رسانه ها خبر دادند؛
هشدار دیمیتری مدودف به اعضای جدید ناتو

معاون شورای امنیت ملی روسیه امروز (سهشنبه) گفت: اعضای جدید سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) به طور خودکار به عنوان اهدافی برای نیروهای مسلح روسیه تبدیل شدهاند.
به گزارش نگاه نو، خبرگزاری تاس نوشت: دیمیتری مدودف در سخنرانی در یک مراسم آموزشی گفت: کشورهایی که به عضویت ناتو در آمده اند، به هدف خودکار نیروهای مسلح روسیه از جمله حملات تلافیجویانه احتمالی حتی با استفاده از ترکیبات هسته ای تبدیل شده اند.
این دیپلمات روسیه تاکید کرد که کشورهایی مانند فنلاند و سوئد با عضویت در ناتو از یک وضعیت غیرمتعهد خارج شدند و اکنون آنها بخشی از بلوک متخاصم علیه ما هستند. مفهوم این امر این است که آنها به طور خودکار به هدف نیروهای مسلح ما، از جمله حملات تلافی جویانه حتی با استفاده از ترکیبات هسته ای و اقدامات پیشگیرانه در چارچوب دکترین نظامی تبدیل شده اند.
فنلاند و سوئد جدیدترین اعضای ناتو هستند و با عضویت دراین ائتلاف از وضعیت کشورهای غیر همسو که تا پیش از این امتیازاتی ژئوپلتیکی به آنها اعطا می کرد، خارج شدند. مدودف همچنین تاکید کرد که هر چند شبح فاجعه هستهای تا حدی فروکش کرده اما همچنان به عنوان یک تهدید وجود دارد.
این مقام روس از یک استعاره تحت عنوان «ساعت آخرزمانی» برای اشاره به تهدید هسته ای استفاده کرد و توضیح داد که: تهدید هسته ای اغلب با یک «ساعت» نشان داده می شود. می گویند ساعت آخرزمانی به نیمه شب نزدیک شده یا برعکس، به عقب برگشته است. به نظر من، دیر زمانی نیست که عقربه های این ساعت روی هم قرار گرفت (که یک وضعیت بحرانی یا هشداردهنده را نشان می دهد). این را می گویم زیرا یک واقعیت بود. این یک وضعیت ترسناک و هشدار دهنده است. در حال حاضر عقربه های ساعت اندکی به عقب حرکت کرده اند.
معاون شورای امنیت ملی روسیه، اظهارات دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا را که گفته بود “جنگ جهانی سوم تا اندازه ای بر سر اوکراین اغاز شده است”، تایید و آن را اظهاراتی «درست و ساده» توصیف کرد. مدودف گفت: رئیس جمهوری سلف ترامپ (جو بایدن) بارها تاکید داشت که این تهدید ساخته و پرداخته ذهن روسیه است و تهدید واقعی وجود ندارد.
این دیپلمات روس همچنین اظهار داشت، هر چند که این وضعیت تا حدی بهبود یافته است اما چنین تهدیدی به هیچ وجه از بین نرفته است.
مدودف به استفاده از اختراعات دست بشر به ویژه تسلیحات اشاره کرد و گفت این یک روند اجتناب پذیر در تاریخ است. آمریکایی ها همواره بدون توجیه کافی از این خط قرمز عبور کرده اند. وی با اشاره به احتمال استفاده از سلاح های هسته ای هشدار داد و گفت به همین دلیل امکان چنین سناریویی همچنان وجود دارد. مسئولیت ما ایجاد ثبات در جهان با هر ابزار ممکن و در دسترس از جمله مذاکره با ایالات متحده است. ما به عنوان یک قدرت هسته ای برتر همچنان نفوذ قابل توجهی بر دیگر کشورها داریم و باید از آن در جهت جلوگیری از وقوع فاجعه استفاده کنیم.
این مقام روس به وجود یک تناقض در این حوزه پرداخت و گفت: سلاحهای هستهای فوقالعاده مخرب هستند، اما استفاده از همه انواع دیگر تسلیحات نیز به مراتب نگرانکنندهتر هستند. چرا؟ زیرا از سلاحهای متعارف، روزانه استفاده میشود، اما درباره استفاده از سلاح هسته ای این طور نیست. به همین دلیل است که دکترین بازدارندگی هستهای همچنان قابل توجیه است؛ چنین دکترینی یک حفاظت اخلاقی و راهبردی در برابر تخریب متقابل است.
نظر شما
- رونمایی از «موشک بالستیک جدید ایران» از نگاه رسانههای خارجی
- اختلاف نظر درباره حضور محمد الجولانی در نشست بغداد
- چند نکته درباره اتفاقات چند روز گذشته سوریه/ از اختلافات قومیتی تا بهرهبرداری اسرائیل از دروزیها
- انفجار در جنوب ایران؛ گمانه زنی ها و شبیه سازی
- مذاکرات ایران؛ انگیزههای اسرائیل و تناقضات واشنگتن
- پوتین و مودی: روابط روسیه و هند تحت تأثیر عوامل خارجی نیست
- تصویب طرحهای خطرناک در کابینه رژیم صهیونیستی به معنای چیست؟
- کمکهای نظامی به اوکراین باید ۲ برابر شوند
- احتمال دیدار ترامپ و پوتین در عربستان سعودی
- رونمایی از «موشک بالستیک جدید ایران» از نگاه رسانههای خارجی
- اختلاف نظر درباره حضور محمد الجولانی در نشست بغداد
- چند نکته درباره اتفاقات چند روز گذشته سوریه/ از اختلافات قومیتی تا بهرهبرداری اسرائیل از دروزیها
- اتحادیه اروپا خواستار خویشتنداری هند و پاکستان شد
- انتخابات شوراها و کابوس احزاب اصلی انگلیس / ماه عسل استارمر به پایان رسید؟
- حمله ارتش یمن به یک هدف حیاتی در حیفا با موشک فراصوت
- مسکو آماده همکاری با طالبان برای مقابله با داعش است
- نتانیاهو دامنه تهدیدات خود را از غزه به کاخ ریاست جمهوری دمشق گسترش داد
- ایران نباید از انصارالله یمن حمایت کند