دیلی تلگراف نوشت:
مانع طرح “فشار حداکثری” علیه ایران؛ روابط تهران با کشورهای منطقه
روزنامه «دیلیتلگراف» به نقل از دیپلماتها و کارشناسان نوشت که با گرم شدن روابط تهران و کشورهای منطقه، سیاست "فشار حداکثری" دونالد ترامپ علیه ایران با چالشی از سوی شرکای خاورمیانهای واشنگتن روبرو شده است.
به گزارش نگاه نو، در گزارش این روزنامه انگلیسی آمده است: در حالی که ترامپ پس از یک وقفه چهار ساله آماده تصاحب قدرت می شود، چشم انداز سیاسی در خاورمیانه به نحو قابل توجهی تغییر کرده و رئیس جمهوری منتخب و دوستانش در خلیج فارس دیگر در موضوع اسرائیل و ایران همسو نیستند.
منابع آگاه به دیلی تلگراف گفتند که اکنون ممکن است جلب حمایت کشورهای منطقه از سختگیری علیه تهران برای ترامپ دشوار باشد، به خصوص اگر این سیاست با سهلگیری در مورد اسرائیل همراه باشد.
یکی از دیپلماتهای غربی به این رسانه راستگرا گفت: آنچه که در میان کشورهای حاشیه خلیج فارس ایجاد حیرت کرده، انتخاب افرادی از جانب ترامپ است که بیشتر به دنبال سیاست “اول اسرائیل” هستند تا “اول آمریکا”!
رئیس جمهوری منتخب آمریکا تعدادی از چهره های به شدت هوادار اسرائیل را برای تصدی سمت های مهم نامزد کرده که از میان آنها می توان به مارکو روبیو برای وزارت امور خارجه، مایک والتز برای مشاور امنیت ملی کاخ سفید و الیز استفانیک به عنوان سفیر آمریکا در سازمان ملل اشاره کرد.
در همین حال، مایک هاکبی، سفیر منتخب ترامپ برای اسرائیل، پیشتر ابراز عقیده کرده بود “چیزی به نام فلسطینی وجود ندارد”.
در ادامه این گزارش با اشاره به دور شدن تدریجی کشورهای منطقه و به خصوص عربستان سعودی از آمریکا در دولت بایدن، آمده است: عربستان سعودی پیشتر توافقی را با میانجیگری چین برای از سرگیری روابط دیپلماتیک با ایران امضا کرد.
از آن زمان روابط دوجانبه گرم شده و ماه گذشته، وزیران امور خارجه کشورهای حاشیه خلیج فارس برای اولین بار به صورت گروهی با عباس عراقچی، همتای ایرانی خود دیدار کردند.
چند روز پیش نیز ایران میزبان فیاض الرویلی، مقام ارشد نظامی عربستان سعودی بود و ایده برگزاری رزمایش مشترک دریایی را مطرح کرد.
همزمان، ریاض انتقادهای خود را از نخست وزیر اسرائیل افزایش داده و محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی، بنیامین نتانیاهو را به “نسل کشی دسته جمعی” در غزه متهم کرده است.
این گزارش دیلی نلگراف در حالی منتشر شده است که روزنامه فایننشال تایمز روز گذشته به نقل از منابع آگاه نوشته بود که دولت جدید ترامپ به دنبال احیای سیاست فشار حداکثری علیه ایران و ناممکن ساختن پیشبرد برنامه هسته ای و حمایت تهران از محور مقاومت است.
در این گزارش به نقل از منابعی در تیم انتقالی رئیس جمهوری آمریکا آمده که تیم سیاست خارجی ترامپ مشغول تنظیم فرمان های اجرایی است تا بلافاصله پس از بر سر کار آمدن وی و به منظور متقاعد ساختن تهران به مذاکره با واشنگتن، تحریم های نفتی علیه ایران را تشدید کند.
سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان چندی پیش در شبکه ایکس نوشته بود: نسخه اول سیاست “فشار حداکثری” لاجرم با “مقاومت حداکثری” مواجه شد و نهایتاً به «شکست حداکثری» برای آمریکا منجر گردید.
وی افزود: مدرک میخواهید؟ به عنوان فقط یک مثال کافی است وضعیت برنامه صلحآمیز هستهای ایران را قبل و بعد از به اصطلاح سیاست “فشار حداکثری” مقایسه کنید.
عراقچی ادامه داد: تلاش برای اِعمال “نسخه دوم فشار حداکثری” تنها به “نسخه دوم شکست حداکثری” منجر خواهد شد. وزیر امور خارجه افزود: ایده بهتر آن است که “عقلانیت حداکثری” را امتحان کنید – به نفع همه است.
نظر شما
- سازمان ملل نمیتواند بحرانهای جهانی را حل کند
- انگلیس به دنبال بهبود روابط با چین است
- مجوز بایدن به اوکراین برای استفاده از سلاح های دوربرد علیه روسیه
- دیدار محرمانه مقام صهیونیست از امارات
- منطقه با سیاست فشار حداکثری ترامپ علیه ایران همراهی نخواهد کرد
- نظر پوتین درباره جنگ اوکراین تغییر نکرده است
- معادله حیفا در برابر ضاحیه به طور قدرتمند از طرف مقاومت پیگیری میشود
- ضرورت «شروط عادلانه» در توافق احتمالی صلح اوکراین
- مانع طرح “فشار حداکثری” علیه ایران؛ روابط تهران با کشورهای منطقه
- مخالفت عراق در استفاده از حریم خود برای حمله به دیگر کشورها
- ادامه مناقشه اوکراین به نفع آمریکا است
- دو کشور چین و آمریکا بر پرهیز از مناقشه تاکید کردند
- اسرائیل توان جنگ فرسایشی را ندارد/ مکان امنی برای سران تلآویو نیست