بنا بر اعلام رسانه ها؛
اسلواکی سد راه اوکراین برای پیوستن به ناتو میشود
نخست وزیر اسلواکی به صراحت اعلام کرد از هر اقدامی که منجر به عضویت اوکراین در ناتو شود، جلوگیری میکند.
به گزارش نگاه نو به نقل از راشاتودی، فیتسو به صراحت اعلام کرده است، تا زمانی که وی در اسلواکی قدرت را در دست دارد، اجازه پیوستن اوکراین را به ناتو نمیدهد.
او در این رابطه عنوان کرد: تا زمانی که نخستوزیر اسلواکی هستم، قانونگذاران حزب را به سمت و سویی هدایت میکنم که هرگز با عضویت اوکراین در ناتو موافقت نکنند. ورود اوکراین به ناتو اقدام خوبی برای آغاز جنگ جهانی سوم محسوب میشود.
فیتسو یکی از منتقدان دیرینه سیاستهای غرب در جریان ارائه کمکهای نظامی و مالی به اوکراین است و بر لزوم دستیابی به راهکاری دیپلماتیک جهت پایان دادن به جنگ میان روسیه و اوکراین تاکید دارد. او حتی بارها نسبت به تشدید تنشها با مسکو تحت تاثیر سیاستهای غرب در قبال اوکراین هشدار داده است.
مخالفت وی با عضویت اوکراین در ناتو از آنجایی حائز اهمیت است که الحاق کشورهای جدید به این ائتلاف نظامی باید از سوی هر ۳۲ عضو ناتو تایید شود. کییف از سپتامبر سال ۲۰۲۲ با استناد به جنگش با روسیه، رسما برای پیوستن به ناتو و عضویت در این ائتلاف نظامی درخواست داد.
اگرچه بسیاری از کشورهای غربی از خواسته اوکراین برای تحقق این موضوع حمایت میکنند، با این حال آنها هیچ جدول زمانی مشخص و نقشه راهی برای برآورده شدن این درخواست ارائه نکردهاند.
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین در ماه ژوئیه بر این موضوع اذعان کرد تا زمانی که جنگ در این کشور تمام نشود، امکان عضویت در ناتو وجود نخواهد داشت. روسیه گسترش ناتو به شرق را یک تهدید امنیتی دانسته و از همکاری اوکراین با این بلوک به عنوان یکی از دلایل اصلی درگیریها یاد کرده است.
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه ماه گذشته نیز هشدار داد که هر گونه استفاده از تسلیحات دوربرد غربی برای حملات در عمق خاک روسیه به منزله دخالت مستقیم ناتو در درگیریها خواهد بود.
نظر شما
- موشکهای دوربرد اوکراین؛ تصمیمی مؤثر یا دیرهنگام؟
- ترامپ به دنبال تحمیل خواستههای خود بر کنگره آمریکا است
- طرحهای شوم تل آویو برای ماندن در نوار غزه
- برای موضعگیری درباره به رسمیت شناختن طالبان هنوز زود است
- کره شمالی به زودی ماهواره جدید به فضا میفرستد
- تاکید بورل بر اجرای احکام دیوان کیفری بینالمللی و لزوم آتشبس در خاورمیانه
- هدف بایدن در تشدید حمایتها از اوکراین پیش از بازگشت ترامپ چیست؟
- ارتش کره شمالی به زودی وارد جنگ اوکراین میشود
- دادگاه هلند قطع مبادلات تسلیحاتی با اسرائیل را بررسی میکند
- قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام، هدیه بایدن به ترامپ است
- مسئله هستهای ایران با تقابلهای ساختگی حل نمیشود
- جنگ افروزی اسرائیل به بهبود روابط ایران و عربستان انجامید
- حاشیههای ناتمام کابینه انتخابی ترامپ