بنا بر اعلام رسانه ها؛
نامزد پناهنده انتخابات ونزوئلا خود را «رئیسجمهوری منتخب» خواند

نامزد مخالفان دولت ونزوئلا که به اسپانیا پناهنده شده است، خود را «رئیسجمهوری منتخب» خواند؛ موضوعی که رئیس مجلس ملی ونزوئلا آن را «نقض مقررات پناهندگی» ارزیابی کرد.
به گزارش نگاه نو به نقل از تارنمای شبکه تلویزیونی تلهسور، ادموندو گونزالس اوروتیا نامزد سابق راست افراطی اپوزیسیون در انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا در جریان نشستی در اسپانیا مدعی شد که خروج او از ونزوئلا موقتی است؛ وی از قصد خود برای بازگشت به ونزوئلا برای تحویل گرفتن کرسی ریاست جمهوری (دهم ژانویه/ ۲۱ دی) خبر داد.
گونزالس در حالی بر ادعای پیروزی در انتخابات ۲۸ ژوئیه (هفتم مرداد) اصرار کرده است که پیش از عزیمت به اسپانیا، کسب اکثریت آرا توسط نیکلاس مادورو رئیسجمهوری این کشور را به رسمیت شناخته بود.
به نوشته تلهسور، ادعاهای این نامزد سابق و پناهجوی سیاسی مبنی بر بازگشت به ونزوئلا در اسرع وقت، بر خلاف استانداردهای بینالمللی از جمله کنوانسیون وین است.
در همین رابطه، خورخه رودریگس رئیس مجلس ملی ونزوئلا، در حساب کاربری رسمی خود در شبکه اجتماعی اینستاگرام اعلام کرد که گونزالس اوروتیا، «در همان روزی که از دولت اسپانیا درخواست پناهندگی میکند، مقررات پناهندگی را نقض میکند».
به دنبال وقایع خشونتباری که جناح راست افراطی ونزوئلا پس از انتخابات ریاستجمهوری رقم زد، گونزالس در ۲۹ ژوئیه به صورت مخفیانه به سفارت هلند در ونزوئلا پناه برد که توسط وزیر امور خارجه هلند تایید شد.
وی سپس به سفارت اسپانیا پناهنده شد و بر اساس تصمیمی شخصی و پس از دریافت اماننامه از سوی دولت بولیواری ونزوئلا، این کشور را به مقصد اسپانیا در شامگاه هفتم سپتامبر (۱۷ شهریور) ترک کرد.
پیش از این عزیمت، گونزالس با معاون اجرایی رئیسجمهوری و رئیس مجلس ملی ونزوئلا دیدارهایی داشت و نامهای مبنی بر به رسمیت شناختن نتایج انتخابات را امضا کرد. با این حال، به محض ورود به اسپانیا، وی در اظهاراتی مدعی شد که این نامه تحت فشار امضا شده است.
خورخه رودریگس نیز در واکنش به اظهارنظرهای این نامزد سابق اپوزیسیون، شواهدی را نشان داد که تایید میکند در جریان دیدار در مقر دیپلماتیک اسپانیا در کاراکاس، از سوی نمایندگان دولت ونزوئلا، هیچ اجباری وجود نداشته است.
نظر شما
- آمریکا و ترکیه برای دخالت در امور عراق توافق امضا کردند
- مذاکرات تهران و واشنگتن در عمان؛ ایران چگونه ابتکار عمل را حفظ کرد؟
- تنش میان ترکیه و رژیم صهیونیستی؛ آینده مبهم سوریه در میدان نبرد اشغالگران!
- تحولات سوریه حرکت در مسیری نامعلوم و خواسته آمریکا است
- واشنگتن با نادیده گرفتن حقوق ملت آمریکا خود را وقف اسرائیل و صهیونیسم کرده است
- پیشنهاد جدیدی برای آتشبس در غزه ارائه کردهایم
- پاسخ چین به فشارهای تجاری آمریکا؛ تحریم و دیپلماسی چندجانبه
- آمادگی ایران و بحرین برای گسترش همکاریها
- رئیس سیا از تبادل زندانی با روسیه در امارات خبر داد
- دونالد ترامپ در مذاکره با ایران به دنبال چیست؟
- حماس همچنان کنترل نوار غزه را در دست دارد
- آمریکا و ترکیه برای دخالت در امور عراق توافق امضا کردند
- ترامپ کمکها به افغانستان و یمن را تقریبا قطع کرد
- دومای روسیه بررسی توافق جامع با ایران را در دستور کار قرار داد
- تسلیم باجخواهی ایالات متحده نخواهیم شد
- مذاکرات تهران و واشنگتن در عمان؛ ایران چگونه ابتکار عمل را حفظ کرد؟
- به دیپلماسی پایبند بوده و مسیر مذاکره غیرمستقیم را می آزماییم
- رئیس مجلس کره جنوبی محدود کردن اختیارات رئیسجمهوری را پیشنهاد داد