آمریکا تناسبی با ژست حقوق بشر ندارد
روزنامه چاینا دلی نوشت:امریکا مدت هاست که مدعی پرچمداری حقوق بشر است. رونالد ریگان آمریکا را به شهری درخشان بر روی یک تپه تشبیه می کرد.
دو مورد تیراندازی و قتل جمعی در ماه گذشته نشان داد امریکا در تاریکی فرو رفته است . مقامات امریکا همچنان به انتقاد از وضعیت حقوق بشر در دیگر کشورها ادامه می دهند، در حالی که رویه قانونی و اخلاقی حکم می کند که ابتدا خود را پیش از انتقاد از دیگران اصلاح کنند.
از قضا، ریگان – که خود مورد حمله یک بیمار روانی ۲۵ ساله قرار گرفت – با اصلاح قوانین ایمنی استفاده از سلاح مخالف بود . از آن پس ، حزب جمهوری خواه که به حزب بزرگ قدیمی GOP معروف است ، از بد به بدتر تبدیل شده و امروزه به حزب صاحبان سلاح GOP نیز معرف است .
هنگامی که سخن از اسلحه و سهولت دسترسی به آن مطرح می شود ، جمهوری خواهان باید به خاطر وضعیت تاسف بار امروزی ، سرزنش شوند.
متمم دوم قانون اساسی ایالات متحده به مدت بیش از دو قرن برای محدود کردن حق مردم برای حمل اسلحه تفسیرمی شد، ولی این رویه با کمک های چند میلیون ها دلاری به دانشگاهیان، سیاستمداران و کمیته های اقدام سیاسی نخبگان جناح راست، در سال ۲۰۰۸ لغو کرد.
ما در دوره دبستان آموختیم که توماس جفرسون نویسنده اعلامیه استقلال است و همه انسان ها برابر آفریده شده اند و از جمله حقوق آنها حق حیات ، آزادی و برخورداری از شادی است ولی جفرسون و بسیاری دیگر از امضا کنندگان این اعلامیه ، بردهدار بودند.
برده داری ، نبود درآمد مناسب، سلامتی و امنیت نقطه مقابل حقوق بشر است، ولی تا به امروز این سفیدپوستان بوده اند که بر سیاهپوستان، اسپانیاییتبارها، بومیان و آسیاییهای مقیم این کشور حکومت کرده اند. تقریباً با هر معیارمرتبط با حقوق بشرکه حساب کنیم ، امریکا بازنده است .
زندگی ایمن و عاری از هراس و خشونت ، برخورداری از سلامت، آموزش و غذای کافی از موارد حقوق بشر است، ولی بیشتر گروه های اقلیت در امریکا در مقایسه با سفیدپوستان از سلامت و تحصیلات کمتری برخوردار و فقیرتر و دارای عمر کوتاه تری هستند .
در اواخر دهه ۱۹۴۰، تولید ناخالص داخلی سرانه چین حدود ۵۰ دلار و امید به زندگی ۳۵ سال بود. امروزه کشور چین با بیش از سه برابر جمعیت امریکا ، دارای درآمد سرانه بیش از ۱۰ هزار دلار است و امید به زندگی در نزد مردم بیش از دو برابر شده و به حدود ۷۷ سال رسیده است.
چین برخلاف آمریکا که هنوز خود را پلیس جهان میداند، در امور داخلی دیگر کشورها دخالت نمیکند و با تلاش کشورهای دیگر برای مداخله در امور داخلی خود نیز مخالف است.
– جیمی کارتر۴۵ سال پیش در مراسم تحلیف خود، گفت بهترین راه برای تقویت آزادی در سایر سرزمینها این است که در اینجا نشان دهیم نظام دموکراتیک ما شایسته تقلید است. با این معیار، امریکا دیگر چراغ راه حقوق بشر نیست.
سیسرو ، فیلسوف رومی ، معتقد بود رفاه مردم باید قانون عالی باشد و رئیس مائو می گفت دولت باید خادم مردم باشد تا به چراغ واقعی حقوق بشر تبدیل شود. امریکا باید روش خود را تغییر دهد و از این سخنان حکمت آمیز پیروی کند.
نظر شما
- هیچ تغییری در دکترین هستهای آمریکا ایجاد نشده است
- مسکو به پیونگ یانگ سیستم پدافند هوایی داد
- وزیر دفاع ایران با مادورو دیدار کرد
- موافقان، مخالفان و کشورهایی که به قطعنامه شورای حکام رای ممتنع دادند
- نتانیاهو به کدام کشورها نمیتواند سفر کند؟
- آیا دونالد ترامپ میتواند به جنگ اوکراین پایان دهد؟
- سفارت واشنگتن در کی یف در پی یک هشدار فوری بسته شد
- تغییر دکترین هستهای روسیه پاسخی به تصمیم آمریکا بود
- کشورهای عربی امیدوارند که عربستان، ترامپ را مهار کند
- پوتین آماده مذاکرات آتشبس با ترامپ است
- اهداف سفر هوکشتاین به لبنان؛ آیا آتش بس محقق می شود؟
- عزم ایران و روسیه، بر توسعه روابط در بالاترین سطح استوار است
- پیشنویس قطعنامه ضدایرانی به آژانس اتمی تحویل شد