القدس العربی نوشت؛
سه نشست بین المللی بزرگ با نتایج ناچیز
روزنامه القدس العربی در سرمقاله ای با اشاره به برگزاری سه نشست بینالمللی نوشت که این سه نشست بزرگ بین المللی با نتایجی ناچیز همراه بوده است.
به گزارش نگاه نو، در این نوشتار آمده است:
در یک دوره زمانی یک هفتهای جهان شاهد برگزاری سه اجلاس بزرگ جهانی بوده یا خواهد بود که به خودی خود نشان دهنده وضعیت اختلافات امروزی جهان در زمینههای ژئوپلیتیک، اقتصادی، نظامی و امنیتی است و به نظر نمیرسد که نتایج آنها بتواند تأثیر مثبتی بر این وضعیت بین المللی داشته باشد. این امر در درجه نخست در مورد کشورهای شرکت کننده در این نشستها صدق می کند؛ اما تأثیرات آن به صورت شدیدتر به کشورها و جوامع در حال توسعه غایب از این نشستها تسری پیدا میکند.
-نشست اول، نشست مجازی کشورهای بریکس به میزبانی رئیس جمهور چین بود که در سایه نگرانیها نسبت به حمله نظامی روسیه به اوکراین، مشکلات همهگیری کرونا و به ویژه عدم موفقیت سازمان تجارت جهانی در تضمین رفع موانع حقوق تولید واکسن و ادامه انحصار تعداد انگشت شماری از کشورهای صنعتی غربی برگزار شد.
دومین نشست، نشست گروه هفت به میزبانی آلمان بود. طبق آنچه اعلام شده ااین نشست به بررسی موضوع جنگ در اوکراین و نگرانیها از بحران غذا و سوخت ناشی از تحریمهای اعمال شده بر روسیه پرداخت.اگرچه شرکت کنندگان اعلام کردهاند ۶۰۰ میلیارد دلار برای محقق ساختن عدالت در زمینه زیرساختهای بین المللی و کمک به سازندگی در کشورهای با درآمد متوسط میپردازند؛ اما تجربه ملتها درخصوص نشستهای مشابه در گذشته ثابت کرده است که وعده دادن یک چیز است و اجرایی شدن آن در عمل امری کاملا متفاوت است.علاوه بر این از برجستهترین اهداف اعلام نشده این نشست مقابله با رقابت صنعتی و تجاری شدیدی است که به جاده ابریشم جدید چین معروف شده است.
-نشست سوم اجلاس سران ناتو در اواخر ماه جاری در اسپانیا است.این نشست شاهد مذاکرات دشوار برای از میان بردن موانع مخالفت ترکیه با پیوستن سوئد و فنلاند به این ائتلاف خواهد بود.فراتر جنگ روسیه در اوکراین دیگر نه تنها معضلی پیچیده است که باید حل فصل شود بلکه گسترش دامنه عواقب آن به کابوسی تبدیل شده که به ارکان موجودیتی ناتو از نظر سازماندهی دفاع مشترک، مقابله با احتمال ورود چین به عرصه و تاثیرات فاجعه بار و روز افزون مشکلات انرژی و مواد غذایی صدمه میزند.
مبالغه نکردهایم اگر بگوییم نتایج این سه نشست که در گذشته شاهد نزدیک شدن دشمنان امروز بوده است، ناچیز یا بیحاصل باشد و برخلاف اهداف اعلام شده یعنی توجه به صلح جهانی یا توسعه جوامع فقیر یا در حال توسعه یا کشورهای با درآمد متوسط حرکت کند.
نظر شما
- ارتش کره شمالی به زودی وارد جنگ اوکراین میشود
- دادگاه هلند قطع مبادلات تسلیحاتی با اسرائیل را بررسی میکند
- قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام، هدیه بایدن به ترامپ است
- مسئله هستهای ایران با تقابلهای ساختگی حل نمیشود
- جنگ افروزی اسرائیل به بهبود روابط ایران و عربستان انجامید
- حاشیههای ناتمام کابینه انتخابی ترامپ
- وجدان جهانی و تایید جنایت جنگی نتانیاهو و گالانت
- هیچ تغییری در دکترین هستهای آمریکا ایجاد نشده است
- مسکو به پیونگ یانگ سیستم پدافند هوایی داد
- وزیر دفاع ایران با مادورو دیدار کرد
- موافقان، مخالفان و کشورهایی که به قطعنامه شورای حکام رای ممتنع دادند
- نتانیاهو به کدام کشورها نمیتواند سفر کند؟
- آیا دونالد ترامپ میتواند به جنگ اوکراین پایان دهد؟