پولیتیکو:
ترامپ به دنبال تحمیل خواستههای خود بر کنگره آمریکا است
تارنمای پولیتیکو طی گزارشی نوشت: دونالد ترامپ رئیسجمهوری آتی آمریکا تلاش می کند کنگره تحت کنترل جمهوریخواهان را در مقابل خواستههای خود تسلیم کند.
به گزارش نگاه نو، پولیتیکو نوشت: ترامپ تلاش می کند محدودیت های قانونگذاران برای معرفی اعضای کابینه ای و نیز ابهامات درباره اختیارات هزینه فدرال را کنار بگذارد.
این گزارش افزود: جمهوریخواهان بدون سروصدا با گزینه های سوالبرانگیز ترامپ مخالفت می کنند و به معرفی مت گیتس به عنوان دادستان کل آمریکا اشاره کرد که به رغم انصراف او از نامزدی تصدی این کرسی نشان داد که چگونه جمهوریخواهان ممکن است به گزینه های پیشنهادی ترامپ واکنش نشان دهند.
مایک راندز سناتور جمهوریخواه آمریکایی بعد از اعلام انصراف گاتز گفت: سنا وظیفه دارد توصیه و توافق کند و در این مورد خاص فکر می کنم که به جای توافق، توصیه هایی ارائه شد.
پولیتیکو نوشت: سناتورهای جمهوریخواه در این مورد به صورت مخفیانه و نه علنی واکنش نشان دادهاند و بسیاری از آنها تردید داشتند به صورت علنی تلاش های ترامپ را محکوم کنند زیرا از تهدید خشم ترامپ آگاهند. آنها پشت پرده به او مشاوره دادند به این امید که قبل از این که مجبور به تسلیم شدن یا به چالش کشیدن او شوند، موافقت وی را جلب کنند.
این رسانه افزود، گاتز آخرین نمونه برای محک زدن چنین راهبردی نخواهد بود حتی جان تون رهبر آتی اکثریت سنای آمریکای نیز مشکلاتی با ترامپ درباره انتصاب های جنجال برانگیزش از جمله معرفی پیت هگزیت نامزد وزارت دفاع دارد.
اختلاف بعدی بر سر لایحه بودجه فدرال است که مهمترین مسئولیت کنگره است. مایک جانسون رئیس مجلس نمایندگان آمریکا با اولویت های ترامپ در این زمینه مخالف است و مجلس را در وضعیت بلاتکلیف نگه داشته است. این در حالی است که مهلت تعطیلی دولت نزدیک است. جانسون و همکارانش احتمالا بزودی با چالش بزرگتری مواجه هستند زیرا متحدان ترامپ در خارج از دولت آشکارا گفته اند که می خواهند اختیارات کنگره به موجب قانون اساسی را در حوزه بودجه فدرال را دور بزنند.
بازگشت ترامپ به کاخ سفید متفاوت از سال ۲۰۱۷ خواهد بود. وی در دور نخست ریاست جمهوری اش اطلاعات کمتری درباره شگردهای کنگره داشت و برای پیشبرد برنامه های خود از طریق کنگره دچار چالش بود. ماه های آینده مشخص خواهد کرد که آیا هم حزبی هایش در کنگره به شکل موثرتری جاه طلبی های وی را هدایت خواهند کرد یا به او اجازه خواهند داد که او آنها را هدایت کند.
پولیتیکو در ادامه عنوان کرد: ترامپ احتمالا نفوذ بیشتر در مجلس نمایندگان خواهد داشت به ویژه که جانسون ریاست این مجلس را در اختیار دارد. سرنوشت آنها به هم تنیده شده است زیرا جانسون به حمایت او برای حفظ نقش رهبری اش نیاز دارد.
این گزارش با اشاره به اختلافات دیگر ترامپ با کنگره بر سر مسائل مهاجرتی، جنگ اوکراین و تعرفه ها نوشت: سناتور رند پل هفته پیش چنین استدلال کرد که طرح ترامپ برای استفاده از ارتش برای اخراج مهاجران بدون مدرک «اشتباهی بزرگ» است. برخی دیگر از جمهوریخواهان نیز درباره موضوع تعرفه های پیشنهادی ترامپ ابراز نگرانی کرده اند.
چاک گراسلی سناتور جمهوریخواه در پاسخ به این پرسش که آیا کناره گیری گاتس درس عبرتی برای ترامپ بوده یا خیر گفت: تنها برداشتی که می توان داشت این است که ترامپ از نظر قانون اساسی حق دارد کابینه خود را معرفی کند و ما براساس مسئولیت قانونی خود می توانیم آن را تایید کنید. هر کدام از ما وظایف خود را به طور جداگانه انجام می دهیم.
پولیتیکو نوشت: متحدان ترامپ در خارج از کنگره تلاش می کنند راه را برای پیشبرد برنامه های او با دور زدن تایید کنگره هموار کنند.
ایلان ماسک و ویوک راماسوامی که ترامپ به عنوان وزارت به اصطلاح کارامدی دولت انتخاب کرده در مقاله ای در روزنامه وال استریت ژورنال عنوان کردند که دیوان عالی می تواند درباره تغییر قانونی تصمیم گیری کند که قدرت دستگاه اجرایی را برای تغییر وجوه تخصیص یافته کنگره محدود می کند.
اگر دیوان عالی آمریکا طرف آنها را بگیرد تغییر قابل توجهی رخ خواهد داد. با وجودی که این ایده چالش هایی را ایجاد خواهد کرد برخی از جمهوریخواهان مسئول تخصیص بودجه، به طور کامل درها را بر روی پذیرش آن دستکم تا کسب اطلاعات بیشتر نبسته اند.
تام کول رئیس کمیته تخصیص بودجه در این زمینه گفت، وظیفه من همکاری با رئیس جمهور است نه این که درجبهه مخالف او باشم. ما بدون او اکثریت را نخواهیم داشت و مطمئنا با رئیس جمهور همکاری خواهیم کرد.
نظر شما
- موشکهای دوربرد اوکراین؛ تصمیمی مؤثر یا دیرهنگام؟
- ترامپ به دنبال تحمیل خواستههای خود بر کنگره آمریکا است
- طرحهای شوم تل آویو برای ماندن در نوار غزه
- برای موضعگیری درباره به رسمیت شناختن طالبان هنوز زود است
- کره شمالی به زودی ماهواره جدید به فضا میفرستد
- تاکید بورل بر اجرای احکام دیوان کیفری بینالمللی و لزوم آتشبس در خاورمیانه
- هدف بایدن در تشدید حمایتها از اوکراین پیش از بازگشت ترامپ چیست؟
- ارتش کره شمالی به زودی وارد جنگ اوکراین میشود
- دادگاه هلند قطع مبادلات تسلیحاتی با اسرائیل را بررسی میکند
- قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام، هدیه بایدن به ترامپ است
- مسئله هستهای ایران با تقابلهای ساختگی حل نمیشود
- جنگ افروزی اسرائیل به بهبود روابط ایران و عربستان انجامید
- حاشیههای ناتمام کابینه انتخابی ترامپ