در گزارشی اعلام شد؛
آیا رویکرد آتی آمریکا در قبال ایران با تکرار مواضع ضدایرانی ترامپ مشخص شده است؟

رئیسجمهور آمریکا در حالی پس از مراسم تحلیف مواضع ضد ایرانی خود را تکرار کرد که هنوز به طور دقیق سیاست جدید دولت وی در قبال تهران مشخص نشده و این لفاظیها میتواند زمینهساز تداوم رویکرد خصمانه گذشته وی در دولت جدید آمریکا باشد. باید منتظر اعلام سیاستهای کلان دولت آتی واشنگتن که قرار است در ماه فوریه اعلام شود، بود.
به گزارش نگاه نو، دونالد ترامپ در سخنانی تکراری هنگام دیدار با خانواده های اسیران دربند حماس و امضای فرمان های اجرایی، گفت: (زمانی که نخستین دوره ریاست جمهوری من به پایان رسید) ایران ورشکسته بود و هر کشوری که از آن نفت می خرید، نمی توانست با آمریکا هیچ تجارتی انجام دهد.
وی ادعا کرد: چین و همه کشورهای دیگر از معامله با ایران صرفنظر کردند و ایران ورشکسته شد. ایران پولی برای حماس و حزب الله نداشت و (اگر من بر سر کار بودم) ۷ اکتبر (عملیات طوفان الاقصی) رخ نمی داد.
ترامپ گفت: ایران اکنون ثروتمند است و البته به نحوی دیگر تضعیف شده است. آن حمله اسرائیل و انفجار پیجرها واقعاً موجب پسرفت آنها شد. حمله به پدافند هوایی آنها نیز سنگین بود.
با نگاه و تکیه بر تحلیل دوره اول ریاستجمهوری ترامپ که از همان روزهای اول با فرمان خروج یکطرفه از معاهده برجام آغاز و با سیاستهای شدید ضد ایرانی و آغاز کمپین فشار حداکثری ادامه پیدا کرد، میتوان انتظار داشت، مدل کنش سیاسی دونالد ترامپ در دور جدید ریاست بر کاخ سفید نسبت به دور اول تغییر نداشته باشد. این ادراک ذهنی با سخنان تند و موضعگیریهای خصمانهای که رئیسجمهور جدید آمریکا و افراد نزدیک به وی، مانند “مارکو روبیو”وزیر امور خارجه و “مارک والتس” مشاور امنیت ملی در دوران تبلیغات انتخاباتی و پس از آن انجام دادهاند، شکل گرفته است.
والتس به تازگی مورد موضع رئیسجمهور منتخب آمریکا در قبال ایران و امکان حمایت وی از گزینه احتمالی حمله رژیم صهیونیستی به تاسیسات هستهای ایران که مستلزم تسلیحات و پشتیبانی این کشور است، مدعی شد: ایران به دلیل مدیریت نتانیاهو و اسرائیلیها در موضع دفاعی قرار دارد.
وی با اشاره به حملات رژیم صهیونیستی به حماس و حزب الله و همچنین سقوط دولت بشار اسد ادعا کرد: زمان اتخاذ تصمیم در مورد ایران فرا رسیده است. ما این تصمیم را ظرف ماه آینده (میلادی) اتخاذ میکنیم.
پیشتر تارنمای شبکه اقتصادی بلومبرگ به نقل از منابع آگاه مدعی شده بود که یک اجماع کلی میان مشاوران کلیدی ترامپ برای احیای راهبرد فشار حداکثری کامل علیه ایران وجود دارد. این راهبرد در ماه فوریه و با یک بسته تحریمی بزرگ آغاز و بازیگران اصلی صنعت نفت ایران را هدف قرار می دهد.
نظر شما
- ترامپ نسبت به امضای توافق روسیه و اوکراین ابراز امیدواری کرد
- اسرائیل مانع سفر مقامات فرانسه به فلسطین شد
- تمایل طالبان به توسعه روابط اقتصادی با پکن و آستانه
- افشای مجدد اسرار نظامی توسط وزیر دفاع آمریکا
- انفجار مسجد الاقصی با هوش مصنوعی خشم قطر را برانگیخت
- احتمال دستگیری جولانی در صورت سفر به بغداد وجود دارد
- پاسخ زلنسکی به آتشبس پوتین: سکوت در برابر سکوت، حمله در مقابل حمله
- ویتکاف، پیام مذاکرات رم را بیواسطه به موساد رساند
- روسیه و طالبان؛ ائتلافی تازه در سایه تهدید داعش و سود اقتصادی
- اعتماد به نفس ایران در مذاکرات هستهای مشهود است
- اسرائیل خواهان تشدید اوضاع و تغییر نقشه خاورمیانه است
- شرط ایران برای برقراری ارتباط با حاکمان جدید سوریه
- ادعای زلنسکی مبنی بر ارسال سلاح از چین به روسیه بیاساس است