غافلگیری قریب الوقوع پوتین چیست؟

سردبیر روزنامه رای الیوم به جنگ اوکراین و غافلگیری قریب الوقوع پوتین پرداخت. وی نوشت: ماکرون پس از کسینجر خواستار عدم تحقیر روسیه شد.
به گزارش نگاه نو، روزنامه رای الیوم چاپ لندن در مطلبی به قلم عبدالباری عطوان نوشت: ماکرون پس از کسینجر خواستار عدم تحقیر روسیه شد. چگونه گاردین پیروزی روسیه در جنگ اقتصادی را اینقدر دیر به رسمیت شناخت؟ غافلگیری قریب الوقوع پوتین چیست؟
۱- بعد از هنری کسینجر، اکنون امانوئل ماکرون زنگ را به صدا درمیآورد و نسبت به تحقیر کردن روسیه هشدار میدهد تا درها کاملا به روی فرصتهای دستیابی به راه حل مسالمت آمیز برای بحران اوکراین بسته نشود. او از رئیس جمهور پوتین خواست تا در راستای خدمت به بشریت این جنگ را تمام کند.
۲- ماکرون تقریباً در تماس دائمی با رئیس جمهور روسیه است. او یکی از معدود رهبران اروپایی بود که به کی یف سفر نکرد و مهمتر از همه اینکه در حمایت از ولودیمیر زلنسکی و جنگجویانش سلاح سنگین ارسال نکرد؛ زیرا به سادگی متوجه شده است که آمریکا و متحدان آنگلوساکسونش (انگلیس و استرالیا) این جنگ را باختهاند و هر چه این جنگ ادامه یابد، این خسارتهای اقتصادی، نظامی و سیاسی بیشتر خواهد شد.
۳- رئیس جمهور فرانسه، مانند کسینجر، وزیر امور خارجه اسبق آمریکا، به خوبی می داند که روسیه در صورت ادامه پیشروی نیروهایش و بلعیدن خاک اوکراین و شهرهای بندری یکی پس از دیگری تحقیر نخواهد شد و این انتقاد «مودبانه» را برای برآشفته نکردن دولتهای آمریکا و انگلیس اتخاذ کرده است.
۴- نیروهای روسی تاکنون یعنی بعد از گذشت صد روز از حمله به مرزهای اوکراین بر یک پنجم سرزمین این کشور به ویژه در جنوب شرق سیطره پیدا کردهاند. این مسئله علاوه بر الحاق شبه جزیره کریمه است. چه بسا رئیس جمهور فرانسه درخواست خود برای گشودن دوباره کانالهای سیاسی با روسیه به منظور کاهش خسارت و پرهیز از شکست بزرگتر و رسواییهایی احتمالی ناشی از آن را تکرار میکند.
۵- دو روز پیش سردبیر اقتصادی روزنامه گاردین حرفهای ما را تکرار کرد. او تمام پوششهای خوشبینانه و گمراه کننده غربی را کنار گذاشت و گفت تحریمهای غربی شکست خورده و روسیه در این جنگ اقتصادی پیروز شده است چرا که قیمتهای نفت و گاز افزایش یافته و این امر به تقویت تراز تجاری این کشور و تامین تلاشهای جنگیاش منجر شده است به گونهای که صادرات نفتیاش به چین به تنهایی بیش از ۵۰ درصد_ در مقایسه با سال گذشته_ افزایش یافته است.
۶- دولت بایدن بعد از تمام این دستاوردهای روسیه اعلام کرد موشکهای هیمارس آمریکایی را با برد ۸۰ کیلومتر به اوکراین ارسال خواهد کرد به شرط آنکه از آنها برای هدف قرار دادن خاک روسیه استفاده نشود. رئیس جمهور پوتین پاسخ داد این سامانههای موشکی را هدف قرار خواهد داد و آنها را نابود خواهد کرد همانطور که اهداف دیگر در اوکراین را هدف قرار خواهد داد. هدفهایی که در طول هفتههای گذشته از ضربه زدن به آنها پرهیز کرده بود؛ زیرا هدف آمریکا از این اقدام طولانی کردن جنگ است.
۷- پیامی که پوتین خواست آن را به همتای آمریکایی خود انتقال دهد این است که تا الان از بمباران اشباع (بمبارانِ فرشی carpet bombing) خودداری کرده است و به هرگونه موشکی آمریکایی که رسیدنش به اوکراین به تغییر قواعد درگیری بینجامد با نیروی بازدارنده قدرتمند و فوری پاسخ داده خواهد شد.
۸- روسیه تاکنون همانطور که رئیس بخش اقتصادی روزنامه گاردین اعتراف کرد نه تنها جنگ اقتصادی را برده است بلکه در دو جنگ سیاسی و نظامی نیز برنده شده است و تمام آنچه برخی متحدان درجه دوم اروپا انجام میدهند عدم اعطای اجازه به هواپیمای لاوروف برای عبور از حریم هواییشان است؛ اما کشورهای اروپاییهای قدیمی مانند آلمان و بلژیک همچنان در این بحث و جدل درگیر هستند که آیا نفت و گاز روسیه را تحریم کنند و چگونه و تحت چه شروطی این کار را انجام دهند. این بحث و جدل از روز نخست جنگ شروع شد و چه بسا برای هزار روز دیگر ادامه یابد.
نظر شما
- جنگ سوریه یکی از ۷ جنگی است که اسرائیل خواهان آن بود
- امید زیادی نسبت به موفقیت مذاکرات ایران و آمریکا وجود دارد
- ترامپ به مذاکره راضی است/ گفتگوی با ایران برای او یک دستاورد است
- آمریکا و ترکیه برای دخالت در امور عراق توافق امضا کردند
- مذاکرات تهران و واشنگتن در عمان؛ ایران چگونه ابتکار عمل را حفظ کرد؟
- بگذارید آمریکا در برابر چین ضجه بزند
- روسیه «معاهده مشترک جامع راهبردی ایران و روسیه» را تصویب کرد
- هدف از سفر به روسیه انتقال پیام مکتوب رهبری به پوتین است
- چرا رژیم صهیونیستی از خروج واشنگتن از سوریه می ترسد؟
- روایت گاردین از چرخش ناگهانی آمریکا در زمینه مذاکره با ایران
- یورو-نازیسم در حال احیاء است
- جنگ سوریه یکی از ۷ جنگی است که اسرائیل خواهان آن بود
- امید زیادی نسبت به موفقیت مذاکرات ایران و آمریکا وجود دارد
- ترامپ ارتش آمریکا را در مرز مکزیک مستقر کرد
- آیا تعرفههای ترامپ، اتحادیه اروپا و چین را به هم نزدیکتر میکند؟
- سیاست ترامپ در شرق آسیا نامنسجم است
- ابراز نگرانی مقامات اوکراینی نسبت به گسترش ارتش روسیه
- اسرائیل در لبه پرتگاه قرار دارد