در گزارشی اعلام شد؛
مشارکت انتخاباتی روسها از ۵۸ درصد گذشت؛ شرکت ساکنان آودیوکا در انتخابات روسیه
رأیگیری انتخابات هشتمین دوره ریاستجمهوری روسیه روز یکشنبه ۲۷ اسفندماه ۱۴۰۲ وارد سومین و آخرین روز شد که مشارکت مردم این کشور در دو روز نخست ۵۸.۷۴ درصد اعلام شد.
به گزارش نگاه نو، ۱۱۴ میلیون و ۲۱۲ هزار و ۷۳۴ نفر واجد شرایط شرکت در انتخابات ریاست جمهوری این کشور هستند که از این تعداد، ۱۱۲ میلیون و ۳۰۹ هزار و ۹۴۷ نفر در روسیه زندگی می کنند.
پیش از این، مراکز افکارسنجی در روسیه، مشارکت ۷۱ درصدی در انتخابات این کشور و پیروزی ولادیمیر پوتین در این انتخابات با ۸۲ درصد آرا را پیشبینی کردهاند. بنا بر اعلام کمیسیون مرکزی انتخابات روسیه، مشارکت شهروندان روس در انتخابات ریاستجمهوری این کشور تا ساعت ۲۳:۱۰ شامگاه شنبه ( ۲۳:۴۰ به وقت تهران) ۵۸.۷۴ درصد بود.
جمهوری چچن در صدر مشارکت انتخاباتی تا پایان روز دوم
در میان مناطق مختلف روسیه، جمهوری چچن که جمعیت غالب آن مسلمان نشین است، با ۹۰.۷۸ درصد مشارکت، صدرنشین جدول مشارکت انتخاباتی تا پایان روز دوم رأیگیری است.
پس از آن، جمهوری تیوا با ۸۷.۱۵ درصد در جایگاه دوم است.
مشارکت بالای مناطق تازه الحاق شده
جایگاه سوم میزان مشارکت انتخاباتی را جمهوری خلق دونتسک با ۸۶.۷۵ درصد آرا به خود اختصاص داده است؛ منطقهای که طی دو سال اخیر و پس از عملیات نظامی ویژه روسیه در اوکراین و بعد از همهپرسی، به روسیه ملحق شده است.
ساکنان خرسون، زاپروژیا و لوهانسک، دیگر مناطق تازه الحاق شده به روسیه نیز تا پایان روز دوم رأیگیری، به ترتیب مشارکت ۷۷.۷، ۷۲ و ۶۳.۹۷ درصدی را در انتخابات ریاستجمهوری روسیه ثبت کرده اند.
رئیسجمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) عملیاتی نظامی را که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو – کییف به رویارویی نظامی تبدیل شد. این عملیات نظامی تاکنون ادامه دارد و کشورهای غربی ضمن اعمال تحریمها بر روسیه، سلاح و مهمات در اختیار اوکراین قرار میدهند.
در ۳۰ سپتامبر ۲۰۲۲ (۸ مهر ۱۴۰۱) پوتین رئیس جمهور روسیه و سران دونتسک و لوهانسک و همچنین مناطق زاپروژیا و خرسون معاهدههایی را در مورد الحاق خود به روسیه امضا کردند.
بر اساس نتایج همهپرسی که از ۲۳ تا ۲۷ سپتامبر ۲۰۲۲ (۱ تا ۵ مهر ۱۴۰۱) برگزار شد، ساکنان این مناطق به الحاق مجدد به روسیه رأی دادند (دونتسک با ۹۸.۴۲ درصد آرا، لوهانسک با ۹۹.۲۳ درصد آرا، خرسون با ۸۷.۰۵ درصد آرا و زاپروژیا با ۹۳.۱۱ درصد آرا) و این مناطق در ۳۰ سپتامبر سال ۲۰۲۲ بخشی از روسیه شدند.
بیش از ۴.۲ میلیون نفر رأی آنلاین دادند
طبق گزارش پورتال نظارت بر رای آنلاین، مشارکت رای دهندگان در انتخابات ریاست جمهوری روسیه در سامانه فدرال به ۹۰ درصد واجدان شرایط متقاضی رسیده است.
تا ساعت ۲۱:۲۷ شامگاه شنبه به وقت مسکو، چهار میلیون و ۲۶۸ هزار و ۲۹۱ نفر در ۲۸ منطقه روسیه که تقاضای رأیگیری آنلاین را ثبت کرده بودند، همانند ولادیمیر پوتین رئیسجمهوری کنونی و نامزد این دوره انتخابات ریاستجمهوری به صورت آنلاین در انتخابات شرکت کردند. پیش از این اعلام شده بود که ۴.۹ میلیون نفر در روسیه تقاضای خود را برای شرکت آنلاین در انتخابات ثبت کردهاند.
از میان نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری روسیه، ولادیمیر پوتین در روز نخست و لئونید اسلوتسکی رهبر و نامزد حزب لیبرال دموکراسی در روز دوم رأیگیری در انتخابات مشارکت کردند. ولادیسلاو داوانکوف (مردم جدید) و نیکولای خاریتونوف (حزب کمونیست فدراسیون روسیه) ، دو نامزد دیگر این انتخابات هنوز رای نداده اند.
شرکت ساکنان آودیوکا برای نخستین بار در انتخابات روسیه
بنا بر گزارش منابع خبری روسیه، ساکنان شهر آودیوکا که اواخر بهمن ۱۴۰۲ روسها در رویارویی نظامی خود با اوکراین، موفق شدند کنترل آن را در دست بگیرند نیز در انتخابات ریاستجمهوری روسیه شرکت کردند.
اواخر بهمنماه ۱۴۰۲، نیروهای روس، کنترل کامل شهر آودیوکا که یک دژ مستحکم عظیم برای نیروهای اوکراین محسوب میشد را به دست گرفته است. ساکنان آودیوکا برای نخستین بار در انتخابات ریاست جمهوری فدراسیون روسیه رای دادند. یک کمیسیون ویژه انتخابات در این شهر فعالیت می کند.
شعبههای اخذ رأی در انرهودار منطقه زاپروژیا نیز برای کاهش خطر حملات نیروهای اوکراین به رأی دهندگان، برای روز یکشنبه باز خواهد بود. طی دو روز اخیر، رأیگیری به صورت خانه به خانه در این منطقه انجام شده بود.
دردسرهای شهروندان روس در کشورهای بالتیک
کمیسر حقوق بشر در فدراسیون روسیه اعلام کرد که گزارش های متعددی از خارج از کشور در مورد موانع رای دادن روس های ساکن در این کشور دریافت کرده است. او قبلاً به کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل شکایت کرده است.
تاتیانا موسکالکووا گفت: برای روس هایی که در حوزه بالتیک (کشورهای استونی، لتونی و لیتوانی) زندگی می کنند، سایت هایی در مرز فدراسیون روسیه، در مناطق لنینگراد، کالینینگراد و پسکوف سازماندهی شده است. به گفته موسکالکووا، رای دهندگان با وجود موانعی که کشورهای همسایه در عبور از مرز برای آنها ایجاد می کنند، فعالانه از آنها استفاده می کنند.
حملات سایبری
شرکت مخابراتی روستلکام گزارش داد که تنها در ۲۴ ساعت اول رأیگیری انتخابات ریاست جمهوری روسیه، بیش از ۹۰ هزار حمله سایبری به سامانههای انتخاباتی این کشور انجام شده است. این هشت برابر بیشتر از یک روز رای گیری در سال ۲۰۲۳ است. حملات از خاک اوکراین، از آدرس های IP اروپای غربی و آمریکای شمالی ثبت می شود. این شرکت گزارش می دهد که نفوذ سایبری توسط گروه های حرفه ای انجام می شود.
ستاد نظارت بر انتخابات مسکو خاطرنشان می کند که بیشتر سرورهایی که از آنها به سامانههای انتخاباتی پایتخت حمله می شود در ایالات متحده آمریکا و بریتانیا قرار دارند.
خرابکاری و گلوله باران
در چندین منطقه روسیه، تلاش برای تخریب صندوقها و برگههای رأی با ریختن رنگ در آنها ادامه یافت و هشت مورد اقدام برای آتشسوزی ثبت شد. در مجموع، بر اساس گزارش کمیسیون مرکزی انتخابات روسیه، ۲۹ حادثه از این دست در ۲۰ منطقه ثبت شده است. در بیشتر موارد، حداکثر مجازات این اقدامات طبق ماده ۱۴۱ قانون کیفری فدراسیون روسیه (ممانعت از اعمال حقوق انتخاباتی یا کار کمیسیون های انتخاباتی) پنج سال زندان است.
زمان اخذ رأی شهروندان روس در ایران
وزارت امور خارجه روسیه، بامداد جمعه فهرست شعب اخذ رأی این کشور در کشورهای مختلف جهان را اعلام کرد که بر این اساس، شهرهای تهران، اصفهان، رشت، بوشهر و دشتعباس مکانهای پیشبینی شده برای اخذ شهروندان روسیه در جمهوری اسلامی ایران اعلام شده است.
زمان رأیگیری از اتباع روسیه در ایران روز یکشنبه ۲۷ اسفندماه از ساعت هشت صبح تا ساعت ۲۰ اعلام شده است. سفارت روسیه در تهران، کنسولگریهای این کشور در اصفهان و رشت و دو مکان تعیین شده در شهرهای بوشهر و دشتعباس میزبانی صندوقهای اخذ رأی از شهروندان روس را در ایران برعهده دارند.
نظر شما
- هیچ تغییری در دکترین هستهای آمریکا ایجاد نشده است
- مسکو به پیونگ یانگ سیستم پدافند هوایی داد
- وزیر دفاع ایران با مادورو دیدار کرد
- موافقان، مخالفان و کشورهایی که به قطعنامه شورای حکام رای ممتنع دادند
- نتانیاهو به کدام کشورها نمیتواند سفر کند؟
- آیا دونالد ترامپ میتواند به جنگ اوکراین پایان دهد؟
- سفارت واشنگتن در کی یف در پی یک هشدار فوری بسته شد
- تغییر دکترین هستهای روسیه پاسخی به تصمیم آمریکا بود
- کشورهای عربی امیدوارند که عربستان، ترامپ را مهار کند
- پوتین آماده مذاکرات آتشبس با ترامپ است
- اهداف سفر هوکشتاین به لبنان؛ آیا آتش بس محقق می شود؟
- عزم ایران و روسیه، بر توسعه روابط در بالاترین سطح استوار است
- پیشنویس قطعنامه ضدایرانی به آژانس اتمی تحویل شد