کارشناسان بررسی کردند؛
چشمانداز جنگ تعرفهای واشنگتن علیه پکن با بازگشت ترامپ

کارشناسان معتقدند که با بازگشت دوباره «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری منتخب ایالات متحده به کاخ سفید، دولت چین که با بحران اقتصادی دست و پنجه نرم میکند، ممکن است نتواند همانند دوره اول ریاستجمهوری این سیاستمدار آمریکایی، با جنگ تعرفهای واشنگتن علیه پکن مقابله کند.
به گزارش روز یکشنبه ایرنا از خبرگزاری کیودو نیوز، کارشناسان در مورد تمرکز احتمالی چین بر جنگ تعرفهای با ایالات متحده پس از بازگشت ترامپ به کاخ سفید، اظهار داشتند که پکن با داشتن مشکلات اقتصادی که به دلیل بحران طولانیمدت بخش املاک به وجود آمده، ممکن است دیگر به اندازه دوره اول ریاست جمهوری ترامپ (از ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱) توان مقابله با مناقشات تجاری با واشنگتن را نداشته باشد.
ترامپ که از سیاستهای حمایتگرایانه «اول آمریکا» دفاع میکند، در طول کارزار انتخاباتی خود وعده داده بود که تعرفههای وارداتی ۶۰ درصد یا بیشتر را بر تمام کالاهای چینی اعمال خواهد کرد تا به ایجاد شغل و حمایت از صنایع در ایالات متحده بپردازد. وی همچنین ماه گذشته اعلام کرد که به دلیل اجرایی نشدن وعده اعمال مجازات افرادی که در تجارت فنتانیل دست دارند (به عامل اصلی مرگ و میر ناشی از مصرف مواد مخدر در ایالات متحده) تعرفه اضافی ۱۰ درصدی بر کالاهای وارداتی از چین اعمال خواهد کرد.
همچنین ژاپن هم که یک متحد ایالات متحده است، ممکن است از تعرفههای بالاتر معاف نباشد، چرا که ترامپ در طول کارزار انتخاباتی خود وعده داده بود که ۱۰ تا ۲۰ درصد تعرفه بر تمام واردات جهانی اعمال خواهد کرد.
درهمین راستا، تاکاموتو سوزوکی مدیر تحقیقاتی اقتصادی چین در شرکت تجاری ماروبنی کورپ اظهار داشت: ترامپ قصد دارد از تهدید اعمال تعرفههای اضافی ۶۰ درصد برای رسیدن به توافقی با پکن استفاده کند تا آنچه واشنگتن میخواهد را به دست آورد؛ نه اینکه از طریق رویههای پیچیده برای اجرای این افزایش تعرفهها اقدام کند.
وی با اشاره به انتقادهای ترامپ نسبت به کمتوجهی دولت جو بایدن (رئیس جمهوری کنوی آمریکا) به موضوع تورم، افزود: اگر ایالات متحده تعرفههای اضافی ۶۰ درصدی را پیش ببرد، این امر تورم را در کشور تشدید و در نهایت تقاضا را در اقتصاد جهانی کاهش خواهد داد.
سوزوکی پیشبینی کرد که رقابت میان بزرگترین اقتصادهای جهان در زمینه تجارت میتواند تشدید شود، اما آنها به گفتوگو ادامه خواهند داد و سعی خواهند کرد از برخورد مستقیم در زمینه امنیت جلوگیری کنند.
وی اشاره کرد: ترامپ اساسا تلاش خواهد کرد که از جنگ (با چین) اجتناب کند، بنابراین ممکن است فضایی برای دادن امتیازات وجود داشته باشد.
سوزوکی اضافه کرد: گرچه کابینه ترامپ ممکن است شامل افرادی باشد که به شدت به پکن بدبین هستند و خود ترامپ هم به نظر میرسد که نسبت به بایدن، به دفاع از تایوان علاقهمندتر باشد؛ جزیره ای که چین آن را تحت حاکمیت خود میداند.
در مقابل فشارهای ترامپ، سوزوکی معتقد است که چین احتمالا سعی خواهد کرد با تقویت روابط خود با ژاپن، کره جنوبی، اروپا، روسیه و اتحادیه کشورهای جنوبشرقی آسیا و همچنین کشورهای درحال ظهور و درحال توسعه که اعضای طرح کمربند و جاده هستند، مقاصد صادراتی خود را تامین کند.
اظهارات این کارشناس ژاپنی درحالی مطرح میشود که پیشتر اسکات کندی مشاور ارشد مسائل تجاری و اقتصادی چین در اندیشکده مرکز مطالعات راهبردی و بینالمللی اظهار داشت که احتمالا ژاپن و دیگر اعضای پیمان تجارت آزاد ترانسپاسیفیک که آمریکا در دوره اول ریاست جمهوری ترامپ از این پیمان خارج شده بود، «جدیتر» به پذیرش درخواست چین برای پیوستن به این چارچوب بپردازند.
چین و تایوان بهطور جداگانه درخواستهایی برای پیوستن به این پیمان تجاری در سال ۲۰۲۱ ارائه کردند، اما این درخواستها مسکوت مانده است.
این گزارش می افزاید: ژاپن و دیگر اعضای این پیمان در ابتدا امیدوار بودند که ایالات متحده بهطور نهایی به این چارچوب بازگردد، اما آنها «ممکن است تصمیم بگیرند که بیشتر منتظر نمانند» و بهطور همزمان درخواستهای پکن و تایپه برای پیوستن را بررسی کنند.
نظر شما
- آمریکا و ترکیه برای دخالت در امور عراق توافق امضا کردند
- مذاکرات تهران و واشنگتن در عمان؛ ایران چگونه ابتکار عمل را حفظ کرد؟
- تنش میان ترکیه و رژیم صهیونیستی؛ آینده مبهم سوریه در میدان نبرد اشغالگران!
- تحولات سوریه حرکت در مسیری نامعلوم و خواسته آمریکا است
- واشنگتن با نادیده گرفتن حقوق ملت آمریکا خود را وقف اسرائیل و صهیونیسم کرده است
- پیشنهاد جدیدی برای آتشبس در غزه ارائه کردهایم
- پاسخ چین به فشارهای تجاری آمریکا؛ تحریم و دیپلماسی چندجانبه
- آمادگی ایران و بحرین برای گسترش همکاریها
- رئیس سیا از تبادل زندانی با روسیه در امارات خبر داد
- دونالد ترامپ در مذاکره با ایران به دنبال چیست؟
- حماس همچنان کنترل نوار غزه را در دست دارد
- آمریکا و ترکیه برای دخالت در امور عراق توافق امضا کردند
- ترامپ کمکها به افغانستان و یمن را تقریبا قطع کرد
- دومای روسیه بررسی توافق جامع با ایران را در دستور کار قرار داد
- تسلیم باجخواهی ایالات متحده نخواهیم شد
- مذاکرات تهران و واشنگتن در عمان؛ ایران چگونه ابتکار عمل را حفظ کرد؟
- به دیپلماسی پایبند بوده و مسیر مذاکره غیرمستقیم را می آزماییم
- رئیس مجلس کره جنوبی محدود کردن اختیارات رئیسجمهوری را پیشنهاد داد