۲۰ آبان ۱۴۰۳
کپی شد!

در گزارشی اعلام شد؛

دور دوم ریاست جمهوری ترامپ موجب هرج و مرج جهانی خواهد شد؟

دور دوم ریاست جمهوری ترامپ موجب هرج و مرج جهانی خواهد شد؟

یک رسانه آمریکایی درباره دور دوم ریاست جمهوری دونالد ترامپ که قرار است به عنوان چهل و هفتمین رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا در ژانویه سال ۲۰۲۵ میلادی سوگند یاد کند، می گوید که دولت دوم ترامپ «ممکن است وحشتناک باشد و نظم جهانی را بازتعریف کند.»

به گزارش نگاه نو، شبکه خبری سی ان ان آمریکا وابسته به حزب دموکرات در تحلیلی درباره دور دوم ریاست جمهوری دونالد ترامپ جمهوریخواه می گوید: دور دوم ریاست جمهوری دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا، مطمئنا مخرب خواهد بود. حتی دولت ترامپ ممکن است منجر به انزوای شدید آمریکا شود که تغییرات قابل توجهی به همراه خواهد داشت.

در این تحلیل آمده است: اطلاعات کمی در مورد سیاست خارجی ترامپ وجود دارد. ما می دانیم که او مخالف جنگ‌های طولانی آمریکا است. به نظر می رسد که او به دیکتاتورها یا حداقل مردان قدرتمند علاقه دارد.

او آنچه را که به عنوان معاملات خوب می بیند، دوست دارد و آنچه را که به عنوان معاملات بد در نظر می گیرد، نابود می کند. او از متحدان آمریکایی که فکر می کند از آمریکا سوء استفاده می کنند بیزار است.

او به گرم شدن کره زمین اعتقادی ندارد. اولین دولت ترامپ، مردی را نشان داد که مشتاق است در مرکز هر موضوعی باشد. اما رئیس‌جمهور منتخب از این نظر نیز منحصربه‌ فرد است و مواضع سیاست خارجی‌ خود را بیان نمی‌کند.

رسانه‌های جریان اصلی (در آمریکا) در حال تحلیل این مساله هستند که چگونه در این انتخابات تا این حد اشتباه کردند. شاید شرایط مشابهی در ارزیابی سیاست خارجی احتمالی ترامپ وجود داشته باشد.

ترامپ وارث جهانی در صلح نیست، جایی که نقش بی چون و چرای آمریکا به عنوان چراغ آزادی و برتری اخلاقی آرامش پایداری را به ارمغان آورده است.

دولت کنونی بایدن، یکسری از بحران‌های جهانی را حل نشده رها می کند. دوره اول ترامپ در مقایسه با چهار سال بعد خود نسبتاً بدون حادثه بود. پایان داعش؛ ممنوعیت های مهاجرت و توهین های عجیب و غریب؛ خروج از توافق هسته ای با ایران (برجام) و ورود به توافق دیگری با طالبان. اجازه دادن به ترکیه برای حمله به شمال سوریه و آن همه روابط نزدیک و عجیب با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه.

اما دوران بایدن کاملا متفاوت بود: فروپاشی ناگهانی و درعین حال اجتناب ناپذیر طولانی ترین جنگ آمریکا در افغانستان. تهاجم روسیه به اوکراین؛ و سپس ۷ اکتبر در اسرائیل و مارپیچ غزه، ایران و لبنان. ترامپ ممکن است بخشی از این شرایط را به راه انداخته باشد، اما بدون شک بایدن ایام پرمشغله ای داشت.

آیا ترامپ در دور اول خود نقشی داشت؟

اگر به دنبال نقطه روشنی در سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ بگردیم ترور (شهادت) فرمانده ایرانی (سردار) قاسم سلیمانی در ژانویه ۲۰۲۰ نمونه‌ای آشکار از اقدامات ترامپ بود. نه فقط فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران ایران، بلکه برجسته ترین شخصیت نظامی منطقه در آن زمان در حمله پهپادی آمریکا در بغداد شهید شد.

حتی یکی از مقامات آمریکایی درگیر در این عملیات از این اقدام گستاخانه ابراز تعجب کرده بود. احساس می‌شد اگر ایران برای انتقام جدی اقدام کند، منطقه در بحران کامل فرو خواهد رفت اما در نهایت، اتفاق کمی افتاد.

آیا این ترور منجر به حمایت فزاینده ایران از گروه های وابسته شد؟ احتمالا. یا این حمله جاه طلبی های ایران را محدود کرد؟ ما پاسخ این سوال را نمی دانیم.

به نظر می رسد اتحاد آشکار ترامپ با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، به نفع نخست وزیر فعلی اسرائیل باشد. با این حال، خواسته های گسترده‌تر رئیس‌جمهور منتخب ممکن است گزینه‌های اسرائیل را محدود کند. تأمین مالی و تسلیح بی‌پایان درگیری‌های متعدد اسرائیل با هدف گسترده‌تر ترامپ برای کاهش دخالت جهانی آمریکا متفاوت است.

او همچنین ممکن است به آسیبی که جنگ در غزه به دموکرات ها در انتخابات زد، توجه داشته باشد. نتانیاهو پس از حملات هولناک به لبنان و غزه، مطمئناً باید بسیاری از فهرست اهداف منطقه‌ای خود را تکمیل کرده باشد، و ممکن است همتای پیروز آمریکایی‌اش تمایل کمی به ادامه حمایت از جنگ‌های نتانیاهو داشته باشد.

جنگ فرسایشی جاری با ایران به توجه فوری نیاز دارد. با این حال، تهران اکنون تجربه ترامپ را به عنوان فردی دارد که مایل است به شدت بی احتیاط باشد و ازهنجارهای بین المللی نترسد.

اگر ایران به دنبال گسترش برنامه هسته‌ای خود باشد، می‌تواند منتظر پاسخ تند آمریکا باشد. جو بایدن رئیس جمهور آمریکا درحال ترک قدرت است و ایران، اکنون با رئیس‌جمهور جمهوریخواه تندرو آمریکا مواجه است.

آمیزه ای از بی نظمی و تکبر ترامپ ممکن است بیشترین تاثیر را بر چین داشته باشد. شی جین پینگ رئیس جمهور چین، پیروزی او را تبریک گفت و در عین حال هشدار داد که آمریکا از رویارویی ضرر خواهد کرد و از همکاری سود خواهد برد.

ممکن است از طریق توافق، از یک جنگ تعرفه ای مضر جلوگیری شود اما مهمتر از همه، چین باید با ترکیب هولناک رئیس‌جمهوری آمریکا روبرو شود که عمیقا بی علاقه برای جنگیدن برای دفاع از تایوان در برابر تهاجم چین است، اما احتمالاً اگر برچسب ضعیف به آن زده شود، از چنین مبارزه‌ای عقب نشینی نخواهد کرد.

اولین و مخاطره آمیزترین تصمیمی که ترامپ با آن روبرو خواهد شد، حمایت مستمر آمریکا از اوکراین است. هر توافقی احتمالاً شامل مصالحه ارضی کی یف و ایجاد توقفی در جنگ خواهد شد که به مسکو اجازه می دهد تا دوباره سازماندهی شود. این به خودی خود برای امنیت اروپا بسیار خطرناک خواهد بود.

اما در لحظه کنونی که در جنگ هستیم، اوکراین به همان اندازه به زمان نیاز دارد تا دوباره سازماندهی شود و دوباره مسلح شود. این کشور در حال از دست دادن قلمرو خود با سریع ترین سرعت ممکن از زمان تهاجم است و فوراً از توقف جنگ نفع خواهد برد.

این کشور همچنین خود را در انتهای پارادوکس سیاست خارجی بایدن می بیند: حمایت کافی واشنگتن از کی یف برای شکست نخوردن، اما نه به اندازه کافی برای شکست روسیه. اوکراین در نهایت با نیروهایی مواجه خواهد شد که مایل به جنگ نیستند.

ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین می داند که روزی فرا خواهد رسید که ایده یک «جنگ همیشگی» دیگر برای ناتو جذاب نخواهد بود و بزرگترین اتحاد نظامی جهان در نهایت به دنبال کاهش مشارکت خود در جنگ با روسیه خواهد بود. همه اظهارات ترامپ نیز نشان می‌دهد که او هم خواهان چنین خروجی است.

علاقه ترامپ به پوتین جزئیات هر توافقی را برای اروپا و ائتلاف ناتو بسیار خطرناک می کند. اما این توافقی است که اوکراین در نهایت به آن خواهد رسید.

آیا مسکو توافق بهتری را با ترامپ خواهد پذیرفت؟

پاسخ به این سوالات در حال حاضر ناشناخته است اما شرایط، نوید خوبی برای کی یف نمی دهد. با این حال، برتری ترامپ مجموعه جدیدی از بحران ها و مشکلات جهانی را به همراه نداشته است. در عوض، این بدان معناست که آمریکا و متحدانش باید خود را برای مقابله با موضوعات مشابه با اولویت های متفاوت آماده کنند.

این ممکن است برای نظم کنونی جهانی و دموکراسی های غربی فاجعه باشد یا ممکن است جوامع و متحدان آمریکا را مجبور به اتخاذ روحیه جدیدی از سازش روشنگرانه و دفاع پرشور کند.

دونالد ترامپ، نامزد جمهوری‌خواهان و رئیس جمهور سابق آمریکا در انتخابات ریاست جمهوری ۵ نوامبر ۲۰۲۴ (۱۵ آبان ۱۴۰۳) این کشور بر رقیب دموکرات خود پیروز شد و توانست به عنوان چهل و هفتمین رئیس جمهور آمریکا پس از یک دوره غیرمتوالی دوباره به کاخ سفید راه یابد.

ترامپ که بر اساس آخرین اعلام رسمی خبرگزاری آسوشیتدپرس از نتایج انتخابات ریاست جمهوری با کسب بیشترین آرای مردمی و ۲۹۵ رای الکترال بعنوان رئیس‌جمهور منتخب برگزیده شد، در حالی که تیم او برای انتقال قدرت پیش از مراسم تحلیف در ژانویه سال ۲۰۲۵ آماده می شوند، بر اساس گزارش شبکه سی ان ان آمریکا، آرای الکترال ترامپ به ۳۰۱ رای رسیده است.

براساس آخرین نتایج شمارش آرای الکترال ریاست جمهوری، ترامپ تاکنون ۳۰۱ رای الکترال و هریس ۲۲۶ رای الکترال کسب کرده اند.

پس از شمارش آرا و تایید آنها در ایالت های مختلف، مجمع منتخبان در ۱۷ دسامبر دور هم جمع خواهند شد تا رسماً رای خود را به صندوق بیندازند و نتایج را به کنگره این کشور ارسال کنند. نامزدی که ۲۷۰ رای الکترال یا بیشتر به دست آورد، رئیس جمهور می‌شود. این آرا رسماً توسط کنگره در ۶ ژانویه جمع آوری می شود و رئیس جمهور جدید آمریکا در ۲۰ ژانویه ۲۰۲۵ میلادی سوگند یاد می کند.

نظر شما

صفحات اجتماعی انتخاب سردبیر آخرین اخبار کاریکاتور عکس روز