رسانه ها خبر دادند؛
رزمایش ژاپن و فیلیپین در دریای چین جنوبی
نیروهای ژاپنی و فیلیپینی در بحبوحه تنشهای بین فیلیپین و چین بر سر مناطق آبی مورد مناقشه در دریای چین جنوبی، یک رزمایش مشترک در این آبراهه انجام دادند.
به گزارش نگاه نو به نقل از خبرگزاری رویترز، ارتش فیلیپین اعلام کرد نیروی دریایی این کشور و نیروی دفاع شخصی دریایی ژاپن اولین رزمایش مشترک خود را روز جمعه در دریای چین جنوبی برگزار کردند.
نیروهای مسلح فیلیپین در بیانیهای خبر داد: این فعالیت بخشی از تلاشهای مستمر برای تقویت همکاریهای منطقهای و بینالمللی بمنظور ایجاد یک هند و اقیانوس آرام آزاد و باز بود. تنش در روابط فیلیپین و چین از سال گذشته بر سر آبهایی که بخشی از منطقه اقتصادی انحصاری مانیل را شامل میشود اما پکن ادعای مالکیت آن را دارد، بالا گرفته است.
جزیره صخره ای «توماس شول دوم» که در فاصله ۱۹۴ کیلومتری استان جزیره ای «پالاوان» فیلیپین واقع است، علاوه بر فیلیپین مورد ادعای کشورهای چین، تایوان و ویتنام نیز هست.
فیلیپین در سال ۱۹۹۹ میلادی به طور عامدانه کشتی «سیِرا مادره» (Sierra Madre) را در جزیره «توماس شول دوم» به گل نشاند تا ادعاهای خود نسبت به آبهای مورد مناقشه در اطراف آن را تقویت کند و از آن زمان گروه کوچکی از ملوانان را در آنجا حفظ کرده است.
اختلاف و تنشها در آبراه مورد مناقشه بین فیلیپین و چین در سال گذشته به خشونت تبدیل شده است، به طوری که یک سرباز فیلیپینی ماه گذشته در یک درگیری انگشت خود را از دست داد. مانیل مدعی است که این اتفاق بر اثر «دور زدن عمدی یک کشتی گارد ساحلی چین با سرعت بالا» رخ داده است.
نظر شما
- هیچ تغییری در دکترین هستهای آمریکا ایجاد نشده است
- مسکو به پیونگ یانگ سیستم پدافند هوایی داد
- وزیر دفاع ایران با مادورو دیدار کرد
- موافقان، مخالفان و کشورهایی که به قطعنامه شورای حکام رای ممتنع دادند
- نتانیاهو به کدام کشورها نمیتواند سفر کند؟
- آیا دونالد ترامپ میتواند به جنگ اوکراین پایان دهد؟
- سفارت واشنگتن در کی یف در پی یک هشدار فوری بسته شد
- تغییر دکترین هستهای روسیه پاسخی به تصمیم آمریکا بود
- کشورهای عربی امیدوارند که عربستان، ترامپ را مهار کند
- پوتین آماده مذاکرات آتشبس با ترامپ است
- اهداف سفر هوکشتاین به لبنان؛ آیا آتش بس محقق می شود؟
- عزم ایران و روسیه، بر توسعه روابط در بالاترین سطح استوار است
- پیشنویس قطعنامه ضدایرانی به آژانس اتمی تحویل شد