در گزارشی اعلام شد؛
«بنبست سیاسی» در پاریس/ اداره فرانسه اکنون دشوار است
نتایج انتخابات پارلمانی فرانسه، نه تنها حزب راست افراطی مارین لوپن را از عرصه سیاست خارج نکرد، بلکه با توجه به آینده نامشخص نخست وزیری و ائتلافات حزبی، بنبست سیاسی در این کشور را رقم زده است.
به گزارش نگاه نو، تارنمای پولیتیکو نوشت: رای دهندگان فرانسوی بار دیگر بسیج شدند تا مانع به قدرت رسیدن حزب راست افراطی لوپن شوند اما این رقابتی با فاصله اندک برای جنبش ضد لوپن بود و موفقیت بزرگی به همراه نداشت.
نتایج انتخابات پارلمانی در دور دوم نتایج آشفته ای را به دنبال داشت و هیچ یک از احزاب نتوانستند اکثریت را کسب کنند؛ موضوعی که سیاست های فرانسه را به آشوب کشید و ممکن است این وضعیت ماه ها ادامه داشته باشد. گابریل اتل نخست وزیر مکرون پیشنهاد استعفا را داده است اما تاکنون مشخص نیست چه کسی پست نخست وزیری را برعهده خواهد گرفت.
اداره فرانسه اکنون دشوار است
مجلس ملی فرانسه با ۵۷۷ کرسی اکنون بین احزاب چپ گرا، میانه رو و راست افراطی تقسیم شده است. هیچ یک از این احزاب حتی به اکثریت نزدیک نیستند. حتی اگر ائتلاف چپگراها و لیبرالهای مکرون نیز درباره همکاری با یکدیگر موافقت کنند، ائتلاف عمیقتر بین دو گروه برای حکومت در فرانسه بعید به نظر میرسد.
ژان لوک ملانشون رئیس کارکشته حزب چپ افراطی «فرانسه تسلیمناپذیر» که یکی از احزاب در ائتلاف چپگرا است هر گونه اداره کشور با لیبرال های حزب رئیس جمهوری فرانسه را رد کرده است. از طرف دیگر اتل نخست وزیر مکرون می گوید حزب او هرگز قدرت را با ملانشون تقسیم نخواهد کرد.
عصر یکشنبه نخست وزیر فرانسه راه را برای هدایت دولت به عنوان سرپرست به منظور ایجاد ثبات در آستانه بازی های المپیک پاریس که در مرداد ماه آغاز می شود، باز کرد.
از این آشفتگی سیاسی در فرانسه، هر دولتی که بیرون بیاید، بعید است بتواند در دراز مدت پایدار بماند. مذاکرات بر سر بودجه در پاییز کانون اختلافات بالقوه خواهد بود. فشار بر سر کسری بودجه موضوع دیگری است که بعید است چپ ها، لیبرال ها و راست افراطی بر سر آن توافق کنند و سیاست های مالی کشور در فهرست مسائلی است که باید به آن رسیدگی شود.
رویای لوپن برای پیروزی تحقق نیافت
در دور نخست انتخابات پارلمانی فرانسه، حزب اجتماع ملی در مسیر پیروزی برای اولین بار در تاریخ تشکیل این حزب قرار داشت اما این رویا تحقق نیافت و میانه روی های وابسته به مکرون و ائتلاف چپ برای دور نگه داشتن حزب لوپن بسیج شدند که باعث خوشحالی اکثریت طرفدار اروپا شد.
با وجود تلخی این شکست، حزب لوپن توانست به طور قابل توجهی تعداد قانونگذاران خود را افزایش دهد. بنجامین مورل تحلیلگر سیاسی دانشگاه پاریس در این زمینه گفت این یک تحول سیاسی است حتی اگر حزب اجتماع ملی در نهایت موفق به اداره کشور نشود. این تحلیلگر بزرگترین برنده انتخابات اخیر در فرانسه را حزب لوپن دانست و گفت میلیون ها رای به سرمایه بزرگی برای آن تبدیل می شود.
مکرون «جعبه پاندورا» را گشود
قبل از انتخابات زودهنگام رئیس جمهوری فرانسه گروه بزرگی را در پارلمان اداره می کرد اما اکنون باید با سیاستمداری احتمالا از حزب اپوزیسیون به عنوان نخست وزیرش همکاری کند. اقتدار مکرون با این نتایج در داخل و خارج از کشورش آسیب دیده است.
رویای لوپن برای پیروزی تحقق نیافت
در دور نخست انتخابات پارلمانی فرانسه، حزب اجتماع ملی در مسیر پیروزی برای اولین بار در تاریخ تشکیل این حزب قرار داشت اما این رویا تحقق نیافت و میانه روی های وابسته به مکرون و ائتلاف چپ برای دور نگه داشتن حزب لوپن بسیج شدند که باعث خوشحالی اکثریت طرفدار اروپا شد.
با وجود تلخی این شکست، حزب لوپن توانست به طور قابل توجهی تعداد قانونگذاران خود را افزایش دهد. بنجامین مورل تحلیلگر سیاسی دانشگاه پاریس در این زمینه گفت این یک تحول سیاسی است حتی اگر حزب اجتماع ملی در نهایت موفق به اداره کشور نشود. این تحلیلگر بزرگترین برنده انتخابات اخیر در فرانسه را حزب لوپن دانست و گفت میلیون ها رای به سرمایه بزرگی برای آن تبدیل می شود.
مکرون «جعبه پاندورا» را گشود
قبل از انتخابات زودهنگام رئیس جمهوری فرانسه گروه بزرگی را در پارلمان اداره می کرد اما اکنون باید با سیاستمداری احتمالا از حزب اپوزیسیون به عنوان نخست وزیرش همکاری کند. اقتدار مکرون با این نتایج در داخل و خارج از کشورش آسیب دیده است. آلبرتو آلمانو پرفسور کمیسیون آموزش عالی پاریس گفت مکرون حق داشت که انتخابات زودهنگام را اعلام کند هر چند که نتیجه آشفته ای داشت.
وی گفت تنش های نهفته بسیاری در فرانسه وجود دارد و مسائلی هست که به آن رسیدگی نشده است. مکرون «جعبه پاندورا» را باز کرده است؛ جعبه ای که طبق افسانهها منشا مشکلات است و باز شدن آن مشکلات را پخش میکند. این استاد فرانسوی گفت کشور از مکرونیسم راضی نیست و برای احساس تعلق سیاسی جدید فریاد می زند.
تنها برنده انتخابات ملانشون چپ افراطی بود
ملانشون با یک پیام در انتخابات فرانسه پیروز شد و در عرصه انتخابات حاضر شد تا از مکرون بخواهد نخست وزیر چپ گرا را منصوب کرده و جنبش وی را به قدرت برساند.
وی که خود سه بار نامزد انتخابات ریاست جمهوری بوده چندان هم بدش نمی آید که خودش نخست وزیر باشد.
پولیتیکو با توجه به مواضع تند این سیاستمدار جناح چپ فرانسه و اختلافاتش با مکرون تحقق این خواسته را بعید دانست و نوشت: ائتلاف گسترده تر چپ تحت عنوان جبهه مردمی جدید نیز در حال سقوط است و سران آن عصر یکشنبه پیام های ضد و نقیضی را درباره اهداف خود ارسال کردند.
نتیجه معلوم نیست
پولیتیکو نوشت: معلوم نیست این آشفتگی سیاسی در فرانسه چه نتیجه ای داشته باشد؟ از آنجایی که هیچ حزبی به طور کامل پیروز نشده است این امکان هست که مکرون بتواند یک دوره سردرگمی را انتخاب کرده و به احزاب فرصت دهد مذاکرات برای تشکیل ائتلاف را ادامه دهند.
مکرون همچنین می تواند یک دولت موقت منصوب کند و اتل را به عنوان نخست وزیر نگه دارد و حتی می تواند یک الگوی ایتالیایی را بپذیرد و یک دولت اضطراری از کارشنان تشکیل دهد. چنین دولتی از برنامه ریزی بلندمدت خودداری می کند و بر حرکت چرخ های دولت تمرکز دارد.
مورل تحلیگر سیاسی هشدار داد وجود دولت موقت یا تیمی از کارشناسان تکنوکرات به عنوان دولت از نظر دموکراتیک ناامید کننده است. این که رای فرانسوی ها با شکست میانه رو و ماندن اتل در سمت نخست وزیر به پایان برسد، برای دموکراسی فرانسه مطلوب نیست.
خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز در تحلیل خود از نتایج انتخابات فرانسه نوشت این نتایج فرانسه را در وضعیتی نامطمئن و بی سابقه قرار داده است. اولین جلسه پارلمان در ۱۸ ژوئیه (۲۸ تیر) برگزار می شود و مکرون این هفته برای شرکت در اجلاس ناتو راهی واشنگتن می شود.
مجلس ملی مهمترین مجلس از بین دو مجلس فرانسه است که پارلمان این کشور را تشکیل می دهند. روند قانونگذاری در سنای فرانسه که تحت سلطه محافظه کاران است حرف آخر را می زند.
قانونگذاران در فرانسه باید بر سر مواضع و قوانین دولتی توافق کنند. سیاست خارجی فرانسه در خاورمیانه، اختلافات عمیق بر سر مسئله مالیات و مهاجرت از موضوعات چالش برانگیز هستند. این بدان معناست که متحدان میانه روی وابسته به مکرون نمی تونند به سیاست خود را ازجمله اصلاح مزایای بیکاری اجرا کنند و روند تصویب بودجه دشوار تر می شود.
آسوشیتدپرس مذاکرات احتمالی مکرون برای تشکیل ائتلاف با چپ ها را دشوار ارزیابی کرد زیرا فرانسه به لحاظ سنتی فاقد چنین ترکیباتی است. بر اساس این گزارش، این توافق می توانند شکننده و غیررسمی باشد.
مکرون گفته با حزب تندرو چپ «فرانسه تسلیم نشدنی» همکاری نخواهد کرد اما احتمالا ممکن است دست همکاری به سوی سوسیالیست ها یا سبزها دراز کند اما ممکن است آنها آن را نپذیرند.
حزب چپ دچار تفرقه است
به نوشته آسوشیتدپرس، چپ ها در ماه های گذشته و به ویژه بعد از حمله حماس به مواضع رژیم صهیونیستی دچار اختلاف و تفرقه شده اند. حزب «فرانسه تسلیم نشدنی» بشدت از سوی دیگر چپ گراها میانه رو به دلیل مواضعش در قبال درگیری غزه مورد انتقاد قرار گرفته است. رهبران چپ تندرو بشدت رفتار رژیم اسرائیل با حماس رامحکوم کرده و آن را به نسل کشی متهم کرده اند و با اتهامات یهودستیزی مواجه اند.
این رسانه افزود، مکرون از موضعی ضعیف از انتخابات خارج شد و شانس چندانی برای اجرای سیاست های خود در داخل ندارد اما تا اندازه ای قدرت را در بخش سیاست خارجی در اختیار خواهد داشت. وی همچنین فرمانده کل قوا در نیروهای مسلح کشور است. بعید است که نخست وزیر جدید بتواند سیاست خارجی مکرون را چندان به چالش بکشد اما تمرکز او بیشتر بر به چالش کشیدن رئیس جمهوری در سیاست های داخلی خواهد بود.
نظر شما
- سفارت واشنگتن در کی یف در پی یک هشدار فوری سته شد
- تغییر دکترین هستهای روسیه پاسخی به تصمیم آمریکا بود
- کشورهای عربی امیدوارند که عربستان، ترامپ را مهار کند
- پوتین آماده مذاکرات آتشبس با ترامپ است
- اهداف سفر هوکشتاین به لبنان؛ آیا آتش بس محقق می شود؟
- عزم ایران و روسیه، بر توسعه روابط در بالاترین سطح استوار است
- پیشنویس قطعنامه ضدایرانی به آژانس اتمی تحویل شد
- اولویت ما آتشبس و حفظ حاکمیت لبنان است
- اوکراین با موشک آمریکایی “اتکمز” به روسیه حمله کرد
- سنگاپور و آلمان روابط خود را به مشارکت استراتژیک ارتقا دادند
- افشای برنامه سفر محرمانه رئیس شاباک به ترکیه
- جزییات سند به روز شده سیاست بازدارندگی هستهای روسیه
- عراقچی: در کنار مردم و دولت سوریه بوده، هستیم و خواهیم بود