در گام نخست انجام شد؛
استرالیا، ژاپن و آلمان را برای ساخت ناوچههای جدید خود برگزید

استرالیا دو کشور ژاپن و آلمان را به عنوان گزینههای اصلی برای ساخت ناوچههای جدید خود در پروژهای به ارزش ۶ میلیارد و ۵۰۰ هزار دلار معرفی کرد.
به گزارش نگاه نو به نقل از خبرگزاری کیودونیوز، استرالیا روز دوشنبه اعلام کرد که ارزش این پروژه به ۱۰ میلیارد دلار استرالیا (معادل ۶.۵ میلیارد دلار آمریکا) میرسد که به مدت یک دهه ادامه خواهد داشت و به دنبال جایگزینی ناوچههای کلاس آنزاک است که نقش مهمی در تامین امنیت دریایی استرالیا ایفا میکنند.
براساس این گزارش، ژاپن پیشنهاد خود را بر مبنای ناوچههای پیشرفته کلاس موگامی نیروی دفاعی دریایی خود ارائه داده است.
این ناوچهها که توسط شرکت صنایع سنگین میتسوبیشی ساخته میشوند، از نظر طراحی به گونهای ساخته شدهاند که تنها به ۹۰ نفر خدمه نیاز دارند که حدود نصف تعداد خدمه مورد نیاز برای سایر ناوچههای مشابه است. این ویژگی موجب افزایش کارایی و کاهش هزینههای عملیاتی میشود.
آلمان نیز ناوچههای مِکو آی-۲۰۰ را که توسط شرکت تایسنکروپ مارین سیستمز طراحی شدهاند، پیشنهاد کرده است.
این ناوچهها نسخهای مدرن از ناوچههای کلاس آنزاک استرالیا هستند و قابلیتهایی مشابه با ناوچههای کلاس موگامی دارند؛ اما با طراحی متفاوتی که بیشتر به نیازهای خاص نیروی دریایی استرالیا پاسخ میدهد.
دولت استرالیا پس از ارزیابی این ۲ پیشنهاد قصد دارد تصمیم نهایی خود را در سال آینده اتخاذ کند. این ناوچهها به عنوان جایگزینی برای ناوچههای کلاس آنزاک عمل خواهند کرد و به طور ویژه برای مقابله با تهدیدات زیرآبی و دفاع از مسیرهای تجاری دریایی و دفاع هوایی محلی طراحی خواهند شد.
مقامهای ارشد دفاعی استرالیا، از جمله ریچارد مارلز وزیر دفاع این کشور پیشتر در جلسهای با مقامهای ارشد نظامی ژاپن و آمریکا در داروین تاکید کرده بود که ناوچههای کلاس موگامی یک «پلتفرم بسیار توانمند» است و کشورش تحت تاثیر قابلیتهای این ناوچهها قرار گرفته است. بنابراین اهمیت راهبردی و توامندیهای نظامی این ناوچه در تامین امنیت و دفاع از مرزهای دریایی استرالیا موجب انتخاب این ناوچهها شده است.
همچنین رقابتها برای این برنامه تنها به ژاپن و آلمان محدود نمیشود، بلکه شرکتهایی از کرهجنوبی و اسپانیا هم در این مناقصه شرکت کردهاند، اما به نظر میرسد که رقابت اصلی میان این دو کشور باقی خواهد ماند.
استرالیا به دنبال ناوچههایی است که قادر به مقابله با تهدیدات مختلف و همچنین تقویت روابط دفاعی با کشورهای منطقهای خود باشد. بنابراین انتخاب نهایی برای تامین این ناوچهها در آینده نزدیک میتواند تاثیر زیادی بر راهبرد دفاعی و سیاستهای امنیتی استرالیا داشته باشد.
نظر شما
- طرح خطرناک اسرائیل برای الحاق کرانه باختری به اراضی اشغالی
- سئول ماهواره نظامی-جاسوسی جدیدی در مدار زمین قرار داد
- «نظم جهانی» عمیقتر از هر زمان دیگری در حال تغییر است
- ایران اصلا قصد ندارد در ملأ عام مذاکره کند
- حماس خواستار برگزاری راهپیماییهای خشم در کرانه باختری شد
- انگلیس و اروپا در فکر محاصره دریایی روسیه هستند
- فارن پالیسی: دونالد ترامپ، آسیا را از دست میدهد
- ترامپ نسبت به امضای توافق روسیه و اوکراین ابراز امیدواری کرد
- اسرائیل مانع سفر مقامات فرانسه به فلسطین شد
- تمایل طالبان به توسعه روابط اقتصادی با پکن و آستانه
- افشای مجدد اسرار نظامی توسط وزیر دفاع آمریکا
- انفجار مسجد الاقصی با هوش مصنوعی خشم قطر را برانگیخت
- احتمال دستگیری جولانی در صورت سفر به بغداد وجود دارد