شب گذشته انجام شد؛
گفتگوی تلفنی باقری و فیدان/ غزه محور مذاکرات
سرپرست وزارت امور خارجه ایران در گفتگوی تلفنی با وزیر خارجه ترکیه حمله به رفح و انسداد گذرگاه این منطقه و جلوگیری از تردد خودروها و کامیونهای حامل کمکهای انساندوستانه به مردم غزه را جلوهای دیگر از جنایات رژیم سفاک و خونریز صهیونیستی خواند.
به گزارش نگاه نو، علی باقری سرپرست وزارت امور خارجه در گفتگوی تلفنی با هاکان فیدان وزیر امور خارجه ترکیه در خصوص آخرین تحولات فلسطین و جنایات صهیونیستها در نوار غزه و رفح گفتگو و تبادل نظر کرد.
باقری در این گفتگو که شنبه شب ۱۲ خرداد انجام شد، مراتب قدردانی دولت و مردم ایران را از ابراز همدردی و پیامهای تسلیت مقامات عالیرتبه ترکیه، به ویژه اعلام عزای عمومی در این کشور و حضور معاون رئیس جمهور و وزیر امور خارجه ترکیه در آیین بزرگداشت رئیس جمهور و وزیر امور خارجه شهید جمهوری اسلامی ایران ابراز داشت.
سرپرست دستگاه دیپلماسی همچنین با اشاره به برگزاری نشست آتی وزرای امور خارجه گروه هشت کشور اسلامی در حال توسعه (دی هشت) در استانبول، ابراز امیدواری کرد در حاشیه این نشست رایزنیهایی بین دو کشور درباره موضوعات مورد علاقه صورت پذیرد.
علی باقری همچنین، ضمن تشریح آخرین تحولات فلسطین و تداوم جنایات صهیونیستها علیه زنان، کودکان و مردم بیگناه در غزه و رفح تأکید کرد: حمله به رفح و انسداد گذرگاه این منطقه، جلوگیری از تردد خودروها و کامیونهای حامل کمکهای انساندوستانه به مردم غزه جلوهای دیگر از جنایات رژیم سفاک و خونریز صهیونیستی است.
وی تأکید کرد: همکاری و هم افزایی کشورهای اسلامی، ظرفیتی مهم و تاثیرگذار در حمایت از مردم مظلوم غزه ایجاد میکند. این دیپلمات ارشد ایرانی افزود: کشورهای اسلامی نباید از هیچ فرصت و ظرفیتی برای پشتیبانی از مردم فلسطین دریغ کنند.
هاکان فیدان وزیر امور خارجه ترکیه نیز در این گفتگوی تلفنی، ضمن عرض تسلیت مجدد شهادت رئیس جمهور و وزیر خارجه و طلب مغفرت برای آنها، بر لزوم هماهنگی بین کشورهای اسلامی در موضوع فلسطین تأکید کرد و اظهار داشت: پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران برای برگزاری نشست فوقالعاده سازمان همکاری اسلامی بسیار ارزشمند است.
وزیر امور خارجه ترکیه خاطرنشان کرد: رژیم صهیونیستی با هدف نابودی مردم فلسطین به محاصره غزه مبادرت کرده است و باید از تمامی ظرفیتها برای جلوگیری از تداوم جنایت علیه بشریت و نسل کشی صهیونیستها استفاده شود. وی استمرار رایزنیها بین ایران و ترکیه در این موضوع و سایر موضوعات مهم دوجانبه و منطقهای را بسیار مهم و سازنده خواند.
نظر شما
- موشکهای دوربرد اوکراین؛ تصمیمی مؤثر یا دیرهنگام؟
- ترامپ به دنبال تحمیل خواستههای خود بر کنگره آمریکا است
- طرحهای شوم تل آویو برای ماندن در نوار غزه
- برای موضعگیری درباره به رسمیت شناختن طالبان هنوز زود است
- کره شمالی به زودی ماهواره جدید به فضا میفرستد
- تاکید بورل بر اجرای احکام دیوان کیفری بینالمللی و لزوم آتشبس در خاورمیانه
- هدف بایدن در تشدید حمایتها از اوکراین پیش از بازگشت ترامپ چیست؟
- ارتش کره شمالی به زودی وارد جنگ اوکراین میشود
- دادگاه هلند قطع مبادلات تسلیحاتی با اسرائیل را بررسی میکند
- قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام، هدیه بایدن به ترامپ است
- مسئله هستهای ایران با تقابلهای ساختگی حل نمیشود
- جنگ افروزی اسرائیل به بهبود روابط ایران و عربستان انجامید
- حاشیههای ناتمام کابینه انتخابی ترامپ