومت با تولید بحرانی در کنار بحرانی دیگر درصدد غلبه بر یک بحران نه چندان جدی براید؛ ناگفته روشن است که چنین موضع گیریهای سرگردانی در یک حصر عقلی میتواند ناشی از دو حالت مشخص باشد اول آنکه این رسانه ها از ابتدا در جریان ماجرای شیراز بوده اند و یا آنکه در میدانی به بازی گرفته شده اند که هیچ اطلاعی از آن نداشتهاند؛ در هر دو حال ترجیح رسانهای ایشان آن شده است که درسایه تعقیب رویکردهای رسانه ای همدیگر، شیوهای همسو در عدم تمرکز بر عملیات تروریستی شیراز را پیگیری کنند.
– این روزها شاهد تولید بحران در اشکال مختلف در جمهوری اسلامی ایران آنهم از ورای مرزها بوده و هستیم. از ماجرای اغتشاشات گرفته تا متهم کردن ایران به فروش پهپاد به روسیه علیه اوکراین و در کنار آن تمرکز بر سناریوی کشتهسازی، متهم کردن مسئولان ایرانی به دروغگویی و مبادرت به عملیات تروریستی آنهم در روز چهلم مهسا امینی … اندکی تامل در هر یک از این بحران آفرینیها و توجه به همزمانیهای خاص آنها با یکدیگر نشان میدهد عقلی منفصل از بحران در ورای مرزها هدایتگری این جنگ مرکب سخت و نرم علیه مردم ایران را مدیریت میکند.
نظر شما
- هیچ تغییری در دکترین هستهای آمریکا ایجاد نشده است
- مسکو به پیونگ یانگ سیستم پدافند هوایی داد
- وزیر دفاع ایران با مادورو دیدار کرد
- موافقان، مخالفان و کشورهایی که به قطعنامه شورای حکام رای ممتنع دادند
- نتانیاهو به کدام کشورها نمیتواند سفر کند؟
- آیا دونالد ترامپ میتواند به جنگ اوکراین پایان دهد؟
- سفارت واشنگتن در کی یف در پی یک هشدار فوری بسته شد
- تغییر دکترین هستهای روسیه پاسخی به تصمیم آمریکا بود
- کشورهای عربی امیدوارند که عربستان، ترامپ را مهار کند
- پوتین آماده مذاکرات آتشبس با ترامپ است
- اهداف سفر هوکشتاین به لبنان؛ آیا آتش بس محقق می شود؟
- عزم ایران و روسیه، بر توسعه روابط در بالاترین سطح استوار است
- پیشنویس قطعنامه ضدایرانی به آژانس اتمی تحویل شد