نشنال اینترست:
سیاست بایدن در اوکراین به سوی فاجعه پیش میرود
نشریه «نشنال اینترست» با اشاره به احتمال اعزام مربیان نظامی آمریکایی به اوکراین نوشت: سیاستهای جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا در قبال اوکراین شرایطی را ایجاد می کند که در آن آمریکا دیگر قادر به کنترل بحران موجود میان مسکو و کییف نخواهد بود.
به گزارش نگاه نو، این نشریه تحلیلی با اشاره به تایید دولت آمریکا در مورد صدور مجوز استفاده اوکراین از تسلیحات آمریکایی برای حمله به خاک روسیه، تاکید کرد پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در حمایت از اوکراین با یک نقطه عطف مهم مواجه شده است.
این گزارش افزود: این تصمیم ماهها پس از آن اتخاذ شد که امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه، آشکارا ایده پیوستن نیروهای ناتو به نبرد در اوکراین را مطرح کرد. با این حال، به رغم رد این احتمال از سوی کاخ سفید، ژنرال «چارلز کیو براون جونیور» (.Charles Q. Brown Jr)، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا از ناگزیر بودن این کشور برای اعزام مربیان نظامی به اوکراین خبر داد.
نشنال اینترست با اشاره به این که این نوع حمایتها کمک چندانی به توانایی اوکراین برای تغییر واقعیتها در میدان نبرد ایجاد نمی کند نوشت: مجوز جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، برای استفاده از تجهیزات آمریکایی در راستای حمله به اهدافی در روسیه، به نوعی نشان دهنده بازگشت سیاست آمریکا به آغاز جنگ سرد است. اوکراین پیش از این نشان داد که مایل است از مهمات دوربرد خود برای حمله به اهداف مرتبط با دفاع هستهای روسیه استفاده کند. این در حالی است که اگر استنباط مسکو از این سیاست، گسترش جدی درگیری با هدف فروپاشی دولت روسیه و سرنگونی ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه باشد، درگیریها وارد مرحله خطرناکی خواهد شد.
این مقاله با اشاره به تحولات میدان جنگ در صورت ورود مربیان نظامی آمریکایی و فرانسوی افزود: حضور مربیان ناتو در میدان جنگ موقعیت خطر را بدون نتیجه مطلوب افزایش داده و موجب آسیب پذیری این نیروها و وارد شدن درگیری به مرحله جدیدی می شود. در صورتی که آن مربیان در یک حمله کشته شوند، کشور قربانی میتواند تصمیم بگیرد که این حمله به منزله آغاز توافقنامه دفاعی متقابل ماده ۵ ناتو باشد یا خیر.
طبق این ماده اگر یکی از متحدان ناتو هدف حمله نظامی قرار بگیرد، سایر کشورهای عضو ناتو این حمله را یک حمله نظامی علیه همه اعضای ائتلاف تلقی کرده و اقدامات لازم را برای کمک به متحد خود انجام خواهند داد. رد احتمالی این ادعا توسط دیگر کشورهای عضو ناتو، موجب ایجاد اخلال در این ائتلاف شده و این ممکن است به دخالت مستقیم ایالات متحده در جنگ یا ایجاد شکاف بزرگ در روابط آمریکا با کشورهای عضو ناتو بینجامد.
این گزارش در تشریح عواقب این رویکرد نوشت: در اوکراین، مربیان آمریکایی صرفاً ناظران منفعل نخواهند بود. آنها به طور فعال در رهبری و هدایت نیروهای محلی مشارکت داشته و به طور بالقوه در عملیاتهای جنگی حضور خواهند یافت. در این صورت احتمال اینکه سربازان آمریکایی، درگیر نبرد مستقیم با نیروهای روسی شوند افزایش یافته و این، عواقب گستردهای در پی خواهد داشت.
نشنال اینترست در پایان با اشاره به این که بایدن به مردم آمریکا قول داده بود نیروهای نظامی این کشور را به طور مستقیم وارد جنگ اوکراین نخواهد کرد، هشدار داد: تغییر سیاستهای بایدن در جنگ روسیه و اوکراین شرایطی را ایجاد می کند که در آن کنترل تشدید تنش بسیار پر هزینه خواهد بود.
نظر شما
- هیچ تغییری در دکترین هستهای آمریکا ایجاد نشده است
- مسکو به پیونگ یانگ سیستم پدافند هوایی داد
- وزیر دفاع ایران با مادورو دیدار کرد
- موافقان، مخالفان و کشورهایی که به قطعنامه شورای حکام رای ممتنع دادند
- نتانیاهو به کدام کشورها نمیتواند سفر کند؟
- آیا دونالد ترامپ میتواند به جنگ اوکراین پایان دهد؟
- سفارت واشنگتن در کی یف در پی یک هشدار فوری بسته شد
- تغییر دکترین هستهای روسیه پاسخی به تصمیم آمریکا بود
- کشورهای عربی امیدوارند که عربستان، ترامپ را مهار کند
- پوتین آماده مذاکرات آتشبس با ترامپ است
- اهداف سفر هوکشتاین به لبنان؛ آیا آتش بس محقق می شود؟
- عزم ایران و روسیه، بر توسعه روابط در بالاترین سطح استوار است
- پیشنویس قطعنامه ضدایرانی به آژانس اتمی تحویل شد