۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴
کپی شد!

در گزارشی اعلام شد؛

اهداف تل آویو از ساز و کار جدید کمک‌ها در غزه چیست؟

اهداف تل آویو از ساز و کار جدید کمک‌ها در غزه چیست؟

مدیر یک مرکز حقوق بشری در داخل غزه درباره نظامی کردن کمک‌ها به غزه از سوی رژیم صهیونیستی به شدت هشدار داد.

به گزارش نگاه نو به نقل از خبرگزاری شهاب، «علاء السکافی» مدیر مرکز حقوق بشری «الضمیر» در غزه طرح اشغالگران در زمینه توزیع کمک های انسانی داخل غزه را به مثابه نظامی کردن اقدام بشردوستانه توصیف کرد و درباره تبعات حقوقی و انسانی خطرناک آن هشدار داد.

السکافی تاکید کرد: نظارت نظامی مستقیم بر روند توزیع کمکها به مثابه نقض آشکار قانون بین المللی به ویژه معاهده سال ۱۹۴۹ ژنو است که نیروی اشغالگر را ملزم به تسهیل در روند ارسال کمک‌ها به ساکنان غیرنظامی در منطقه تحت اشغال به شکل بی طرفانه و مستقل و بدون شرط سیاسی و امنیتی می کند.

وی تصریح کرد: آنچه ما امروز شاهد آن هستیم تلاشی برای تبدیل کردن کمک های انسانی به ابزاری برای باج گیری سیاسی و مجازات جمعی در راستای سیاست محاصره هفده ساله است که فاجه انسانی که بیش از دو میلیون و ۳۰۰ هزار فلسطینی در غزه با آن دست و پنجه نرم می کنند را تشدید می کند.

مدیر مرکز حقوق بشری الضمیر، گفت: این سازوکار به شکل مستقیم به کوچاندن اجباری از طریق کشاندن ساکنان شمال و مرکز غزه به سمت جنوب سوق خواهد داد. این اقدام تلاشی برای تهیه حداقل غذا و خدمات است که با قانون بین المللی در تضاد است.

السکافی از جامعه جهانی خواست که به مسئولیت حقوقی و انسانی خود عمل کند. وی افزود: تداوم به کار گیری کمک ها به عنوان سلاح جنگی تحولی خطرناک است که باید خیلی فوری متوقف شود.

مدیر مرکز حقوق بشری بر ضرورت توقف سازوکار اسرائیلی تاکید و خواستار ورود کمک ها به غزه بدون دخالت نظامی شد و اینکه سازمان های بین المللی و داخلی بتوانند با آزادی کامل ماموریت خود را انجام دهند.

السکافی از کشورهای امضا کننده معاهدات ژنو خواست که به مسئولیت خود در قبال غیرنظامیان عمل کرده و نظامی کردن کمک ها را محکوم و اشغالگران را به خاطر اینکه از کمک ها به عنوان اهرم فشار استفاده می کنند، مورد بازخواست قرار دهند.

وی در پایان بر ضرورت تفکیک اقدامات بشردوستانه با موضوعات سیاسی و نظامی و تضمین رسیدن کمک ها به نیازمندان بدون تبعیض یا تهدید تاکید کرد. رسانه های رژیم صهیونیستی اخیرا از طرح تل‌آویو برای تغییر ریشه‌ای روش توزیع کمک‌های بشردوستانه در نوار غزه خبر دادند.

رژیم صهیونیستی در تلاش برای تغییر ریشه‌ای روش توزیع کمک‌های بشردوستانه در نوار غزه است که ورود آنها به نوار غزه طی هفته‌های آینده و بعد از توقفی حدود دو ماه و نیمه آغاز خواهد شد.

به گفته این مسؤولان، این طرح بر تغییر رویکرد توزیع و ذخیره‌سازی عمده کمک‌ها بر اساس اتکا به سازمان‌های بین‌المللی و شرکت‌های امنیتی خصوصی برای توزیع جعبه‌های مواد غذایی به خانواده‌های غزه مبتنی است.

روزنامه «تایمز» رژیم صهیونیستی به نقل از برخی منابع صهیونیستی نوشت که براساس سازوکار جدید، برای هر خانواده نماینده‌ای تعیین خواهد شد که به منطقه امنیتی وابسته به ارتش رژیم صهیونیستی در جنوب نوار غزه وارد می‌شود؛ جایی که کمک‌ها بعد از چندین مرحله بازرسی توزیع خواهد شد.

هر جعبه حاوی مواد غذایی مورد نیاز برای چند روز است و نمایندگان خانواده‌ها می‌توانند برای تحویل بسته‌های دیگر به این منطقه امنیتی رجوع کنند.

این منابع ادعا کردند که هدف رژیم صهیونیستی از ایجاد این سازوکار جدید توزیع کمک ها، جلوگیری از کنترل حماس بر تقسیم و نحوه اختصاص کمک ها است.

این منابع صهیونیستی گفتند که ارتش رژیم صهیونیستی با توجه به مخالفت «ایال زمیر» رئیس ستاد ارتش، به طور مستقیم در توزیع کمک‌ها شرکت نخواهد کرد، اما این نیروها لایه امنیتی خارجی را برای پیمانکاران بخش خصوصی و نهادهای بین‌المللی که کمک‌ها را ارائه می‌کنند، فراهم خواهند کرد.

یکی از شرکت‌های اصلی که قرار است در این طرح شرکت کند، شعبه‌ای از شرکت مشاوره امنیت ملی آمریکایی «اوربیس» است که مدیران آن با «ران درمر» وزیر امور استراتژیک رژیم صهیونیستی در ارتباط هستند.

منابع صهیونیست اعلام کردند: برنامه زمانی مشخصی برای آغاز اجرای این سازوکار جدید وجود ندارد، اما ارتش معتقد است که تنها چند هفته تا وقوع فاجعه انسانی بزرگ باقی مانده است.

رژیم صهیونیستی در دوم مارس و بعد از پایان نخستین مرحله از توافق آتش‌بس و تبادل اسیران با مقاومت فلسطین، ورود کمک‌ها به غزه را متوقف کرد.

تل‌آویو مدعی است که جنبش حماس مسیر بخش زیادی از کمک‌هایی را که در طول آتش‌بس‌ ۶ هفته‌ای وارد شدند، تغییر داد و اینکه روزانه ۶۵۰ کامیون برای تغذیه ساکنان نوار غزه برای مدت طولانی کافی بود.

به گفته منابع صهیونیست؛ طرح جدید توزیع کمک‌ها مورد تایید نهایی کابینه قرار نگرفته اما مورد حمایت بخش بزرگی از نهاد امنیتی و حلقه نزدیک به نخست وزیر «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی است.

همچنین یک مقام عربی آگاه از این طرح رژیم صهیونیستی گفت: این اقدام بخشی از پیشروی آرام به سمت اشغالگری دائمی نوار غزه توسط اسرائیل است زیرا ارتش اسرائیل مسؤول مستقیم توزیع کمک‌ها خواهد بود. بهترین جایگزین برای توزیع کمک‌ها به کارگیری نیروهایی مرتبط با تشکیلات خودگردان فلسطین است که این ایده با مخالفت اسرائیل روبه‌رو شده است.

نظر شما

صفحات اجتماعی انتخاب سردبیر آخرین اخبار کاریکاتور عکس روز