۲۱ فروردین ۱۴۰۴
کپی شد!

در گزارشی اعلام شد؛

پاسخ چین به فشارهای تجاری آمریکا؛ تحریم و دیپلماسی چندجانبه

پاسخ چین به فشارهای تجاری آمریکا؛ تحریم و دیپلماسی چندجانبه

دولت چین در واکنش به اقدام واشنگتن در وضع تعرفه‌های سنگین علیه پکن، شش شرکت آمریکایی را در فهرست نهادهای غیرقابل اعتماد قرار داد و هم‌زمان تلاش‌های دیپلماتیک خود را برای تقویت همکاری‌های اقتصادی با اتحادیه اروپا و اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا «آسه‌آن» افزایش داد.

به گزارش نگاه نو به نقل از نشریه گلوبال تایمز، وزارت بازرگانی چین اعلام کرد: در نشست مجازی وانگ ون‌تائو وزیربازرگانی چین و ماروش شِفچوویچ کمیسر تجارت و امنیت اقتصادی اتحادیه اروپا، طرفین توافق کردند که هرچه سریع‌تر گفت وگوها برای بررسی کامل مسائل مرتبط با دسترسی به بازار، ایجاد محیط تجاری مساعدتر برای شرکت‌ها، بهای خودروهای برقی و زمینه‌های همکاری سرمایه‌گذاری در صنعت خودرو را شروع کنند.

براساس گزارش وزارت بازرگانی چین، دو طرف از احیای سازوکار گفت‌وگوی تجاری میان پکن و بروکسل برای رسیدگی به مسائل مربوط به انحراف تجاری و مدیریت مناسب اصطکاک‌های تجاری حمایت کردند. آنها همچنین بر تعهد خود نسبت به تقویت ارتباطات در چارچوب سازمان تجارت جهانی، پیشبرد مشترک اصلاحات در این سازمان و حمایت از نظام تجارت چندجانبه با محوریت سازمان تجارت جهانی تاکید کردند.

وانگ در این نشست بر تمایل چین به همکاری با اتحادیه اروپا برای اجرای اجماع رهبران، تعمیق گفت‌وگوها و گسترش همکاری در حوزه‌های تجارت، سرمایه‌گذاری و صنعت تاکید کرد.

وی با اشاره به سیاست‌های اقتصادی جدید آمریکا تاکید کرد که تعرفه‌های واشنگتن به‌شدت منافع مشروع همه کشورها را نقض کرده و آشکارا قوانین سازمان تجارت جهانی را زیر پا گذاشته و به‌طور جدی نظم مبتنی بر قواعد در نظام تجارت چندجانبه را تضعیف کرده و باعث بی‌ثباتی در نظم اقتصادی جهانی شده‌ است.

این مقام چینی افزود: «این اقدامات نمونه بارزی از یک‌جانبه‌گرایی، حمایت‌گرایی و زورگویی اقتصادی هستند. چین قاطعانه با این اقدامات مخالف است و برای حفاظت از حقوق و منافع مشروع خود، تدابیر متقابل اتخاذ کرده است.»

وانگ با بیان اینکه اعمال تعرفه‌های اضافی ۵۰ درصدی بر کالاهای چینی از سوی آمریکا تنها به تشدید تنش‌ها منجر خواهد شد، خاطرنشان کرد که «جنگ تجاری برنده‌ای ندارد و حمایت‌گرایی راه به جایی نمی‌برد.»

وی ضمن آمادگی چین برای مذاکرات، هشدار دادکه در صورت اجرایی شدن اقدامات آمریکا، پاسخ چین نیز تا پایان ادامه خواهد یافت.

شِفچوویچ هم در این نشست مجازی تاکید کرد که افزایش تعرفه‌های آمریکا به‌شدت نظم تجارت جهانی را بر هم زده و بر اروپا، چین و کشورهای آسیب‌پذیر تاثیرات منفی جدی گذاشته است.

وی با بیان اینکه ایالات متحده تنها ۱۳ درصد از تجارت کالایی جهانی را تشکیل می‌دهد، افزود: اتحادیه اروپا آمادگی دارد با همکاری چین و سایر اعضای سازمان تجارت جهانی از عملکرد عادی تجارت جهانی حفاظت کند.

این مقام چینی همچنین در نشست مجازی با تنگکو زفرول عبدالعزیز وزیر سرمایه‌گذاری، تجارت و صنعت مالزی و رئیس دوره‌ای آسه‌آن در سال ۲۰۲۵، بار دیگر مخالفت قاطع چین با تعرفه‌های آمریکا را تکرار کرد و اظهار داشت که واکنش پکن در صورت تداوم اقدامات آمریکا ادامه خواهد داشت.

وی تاکید کرد: «تعرفه‌های موسوم به متقابل آمریکا، نتایج متعادلی را که طی سال‌ها مذاکرات چندجانبه به‌دست آمده، نادیده می‌گیرند و این واقعیت را انکار می‌کنند که ایالات متحده از تجارت جهانی سود فراوانی برده است. این اقدامات، حقوق و منافع مشروع تمامی طرف‌ها، از جمله چین و کشورهای آسه‌آن را تضعیف کرده و نمایانگر نمونه‌ای بارز از زورگویی یک‌جانبه هستند.»

وزیر بازرگانی چین همچنین هشدار داد که اقدامات آمریکا نه‌تنها به منافع خود این کشور آسیب می‌زند، بلکه توسعه اقتصاد جهانی و ثبات زنجیره‌های صنعتی و تأمین را نیز تهدید کرده و ضربه سختی به نظام تجارت بین‌الملل وارد می‌کند.

زفرول هم با بیان اینکه سیاست‌های آمریکا با اصول تجارت آزاد در چارچوب سازمان تجاری جهانی سازگار نیست، افزود: مالزی آمادگی خود را برای حمایت از چندجانبه‌گرایی و توسعه تجارت جهانی اعلام و تصریح می کند که با اعضای آسه‌آن برای مقابله جمعی با اقدامات تعرفه‌ای آمریکا مشورت خواهد کرد.

وی خاطرنشان کرد که مالزی تدابیر قدرتمندی را برای کاهش تأثیر این تعرفه‌ها اتخاذ خواهد کرد. در همین راستا و در اقدامی جدید، وزارت بازرگانی چین اعلام کرد که شرکت‌های «شیلد ای‌آی»، «سیرانوادا»، «سایبرلاکس»، «اِج آتونومی»، «گروه دبلیو» و «هادسون تکنالجیز» آمریکا را به فهرست نهادهای غیرقابل اعتماد خود اضافه کرده است.

نظر شما

صفحات اجتماعی انتخاب سردبیر آخرین اخبار کاریکاتور عکس روز