مقام امنیتی صهیونیست: بازدارندگی خود را کاملا از دست داده ایم
یک مقام امنیتی رژیم صهیونیستی اذعان کرد که تل آویو به طور کامل بازدارندگی امنیتی خود را از دست داده است.
به گزارش نگاه نو، بعد از گذشت یک سال از نبرد «شمشیر قدس» کارشناسان و مقامات صهیونیست مجدداً اعتراف میکنند که این رژیم در مسیر فرسایشی قرار گرفته است. در همین راستا یکی از مقامات سابق شاباک با انتشار مقالهای در روزنامه صهیونیستی معاریو اعلام کرد، ضعف اسرائیل در برابر جنبش حماس درباره هر چیزی که به روال زندگی در نوار غزه مربوط میشود به شکل مستمر آشکار میگردد و ارتش اسرائیل بازدارندگی خود را کاملا از دست داده است.
«لیئور تسوکرمن»، مقام سابق شاباک همچنین یادآوری میکند که اسرائیل چگونه از ۱۵ سال گذشته در برابر جنبش حماس که به طور کامل نوار غزه را در اختیار دارد، تسلیم شده است.
در این مقاله آمده است: جنگ اسرائیل در نوار غزه و بالعکس چندین سال است ادامه دارد. این جنگ از زمان حکومت تشکیلات خودگردان فلسطین در نوار غزه آغاز شد اما از زمان تسلط جنبش حماس بر این منطقه در ژوئن ۲۰۰۷ برای مدت طولانیتری ادامه داشته است. با توجه به اینکه اغلب تاریخ به روش عجیبی تکرار میشود به ویژه در شرایطی که هیچ کاری برای تغییر واقعیتها انجام نگرفته، شاید مفید باشد که به همه یادآوری کنیم چگونه به وضعیت کنونی رسیدیم؛ وضعیتی که اسرائیل ۱۵ سال است در برابر حماس زانو زده است.
تسوکرمن گفت: در تابستان ۲۰۰۵ بنا به تصمیم «آریل شارون» نخست وزیر وقت اسرائیل، نوار غزه به شکل قانونی از «اسرائیل» (اراضی اشغال شده توسط صهیونیستها) جدا شد و دیگر تحت اشغال نبود. اما این امر مانع از ادامه عملیات فلسطینیها و نیز جلوگیری از قاچاق سلاح از مرز مصر و تهیه سلاح بیشتر برای فلسطینیان علیه اسرائیل نشد؛ بلکه حماس به طور کامل کنترل نوار غزه را به دست گرفت. اسرائیل تا به امروز ۹ عملیات نظامی علیه نوار غزه انجام داده است که پنج مورد از آنها بعد از آغاز دوران سیطره حماس در این منطقه بود. همه این عملیاتها در قالب پاسخهای سریع با شدت محدود و نتیجه عملیاتهایی بودند که توسط حماس آغاز شده بود.
وی افزود: حملات اسرائیل به زیرساختها و قابلیتهای گروههای فلسطینی در نوار غزه انجام شد اما هیچ یک از آنها نتوانست به قدرت حماس آسیب بزند. یکی از بزرگترین اشتباهات رسانههای اسرائیل این است که به جای رهبری حماس، بر شخصیتهای رهبران این جنبش متمرکز میشوند اما واقعیت آن است که اسرائیل باید بفهمد افرادی مانند «محمد الضیف» فرمانده گردانهای عزالدین القسام (شاخه نظامی حماس) و یا «یحیی السنوار» رئیس حماس در نوار غزه مشکل اصلی نیستند؛ بلکه مشکل واقعی خود حماس است. مشکل اصلی ایدئولوژی نهفته در فعالیتهای این جنبش و رهبران و مبارزان آن است؛ به ویژه ایدئولوژی مذهبی آنها که برای مدت طولانی باقی میماند.
این مقام سابق صهیونیست گفت: این ایدئولوژی حماس همانند سرطان گسترش یافته و منتشر شده است و همچنین یک مشکل اصلی در این جا نهفته و آن هم این است که ما قدرت بازدارندگی خود را کاملا از دست دادهایم. طی همه این سالها اسرائیل تصمیم گرفته تا از هیچ گونه سیاست راهبردی پیروی نکند و همچنین هیچ هدف مشخصی در رابطه با رویکرد خود در قبال نوار غزه تعیین نکرده است. به این ترتیب حماس امکان رشد و تسلیح خود و تحریکات ادامه دار علیه اسرائیل و سیاست آن در مسجد الاقصی را به دست آورد.
وی تاکید کرد: اگر بخواهیم به دنبال نمونههایی از انزوای اسرائیل باشیم نیازی نیست که تلاش زیادی کنیم. اسرائیل در حالی که اجازه ادامه حکومت حماس در نوار غزه را داده، درگیر برخی از ابتکارات سیاسی و دیگر اقداماتی شده که برای ارائه کمکهای بشردوستانه به مردم غزه طراحی شده است. به عنوان مثال جامعه بین المللی با امکان ایجاد بندر بین المللی و ورود احتمالی کالا و کشتیهای تجاری به نوار غزه میتواند محاصره این منطقه را کمرنگتر کند. علاوه بر آن اسرائیل هر از گاهی مجبور میشود به دلیل متوقف کردن کشتیها در آبهای نوار غزه و بازرسی آنها، از موسسات بین المللی عذرخواهی کند. این اتفاق در سالهای ۲۰۰۲ و ۲۰۰۳ و ۲۰۱۱ و ۲۰۱۴ رخ داد.
در ادامه این مقاله آمده است: اسرائیل همچنین به دلیل توقیف کشتی مرمره در سال ۲۰۱۰ مجبور به عذرخواهی شد و همچنین غرامت نیز پرداخت و خودش را تحقیر کرد. رفتار حقیرانه و شکست خورده اسرائیل در برابر نوار غزه به همین جا ختم نشد بلکه علاوه بر ناکامی در بازدارندگی دریایی و همچنین شکست بازدارندگی زمینی در عملیاتهای مختلف، اسرائیل همچنان ضعف خود را در برابر حماس در هر چیزی که مربوط به روال زندگی در نوار غزه است به طور مستمر نشان داده است. حماس نقشه را به خوبی میخواند و برخلاف اسرائیل با قاطعیت و پشتکار عمل میکند تا چشم انداز خود را عملی نماید.
نظر شما
- هیچ تغییری در دکترین هستهای آمریکا ایجاد نشده است
- مسکو به پیونگ یانگ سیستم پدافند هوایی داد
- وزیر دفاع ایران با مادورو دیدار کرد
- موافقان، مخالفان و کشورهایی که به قطعنامه شورای حکام رای ممتنع دادند
- نتانیاهو به کدام کشورها نمیتواند سفر کند؟
- آیا دونالد ترامپ میتواند به جنگ اوکراین پایان دهد؟
- سفارت واشنگتن در کی یف در پی یک هشدار فوری بسته شد
- تغییر دکترین هستهای روسیه پاسخی به تصمیم آمریکا بود
- کشورهای عربی امیدوارند که عربستان، ترامپ را مهار کند
- پوتین آماده مذاکرات آتشبس با ترامپ است
- اهداف سفر هوکشتاین به لبنان؛ آیا آتش بس محقق می شود؟
- عزم ایران و روسیه، بر توسعه روابط در بالاترین سطح استوار است
- پیشنویس قطعنامه ضدایرانی به آژانس اتمی تحویل شد