۱۹ مهر ۱۴۰۱
کپی شد!

رسانه های لبنان اعلام کردند؛

جزئیات سند نهایی تعیین مرزهای لبنان/ سهم کامل بیروت از میدان نفتی «قانا»

جزئیات سند نهایی تعیین مرزهای لبنان/ سهم کامل بیروت از میدان نفتی «قانا»

الیاس ابوصعب نایب رئیس پارلمان لبنان و رئیس تیم مذاکره کننده این کشور صبح امروز سه شنبه با میشل عون رئیس جمهور لبنان در کاخ جمهوری دیدار کرد و نسخه نهایی پرونده تعیین مرزهای دریایی به وی ارائه شد.

به گزارش نگاه نو، این پرونده برای بررسی و قرائت متن نزد رئیس جمهور سپرده شد و همچنین به روسای دولت و مجلس تقدیم گردید.

در فرمول نهایی ارائه شده از سوی میانجی آمریکایی به بیروت، تمامی موارد ثابتی که لبنان در اظهارات خود در خصوص پرونده تعیین مرز مطرح کرده است، مورد توجه قرار گرفته است،

همچنان برخی موضوعات مبهم وجود دارد که باید در چارچوبی تضمین کننده حقوق لبنان، حل و فصل شود.

عزالدین با اشاره به رفع ابهام از نکات اصلی مشکل آفرین در پیشبرد پیش نویس پرونده تعیین مرزها یعنی خطوط انحرافی و نیز غرامت خواسته شده توسط رژیم صهیونیستی از میدان گازی قانا، توضیح داد که لبنان بدون هیچ عقب نشینی بر روی مطالبات خود ثابت قدم ماند.

الیاس ابوصعب، رئیس تیم مذاکره کننده لبنان گفت: بیروت سند توافق نهایی تعیین مرزها را دریافت کرده است و خاطرنشان کرد که این متن نسخه اصلاح شده است.

مذاکره کننده ارشد لبنان در مذاکرات ترسیم مرزهای دریایی امروز نیز در گفت‌وگو با رسانه‌ها اعلام کرد که میانجیگر آمریکایی توانست به راه‌حل و تفاهمی دست یابد که تل‌آویو و بیروت را راضی کند. در حال حاضر پیشنهاد این میانجیگر در دست رئیس جمهور لبنان است تا وی بررسی‌های لازم را انجام دهد.

وی با تاکید بر این موضوع که لبنان سهم کامل خود را از میدان نفتی قانا می‌گیرد، گفت: «پیشنهاد آمریکا برای تعیین مرزهای دریایی یک توافق یا معاهده با رژیم صهیونیستی نیست».

در همین راستا «یائیر لاپید» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی امروز (سه شنبه) از پذیرش طرح نهایی آمریکا برای ترسیم مرزهای دریایی با لبنان خبر داد.

بیشتر بخوانید  یحیی السنوار به جهانیان پیام می‌دهد

به نوشته الجزیره، او گفت که کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی فردا برای تصویب توافق ترسیم مرزهای آبی با لبنان جلسه خواهد داشت.

مقامات لبنان و رژیم صهیونیستی از طریق میانجیگر آمریکایی طی روزهای اخیر، برای حل اختلافات موجود در خصوص این توافق، مدام در تماس بودند و رئیس‌جمهور لبنان نیز تاکید کرد: «این توافق به معنای هیچ‌گونه شراکتی با اسرائیل نیست زیرا لبنان آن را به عنوان یک کشور، رسمیت نمی‌شناسد و رسما آن را دشمن می‌داند».

انتظار می‌رود این توافق در صورت امضا از سوی تل آویو و بیروت، از نگرانی‌های امنیتی و اقتصادی هر دو طرف متخاصم که دارای تاریخی طولانی در منازعه با یکدیگر هستند، بکاهد.

از اکتبر سال ۲۰۲۰ مذاکرات فنی میان رژیم صهیونیستی و لبنان برای حل اختلافات مرزی دریایی با میانجی‌گری آمریکا آغاز شده است.

نظر شما

صفحات اجتماعی انتخاب سردبیر آخرین اخبار کاریکاتور عکس روز