در سالگرد ترور رفیق حریری انجام می شود؛
احتمال بازگشت سعد حریری به عرصه سیاسی لبنان

در حالی که امروز (جمعه) بیستمین سالگرد ترور رفیق حریری، نخستوزیر اسبق لبنان، برگزار میشود، تحولات داخلی و منطقهای در لبنان ممکن است زمینهساز بازگشت سعد حریری به صحنه سیاسی کشور باشد.
به گزارش نگاه نو به نقل از پایگاه رای الیوم ، رفیق حریری که از سال ۱۹۹۲ تا ۲۰۰۴ نخستوزیر لبنان بود، در ۱۴ فوریه ۲۰۰۵ در یک بمبگذاری در بیروت ترور شد که این حمله ۲۲ کشته و ۲۲۶ زخمی بر جای گذاشت.
سعد حریری، نخستوزیر سابق لبنان، از هواداران خود خواسته است تا در مراسم سالگرد پدرش در بیروت شرکت کنند. قرار است که سعد حریری در این مراسم سخنرانی کند.
پس از انتخاب جوزف عون به عنوان رئیسجمهور و تشکیل دولتی به ریاست نواف سلام تحت فشارهای بینالمللی، سعد حریری که در امارات به سر میبرد، به بیروت بازگشت. یک منبع نزدیک به او اعلام کرد که حریری در سخنرانی خود به تحولات اخیر در لبنان و منطقه خواهد پرداخت و حامیانش خواهان بازگشت او به عرصه سیاسی هستند.
حریری که از زمان خروجش از لبنان به ندرت مواضع سیاسی خود را بیان کرده، در این سخنرانی نقشه راه آینده خود را ترسیم خواهد کرد. او تا اوایل سال ۲۰۲۲، یکی از رهبران برجسته سنی در لبنان بود و حزب او با ۱۸ نماینده در پارلمان حضور داشت. اما تنشها در روابط او با عربستان سعودی، حامی اصلیاش، نقطه عطفی در زندگی سیاسیاش بود.
در اکتبر ۲۰۱۹، با آغاز اعتراض های مردمی و فروپاشی اقتصادی، حریری از نخستوزیری استعفا داد. او در اوایل سال ۲۰۲۲ به دلیل شرایط سیاسی و اقتصادی لبنان، فعالیت سیاسی خود را معلق کرد و به امارات رفت. اما اکنون به نظر میرسد که با تغییر شرایط ، فرصت جدیدی برای بازگشت او به صحنه سیاسی لبنان فراهم شده است.
عماد سلامه، استاد علوم سیاسی، معتقد است که عربستان سعودی به دنبال رهبری قوی و سازمانیافته سنی است و اگر حریری بتواند خود را به این شکل معرفی کند، بازگشت او درجهت تامین منافع عربستان خواهد بود. سالگرد ترور رفیق حریری فرصتی برای ارزیابی توانایی حریری در گردآوری حامیانش و تأکید بر رهبری او به شمار میرود.
حریری پس از ترور پدرش که لبنان را وارد بحران بزرگی کرد، به صحنه سیاسی کشور وارد شد و با رهبری گروه «۱۴ مارس» به پیروزی بزرگی در پارلمان دست یافت. با توجه به تحولات اخیر، ممکن است سعد حریری بار دیگر بتواند در عرصه سیاسی لبنان ایفای نقش کند.
نظر شما
- چند نکته درباره اتفاقات چند روز گذشته سوریه/ از اختلافات قومیتی تا بهرهبرداری اسرائیل از دروزیها
- انفجار در جنوب ایران؛ گمانه زنی ها و شبیه سازی
- مذاکرات ایران؛ انگیزههای اسرائیل و تناقضات واشنگتن
- چرایی انحلال اخوان المسلمین و زمان آن/اخوان المسلمین قرار بود ۵ سال پیش منحل شود
- اسرائیل خواهان تشدید اوضاع و تغییر نقشه خاورمیانه است
- چند نکته درباره اتفاقات چند روز گذشته سوریه/ از اختلافات قومیتی تا بهرهبرداری اسرائیل از دروزیها
- اتحادیه اروپا خواستار خویشتنداری هند و پاکستان شد
- انتخابات شوراها و کابوس احزاب اصلی انگلیس / ماه عسل استارمر به پایان رسید؟
- حمله ارتش یمن به یک هدف حیاتی در حیفا با موشک فراصوت
- مسکو آماده همکاری با طالبان برای مقابله با داعش است
- نتانیاهو دامنه تهدیدات خود را از غزه به کاخ ریاست جمهوری دمشق گسترش داد
- ایران نباید از انصارالله یمن حمایت کند
- رفتار رژیم صهیونیستی در غزه مصداق بارز جنایت جنگی است
- اروپا هیچ شانسی برای اعزام نیروی مدنظر به اوکراین ندارد
- نظارت رهبر کره شمالی بر آزمایش ناوشکن جدید
- اتحادیه اروپا به خودمختاری در امور نظامی میاندیشد
- فشار حداکثری به برنامه موشکی ایران ادامه دارد
- پوتین پس از سالها احیای روابط با واشنگتن را محتمل میداند