پاسخ مکزیک به ترامپ:
نام خلیج مکزیک تغییر نخواهد کرد

وزیر اقتصاد مکزیک در پاسخ به اظهارات «دونالد ترامپ» رئیسجمهوری منتخب آمریکا مبنی بر تغییر نام خلیج مکزیک به «خلیج آمریکا» و اینکه این کشور آمریکای لاتین «توسط کارتلها اداره میشود»، گفت: "نام خلیج مکزیک تغییر نخواهد کرد؛ میخواهی کمک کنی؟ سلاح نفرست."
به گزارش نگاه نو به نقل از تارنمای فینانسیِرو، «مارسِلو ابرارد» وزیر اقتصاد مکزیک در نشستی مطبوعاتی تصریح کرد: [اظهارات ترامپ] مثل این است که من بگویم پس منظورت این است که آنها (کارتلها) بر ایالت پنسیلوانیا حکومت میکنند؛ این حرفها ما را به جایی نمیرساند. بهتر است ببینیم چگونه میتوانیم با هم کار کنیم. می خواهی به مکزیک کمک کنی؟ سلاح نفرست.
ابرارد خاطرنشان کرد که به منظور حفاظت از روابط مکزیک و ایالات متحده باید «خونسردی» داشت و در برابر اظهارات ترامپ، عاقلانه عمل کرد.
وزیر امور خارجه مکزیک تاکید کرد: اگر ۳۰ سال دیگر نیز یکدیگر را ببینیم، خلیج مکزیک همچنان خلیج مکزیک نامیده میشود، قرار نیست وارد این بحث شویم؛ کاری که میخواهیم انجام دهیم حفاظت از رابطه میان دو کشور است.
ابرارد پیشتر نیز در واکنش به تهدیدهای ترامپ مبنی بر تعرفهگذاری بر محصولات وارداتی از مکزیک، بر لزوم حفظ «خونسردی» تاکید و اعلام کرد مکزیک یک کشور آزاد و مستقل است و نباید تحت تاثیر تحریکهای رئیسجمهوری منتخب آمریکا قرار گیرد.
ترامپ دیروز سهشنبه در جریان یک نشست خبری پس از شکایت از کارتلهایی که از خلیج مکزیک برای جابجایی مواد مخدر استفاده میکنند، ایده تغییر نام این آبراهه را مطرح کرد.
وی افزود: ما میخواهیم نام خلیج مکزیک را به خلیج آمریکا تغییر دهیم. این خلیج قلمرو زیادی را در بر میگیرد. خلیج آمریکا، چه نام زیبا و مناسبی.
این سیاستمدار جمهوریخواه بارها اعلام کرده است که یکی از اقداماتی که بلافاصله پس از بازگشت به کاخ سفید انجام خواهد داد، معرفی گروههای قاچاق مواد مخدر مکزیکی به عنوان سازمانهای تروریستی خارجی خواهد بود.
«کلائودیا شینباوم» رئیسجمهوری مکزیک در واکنش به اظهارات ترامپ تاکید کرد این کشور آمریکای لاتین «مداخله» را نمیپذیرد و «هرگز» تابع منافع خارجی نخواهد بود.
مکزیک را شاید بتوان کشوری شناسایی کرد که بیشترین تاثیر از تحولات آمریکا با پیروزی دوباره ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری را متحمل خواهد شد. سه هزار کیلومتر مرز مشترک، آمریکا به عنوان بزرگترین شریک تجاری و میلیونها خانوادهای که به هر دو کشور تعلق دارند، از دلایل ساختاری است که توضیح این مساله هستند.
در کنار دلایل ساختاری، برخی عوامل مقطعی نیز بر اهمیت تحولات آمریکا برای این همسایه جنوبی میافزاید و برنامه تهاجمی ترامپ در برابر مکزیک شامل اعمال تعرفههای بالا بر واردات از این کشور و اخراج مهاجران غیرقانونی در این دستهبندی قرار میگیرد.
روابط دوجانبه مکزیک- آمریکا در طول تاریخ، انواع شرایط سخت را پشت سر گذاشته است. در سال ۲۰۱۶ اعتقاد بر این بود که ترامپ برای مکزیک مشکلساز خواهد شد و نتیجه تا حدودی برعکس بود. اکنون یک ترامپ شاید متفاوت و جاهطلبتر از راه میرسد و در مکزیک اولین رئیسجمهوری زن مترقی، طرفدار محیط زیست و برخوردار از پایگاه قدرتمند مردمی هدایت دولت را عهدهدار است. در هر صورت وضعیت چالش برانگیز دیگری در راه است و روابط دو کشور در دور دوم ترامپ، پر پیچ و خم به نظر میرسد.
نظر شما
- حماس خواستار برگزاری راهپیماییهای خشم در کرانه باختری شد
- انگلیس و اروپا در فکر محاصره دریایی روسیه هستند
- فارن پالیسی: دونالد ترامپ، آسیا را از دست میدهد
- ترامپ نسبت به امضای توافق روسیه و اوکراین ابراز امیدواری کرد
- اسرائیل مانع سفر مقامات فرانسه به فلسطین شد
- تمایل طالبان به توسعه روابط اقتصادی با پکن و آستانه
- افشای مجدد اسرار نظامی توسط وزیر دفاع آمریکا
- انفجار مسجد الاقصی با هوش مصنوعی خشم قطر را برانگیخت
- احتمال دستگیری جولانی در صورت سفر به بغداد وجود دارد
- پاسخ زلنسکی به آتشبس پوتین: سکوت در برابر سکوت، حمله در مقابل حمله
- ویتکاف، پیام مذاکرات رم را بیواسطه به موساد رساند
- روسیه و طالبان؛ ائتلافی تازه در سایه تهدید داعش و سود اقتصادی
- اعتماد به نفس ایران در مذاکرات هستهای مشهود است