در گزارشی اعلام شد؛
فشار از دل حزب محافظهکار انگلیس برای به رسمیت شناختن فلسطین

بیش از دوازده نفر از نمایندگان ارشد و اعضای مجلس اعیان حزب محافظهکار انگلیس، در نامهای رسمی به نخستوزیر، خواستار به رسمیت شناختن فوری کشور فلسطین شدند.
به گزارش نگاه نو، این نامه که در اواخر ماه مارس و پس از شکست توافق صلح میان اسرائیل و حماس نوشته شده، به امضای هفت نماینده مجلس عوام و شش عضو مجلس اعیان رسیده و از نخستوزیر انگلیس کییر استارمر میخواهد در آستانه نشست مهم سازمان ملل، در برابر سیاستهای رژیم صهیونیستی ایستادگی کرده و فلسطین را به رسمیت بشناسد.
نویسندگان نامه تأکید کردهاند که «مردم فلسطین دهههاست با اشغال، آوارگی و محدودیتهای ساختاری مواجهاند» و افزودند که به رسمیت شناختن فلسطین، تعهد بریتانیا به عدالت، حق تعیین سرنوشت و برابری را نشان میدهد.»
طبق گزارش گاردین، این گروه معتقدند که نباید به موضوع به رسمیت شناختن فلسطین، بهعنوان ابزار چانهزنی در مذاکرات آینده نگاه شود، بلکه باید آن را گامی ضروری برای تقویت قوانین بینالمللی و مسیر دیپلماسی دانست.
از امضاکنندگان برجسته این نامه میتوان به «کیت مالتهاوس» وزیر پیشین، «ادوارد لی» از اعضای باسابقه مجلس، «سایمون هوار»، «جان هیز»، «دزموند سوین» و همچنین برخی اعضای محافظهکار مجلس اعیان مانند «هوگو سوایر»، «نیکلاس سومز» و «پاتریشیا موریس» اشاره کرد.
این طرح در شرایطی مطرح شده است که کابینه اسرائیل بهتازگی طرحی را برای اشغال کامل یا بخش زیادی از نوار غزه تصویب کرده، که امیدها برای تحقق راهحل دوکشوری را بیش از پیش کمرنگ کرده است.
با وجود حمایت گسترده جهانی، بیش از ۱۴۰ کشور عضو سازمان ملل تاکنون فلسطین را به رسمیت شناختهاند، انگلیس به همراه آمریکا و بسیاری از کشورهای اروپایی، همچنان از این اقدام خودداری کرده است.
گاردین ادامه داد، با این حال، کنفرانسی به میزبانی مشترک فرانسه و عربستان سعودی در ماه آینده، ممکن است تحولی در این زمینه ایجاد کند.
رئیسجمهور فرانسه امانوئل ماکرون، احتمال داده که کشورش در این کنفرانس، فلسطین را به رسمیت بشناسد. دولت انگلیس نیز به گفته وزیر خارجهاش، دیوید لمی، در حال گفتوگو با فرانسه درباره این روند است.
با وجود این، او تأکید کرد که به رسمیت شناختن فلسطین باید بخشی از روند دستیابی به راهحل دوکشوری نه نقطه آغاز آن باشد. در همین حال، دفتر نخستوزیری انگلیس اعلام کرده که همچنان به راهحل دوکشوری متعهد است و به گفتوگو با طرفهای درگیر ادامه خواهد داد. هنوز پاسخی رسمی به نامه محافظهکاران داده نشده است.
نظر شما
- از هر تلاش دیپلماتیک برای کاهش تنشها در خاورمیانه حمایت میکنیم
- انتقاد تلویحی گروسی از حملات اسرائیل به زیر ساختهای هستهای ایران
- ایران برگزاری نشست فوق العاده شورای امنیت را خواستار شد
- هراس در سفارتخانههای رژیم صهیونیستی در سراسر جهان
- محکومیت جهانی درپی تجاوزات بامدادی رژیم صهیونیستی به ایران
- سفر وزیر خارجه کابینه جولانی به روسیه
- اتحادیه اروپا با سکوت خود همدست اسرائیل در جنایت غزه است
- اطمینان کمتری در مورد دستیابی به توافق با ایران دارم
- حضور ناو چینی در اقیانوس آرام، نشان دهنده اهداف «توسعهطلبانه» است
- ایران حق کامل در غنی سازی اورانیوم دارد
- تظاهرات لسآنجلس به نیویورک رسید
- یورش رژیم صهیونیستی به کشتی مادلین
- روایت تصویری از اعتراضات مهاجرتی در آمریکا