اختصاصی نگاه نو؛
سیاست بایدن در اوکراین؛ « زمین در برابر صلح
با وجود اینکه کشورهای غربی و به خصوص آمریکا از ابتدای بحران اوکراین، به صورت جدی وارد میدان مقابله و مبارزه با روسیه شده و خواستار عقب نشینی نیروهای روسی از این کشور شدند،
به نظر میرسد طولانی شدن جنگ و افزایش هزینههای نظامی غربی علیه مسکو باعث شده است آنها نیز از ادامه جنگ ابراز نگرانی کنند.
هنوز مدت زیادی از پیشنهادات کیسینجر به زلنسکی برای اعطای زمین به روسیه و نجات جان شهروندان اوکراینی نگذشته بود که جو بایدن رییس جمهور آمریکا نیز پیشنهاد کرد شاید بهتر باشد زلنسکی بیش از این مقاومت نکند و با اعطای زمین به روسیه، پشت میز مذاکره برود و به این جنگ ویرانگر اروپایی پایان دهد.
با وجود گذشت بیش از چهار ماه از تهاجم نظامی روسیه به اوکراین و کمکهای میلیارد دلاری کشورهای اروپایی و آمریکا به کی یف برای مقابله با روسیه، در اجلاس هفته گذشته گروه جی ۷ و ناتو کمترین میزان توجه به مسئله اوکراین دیده شد. سران گروه جی ۷ و ناتو، در نهایت به برخی از صحبتها در خصوص ادامه کمکهای مالی به اوکراین بسنده کردند و توجه خود را به سمت مسائل آمریکا با شرق آسیا و چین متمرکز کردند.
جنگ اوکراین تا زمانی که روسیه به مناطق مرکزی و پایتخت این کشور حمله میکرد، مورد توجه غرب بود و حالا آمریکاییها ظاهراً به این نتیجه رسیدهاند که تشخیص کیسینجر درست است و شاید باید جنگ اوکراین با جدایی بخش دونباس و الحاق آن به روسیه پایان یابد.
این در حالی است که آمریکا و غرب در بحرانی که خود ایجاد کردند گرفتار شده اند.از زمان آغاز جنگ اوکراین، قیمت حاملهای انرژی در تمام کشورهای غربی به شدت افزایش یافته، بحرانهای اقتصادی و کمبود مواد غذایی در بسیاری از کشورهای جهان به خوبی مشاهده میشود و چشم انداز روشنی نیز در خصوص ادامه این بحران وجود ندارد. به نظر میرسد غرب و به خصوص آمریکا و دولت بایدن به این نتیجه رسیدهاند که برای مسائل سیاسی داخلی کشورشان هم شده باید به هر نحو ممکن به جنگ روسیه در اوکراین پایان دهند.
بایدن میخواهد کار را با گفت وگو به پایان برسد زیرا میداند تمام سفرهای او به منطقه و درخواستهای عاجزانه از خاندان سعودی برای کاهش دادن قیمت نفت نیز نمیتواند بحران اقتصادی در آمریکا را به این زودیها پایان دهد.
تلاش بایدن برای پایان دادن به جنگ اوکراین و تصمیم دولت او برای پیشبرد سیاست « زمین در برابر صلح»:
آمریکا تا چند ماه آینده شاهد برگزاری انتخابات میان دورهای کنگره است و دموکراتها در آن به شدت در ضعف قرار دارند و با وجود برگزاری جلسات استماع کنگره در خصوص حوادث ۶ ژانویه و نقش ترامپ در تهییج هوادارانش برای حمله به کنگره، هیچ تغییر چشمگیری در نظر مردم و حامیان ترامپ نسبت به او مشاهده نشده است و ترامپیسم در حال فتح سنگر به سنگر تمام نقاط آمریکا است. بایدن حالا دیگر نیازی به پیروزی اوکراین در جنگ با روسیه ندارد که دستاوردی در عرصه سیاست خارجی برای خود ایجاد کند. او فقط میخواهد این جنگ پایان یابد تا بتواند دموکراتها را از شکست مفتضحانه در انتخابات میان دورهای کنگره نجات دهد.
بر همین اساس است که سیاست رسمی دولت بایدن به سمت تعدیل مواضع خود در برابر روسیه میرود و از اوکراین میخواهد ژست قهرمانانه و مقاوم خود را کنار بگذارد و به حقایق تن دهد؛ حقایقی که میگوید بهتر است دونباس از اوکراین جدا شود اما کل دنیا درگیر در بحران اقتصادی وحشتناک و قحطی و گرسنگی نشود.
نظر شما
- هیچ تغییری در دکترین هستهای آمریکا ایجاد نشده است
- مسکو به پیونگ یانگ سیستم پدافند هوایی داد
- وزیر دفاع ایران با مادورو دیدار کرد
- موافقان، مخالفان و کشورهایی که به قطعنامه شورای حکام رای ممتنع دادند
- نتانیاهو به کدام کشورها نمیتواند سفر کند؟
- آیا دونالد ترامپ میتواند به جنگ اوکراین پایان دهد؟
- سفارت واشنگتن در کی یف در پی یک هشدار فوری بسته شد
- تغییر دکترین هستهای روسیه پاسخی به تصمیم آمریکا بود
- کشورهای عربی امیدوارند که عربستان، ترامپ را مهار کند
- پوتین آماده مذاکرات آتشبس با ترامپ است
- اهداف سفر هوکشتاین به لبنان؛ آیا آتش بس محقق می شود؟
- عزم ایران و روسیه، بر توسعه روابط در بالاترین سطح استوار است
- پیشنویس قطعنامه ضدایرانی به آژانس اتمی تحویل شد