۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۱
کپی شد!

امیرعبداللهیان: مذاکرات وین از طریق تبادل پیام‌های مکتوب ادامه دارد

امیرعبداللهیان: مذاکرات وین از طریق تبادل پیام‌های مکتوب ادامه دارد

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ضمن تأکید بر حمایت دائم ایران از فلسطین، گفت که مذاکرات وین متوقف نشده و از طریق تبادل پیام‌های مکتوب ادامه دارد.

«حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، امروز (سه‌شنبه)، در گفت‌و‌گو با خبرنگار شبکه یمنی «المسیره» بر حمایت دائم ایران از فلسطین تأکید کرد.

 وزیر امور خارجه ایران در این خصوص اظهار داشت: «جمهوری اسلامی به منظور تشکیل کشوری  یکپارچه در تمام خاک تاریخی فلسطین به پایتختی قدس حامی این کشور باقی خواهد ماند. نماز خواندن در قدس وعده‌ای الهی است و خون‌های شهدای مقاومت و ملت فلسطین برای تحقق این وعده الهی نثار شده است.»

حسین امیرعبداللهیان در ادامه با تأکید بر اینکه «ما مطمئنیم که به زودی در قدس نماز خواهیم خواند.»، در بخش دیگری از سخنان خود گفت: «مذاکرات وین متوقف نشده، بلکه در روندی دیگر به منظور رفع تحریم‌های یک‌جانبه تحمیلی علیه ما و از طریق تبادل پیام‌های مکتوب با آمریکایی‌ها به‌واسطه نماینده اتحادیه اروپا ادامه دارد.»

امیرعبداللهیان همچنین اضافه کرد: «هدف ما از این گفت‌و‌گوها دستیابی به یک توافق قوی و دائم است. ما از طرف آمریکایی خواستیم که واقع‌نگر باشد. رفع تحریم‌ها در تمامی حوزه‌ها و گرفتن ضمانت اقتصادی جزء مهم‌ترین نکاتی است که در دستور کار مذاکراتی ما قرار دارد.»

وی در پایان بیان کرد: «من فکر می‌کنم که طرف آمریکایی به خوبی خطوط قرمز ایران را درک کرده است. ما به گفت‌و‌گوها ادامه می‌دهیم. به محض رسیدن به نقطه توافق، نماینده ما در مذاکرات تغییرات نهایی را اعمال خواهد کرد.»

این اظهارات در حالی مطرح شده است که سخنگوی وزارت خارجه آلمان نیز اخیرا تصریح کرد که توافق وین برای احیای برجام و لغو تحریم‌های یکجانبه علیه جمهوری اسلامی امکانپذیر است.

بیشتر بخوانید  مخالفت ایران با تغییر در مرزهای منطقه در دیدار با همتای آذربایجانی

«ولادیمیر یرماکوف» مدیر بخش منع اشاعه و کنترل تسلیحات وزارت امور خارجه روسیه هم روز شنبه در مصاحبه با خبرگزاری «تاس» گفته بود: هیچ مانع غیرقابل عبوری در روند «تنظیم دقیق» توافق در خصوص احیای برجام دیده نمی‌شود.

 این دیپلمات روس تاکید کرده بود: «نکته اصلی این است که همه طرف‌های درگیر باید از صلاح قضیه پیش بروند، نه وضعیت زودگذر سیاسی داخلی که همانطور که می‌دانید یک متغیر است. در این مورد، قطعاً منظور ما در درجه اول، همتایان آمریکایی ماست. امیدواریم بیانیه‌ها و تضمین‌های بالاترین سطح آن‌ها در مورد تمایلشان برای بازگشت به برجام در شعارهای قبل از انتخابات باقی نماند.»

مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین از چند ماه پیش دچار وقفه شد. دولت آمریکا از زمان آغاز این مذاکرات به جای پیشنهاد دادن ابتکارهای عملی برای پیشرفت گفت‌وگوها بارها تلاش کرده طرف‌های مختلف را به کند کردن روند مذاکرات و ایجاد مانع بر سر راه آن متهم کند. یکی از دلایل عدم انجام اقدامات لازم از سوی طرف‌های آمریکایی در مذاکرات وین مخالفت‌های نماینده‌های کنگره با سیاست‌های دولت بایدن در خصوص برجام بوده است. یکی از انتقادات این گروه از قانونگذاران آمریکایی این است که برجام به همه حوزه‌های اختلاف آمریکا با ایران از جمله فعالیت‌های منطقه‌ای و برنامه موشکی ایران نمی‌پردازد.

نظر شما

صفحات اجتماعی انتخاب سردبیر آخرین اخبار کاریکاتور عکس روز