۶ دی ۱۴۰۳
کپی شد!

سرگئی لاوروف:

نباید اجازه دهیم سرنوشت لیبی در سوریه تکرار شود

نباید اجازه دهیم سرنوشت لیبی در سوریه تکرار شود

وزیر خارجه روسیه گفت: روسیه، ترکیه و ایران توافق دارند که روند آستانه می تواند در مرحله کنونی پس از تغییر قدرت در سوریه نقش مفیدی ایفا کند.

به گزارش نگاه نو، سرگئی لاوروف امروز (پنجشنبه) در کنفرانس مطبوعاتی در مسکو افزود:‌ دیپلمات‌های ارشد سه کشور پیش‌ از این بیش از ۲۰ بار در چارچوب روند آستانه با یکدیگر ملاقات کرده‌اند که آخرین دیدار در دوحه دقیقا قبل از حوادث سوریه بود.

وزیر خارجه روسیه گفت: ما این فرصت را داشتیم تا با همکارانمان از ترکیه، ایران و با مشارکت نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در امور سوریه درباره وضعیت دمشق صحبت کنیم.

لاوروف با بیان اینکه “الجولانی” فرمانده «هیات تحریرالشام» روابط با روسیه را طولانی‌مدت و راهبردی خوانده است، گفت:‌ دولت جدید سوریه قادر است تصمیم بگیرد که روند آستانه در چه شکلی می‌تواند به فرآیندهایی که در سوریه آغاز شده است، کمک کند.

لزوم مشارکت همه گروه‌های سیاسی و قومی در انتخابات سوریه

لاوروف در پاسخ به پرسش دیگری گفت: روسیه علاقه مند به گفت و گو با مقامات جدید سوریه نه تنها در مورد امنیت دیپلمات ها، بلکه در مورد مسائل منطقه ای است. وی درباره از سرگیری همکاری‌های اقتصادی روسیه با سوریه ابزار امیدواری کرد.

وزیر خارجه روسیه با بیان اینکه مسکو آماده کمک به روند سیاسی در دمشق است، اظهار داشت: همه گروه های سیاسی و قومی باید در انتخابات سوریه شرکت کنند.

سرنوشت لیبی تکرار نشود

لاوروف خاطرنشان کرد:‌ نباید اجازه از هم پاشیده شدن سوریه داده شود؛ اگر چه برخی خواهان این وضعیت هستند. وی ادامه داد: روسیه امیدوار است که سوریه پس از تغییر قدرت در این کشور سرنوشت لیبی را تکرار نکند؛ پس از اینکه ناتو به سادگی این کشور (لیبی) را نابود کرد، هنوز باید تکه‌تکه سامان یابد و تاکنون موفقیت چندانی در این زمینه حاصل نشده است.

وی افزود: ما در موضوع سوریه با عربستان سعودی، عراق، اردن، مصر، قطر، امارات، بحرین و لبنان تماس داریم. گروه های مسلح در سوریه از بامداد هفتم آذر ۱۴۰۳ برابر با ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴ با هدف برکناری بشار اسد از قدرت؛ عملیات خود را در مناطق شمال غرب، غرب و جنوب غرب حلب آغاز و سرانجام پس از یازده روز؛ روز یکشنبه ۱۸ آذرماه کنترل خود بر شهر دمشق و خروج «بشار اسد» از کشور را اعلام کردند.

افشاگری درباره پیام‌های محرمانه فرانسوی‌ها

وزیر امور خارجه روسیه در بخش دیگری از این کنفرانس مطبوعاتی اظهار داشت: مسکو پیشنهادهایی از پاریس برای برقراری گفت و گو در مورد مناقشه در اوکراین بدون مشارکت کی‌یف دریافت کرده است.

وی گفت: چندین بار از طریق کانال‌های بسته درخواست‌هایی از سوی همکاران فرانسوی ما مطرح شد با این مضمون که “بگذارید کمک کنیم، بدون هیچ اوکراینی گفتگو کنیم.”

لاوروف افزود: دریافت چنین پیام‌هایی از پاریس در حالی است که فرانسه آغازگر اعزام نیروهای حافظ صلح به اوکراین است و سربازان نیروهای مسلح کی‌یف را آموزش می دهد.

وی افزود: چنین رفتار مبهمی انگیزه‌ای برای جدی گرفتن اتفاقاتی که به ابتکار همکاران فرانسوی ما در حال رخ دادن است ، القا نمی کند.

آماده رایزنی با دولت ترامپ درباره اوکراین

وزیر امور خارجه روسیه در ادامه گفت:‌ مسکو آماده رایزنی برای حل و فصل مناقشه اوکراین با دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا است و امیدواریم که کاخ سفید علل اصلی درگیری را بررسی کند.

آمریکایی‌ها باید گام اول را بردارند

وزیر امور خارجه روسیه گفت: اگر سیگنال‌های دولت جدید دونالد ترامپ رئیس‌جمهور منتخب آمریکا درباره از سرگیری گفت‌وگو با روسیه جدی باشد، روسیه به آنها پاسخ خواهد داد.

وی ادامه داد: ما سیگنال هایی از تیم ترامپ می شنویم که آنها علاقه مند به از سرگیری گفتگو هستند و این کاملاً منطقی و طبیعی است؛ این معنای دیپلماسی است که دیپلمات‌ها حتی در زمان جنگ با هم ارتباط برقرار می‌کنند، بنابراین، اگر سیگنال‌هایی که از سوی تیم جدید در واشنگتن می‌آید، یا بهتر است بگوییم، اگر آنها برای ادامه گفت‌وگوهایی که واشنگتن پس از شروع عملیات نظامی (ویژه روسیه در اوکراین) قطع کرده است، جدی هستند، البته ما به آنها پاسخ خواهیم داد.

لاوروف افزود: گفتگو با مسکو توسط ایالات متحده آمریکا قطع شده است، بنابراین آنها باید اولین گام را بردارند. وی اظهار داشت: ما منتظر تدوین رسمی سیاست دولت ترامپ در قبال روسیه هستیم، اگر واشنگتن منافع مشروع ما را در نظر گیرد، مطمئناً این گفت‌وگو مفید خواهد بود، اما اگر منافع ما مورد توجه قرار نگیرد همه چیز همانطور که هست باقی می ماند.

آماده گفتگوی برابر با غرب هستیم

وزیر امور خارجه روسیه در ادامه گفت: مسکو آماده گفت و گو با آن دسته از کشورهای غربی است که آماده گفت و گوی برابر و به دنبال منافع متقابل و توافق های سودمند هستند؛ در این میان، چنین کشورهایی وجود دارند: مجارستان و اسلواکی.

وی افزود: سایر اعضای اتحادیه اروپا نیز به تدریج شروع به درخواست برخی مکالمات محرمانه می‌کنند، اما تعداد کمی از آنها جرأت می‌کنند آشکارا در این باره بگویند.

آتش‌بس راه به جایی نمی‌برد

لاوروف با بیان اینکه آتش بس در اوکراین راه به جایی نمی برد، گفت: صحبت های پوچ درباره حل و فصل این بحران، برای روسیه رضایت بخش نیست.

وی افزود: ما به توافق‌های حقوقی نیاز داریم که همه شرایط را برای تضمین امنیت فدراسیون روسیه و منافع مشروع امنیتی همسایگان ما بر اساس مبانی حقوقی بین المللی برقرار کند و امکان نقض این قراردادها وجود نداشته باشد.

پیش‌ از این، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در گفت و گوی زنده با مردم و خبرنگاران افزود:‌ روسیه در مناقشه اوکراین به آتش بس نیاز ندارد، بلکه به صلحی پایدار با تضمین های امنیتی برای این کشور و شهروندانش نیاز دارد. پوتین گفت: یک دوره طولانی آتش بس به دشمن اجازه می دهد تا نیروهای خود را دوباره آموزش دهد.

رئیس‌جمهور روسیه در مورد احتمال آتش بس کوتاه مدت گفت که ویکتور اوربان نخست وزیر مجارستان چنین پیشنهادی را ارائه کرده است. به گفته رهبر روسیه، او به اوربان (در سفر به مسکو) توصیه کرد ابتدا ( به کی‌یف) برگردند، زیرا مسکو حداقل سه بار در گذشته با طرح های مشابه موافقت کرده بود که سپس توسط اوکراین رد شد.

واکنش به تهدید ترامپ خطاب به بریکس

تهدید کشورهای عضو بریکس از سوی دونالد ترامپ رئیس‌جمهور منتخب آمریکا موضوع پرسش دیگری از لاوروف بود. وزیر خارجه روسیه در پاسخ گفت: سرکوب رقبا همیشه یکی از مشخصه های سیاست واشنگتن بوده است، با این حال، روند دنیا باید ایالات متحده را وادار کند تا روندها و فرآیندهای واقعی دنیای مدرن را درک کند و همچنین درک کند که دیکتاتوری دیگر نمی تواند ابزار اصلی در روابط بین الملل باشد.

نظر شما

صفحات اجتماعی انتخاب سردبیر آخرین اخبار کاریکاتور عکس روز