در گزارشی اعلام شد؛
روایت «هیل» از پیامدهای خطرناک حملات ائتلاف آمریکا به یمن برای منطقه
تارنمای «هیل» در مطلبی حملات ائتلاف غرب تحت هدایت آمریکا علیه یمن را همراه با خطر بروز جنگی گستردهتر در منطقه دانسته که در عین حال مانع حملات به کشتیها در دریای سرخ هم نمیشود. با آغاز حملات آمریکا به یمن به عنوان کشوری مستقل، کارشناسان نسبت به خطر تضعیف نفوذ واشنگتن در منطقه هشدار داده اند؛ نفوذی که به عقیده بسیاری همین حالا هم کم شده است.
به گزارش نگاه نو، پایگاه خبری تحلیلی «هیل» در این گزارش عنوان کرد: حملات مرگبار آمریکا و انگلیس به یمن خطر بروز جنگی گستردهتر را در خاورمیانه تشدید کرده است. در پی این حملات، یمن ضمن محکوم کردن آن اعلام کرده که ائتلاف غرب بهای این تهاجم را می پردازد.
به نوشته این پایگاه خبری متعلق به کنگره آمریکا، دلیل اصلی آنکه واشنگتن تاکنون به حملات یمن علیه کشتی ها در دریای سرخ بی میلی نشان می داد، بیم از بروز یک جنگ منطقه ای بود. اما این حملات حاکی از آن است که صبر دولت جو بایدن به پایان رسیده است.
برخی ناظران مدعی هستند که علیرغم گستردگی حملات ائتلاف غرب علیه یمن، هدف اصلی از این تهاجم مهار درگیری باشد. برایان کلارک از اعضای ارشد اندیشکده آمریکایی هادسون در این زمینه گفت که این حملات سبب تشدید درگیریها نمی شوند، اما در عین حال هشدار داد که حملات یمن علیه کشتیرانی همچنان ادامه خواهد یافت.
وی افزود: «برای از بین بردن تهدید واقعی باید خطوط اصلی تدارکاتی نیروهای یمنی را در منطقه نشانه گرفت که به مراتب پیامدهای وسیع تری خواهد داشت».
در مقابل، گرگوری گاوس استاد مطالعات خاورمیانه دانشگاه تگزاس در مورد حمله ائتلاف غرب به یمن گفت: این حملات به اندازهای تاثیرگذار بودند که بتواند یمنی ها را از ادامه حملات دریای سرخ بازدارد.
حوثیها روز جمعه تاکید کردند که به حملات علیه کشتی های اسراییلی یا کشتی های عازم اسراییل در دریای سرخ ادامه می دهند. سخنگوی این گروه در بیانیهای گفت: آمریکا و انگلیس به طور مستقیم وارد این جنگ شده اند؛ لحظه ای که ما مشتاقانه منتظر آن بودیم. ما اهداف بسیاری برای تشدید تنش با آمریکا و مواضع این کشورها در اختیار داریم و این اقدام واکنش دردناکی در پی خواهد داشت.
از سوی دیگر، با آغاز حملات آمریکا و انگلیس به یمن به عنوان کشوری مستقل، کارشناسان نسبت به خطر تضعیف نفوذ واشنگتن در منطقه هشدار داده اند؛ نفوذی که به عقیده بسیار همین حالا هم کم شده و در طول جنگ اسرائیل در غزه به شدت کاهش یافته است.
دیوید کورترایت استاد بازنشسته دانشگاه نوتردام در این زمینه تشریح کرد: این حملات در تضاد با پیام اخیر آنتونی بلینکن وزیر امورخارجه آمریکا برای جلوگیری از گسترش درگیری خاورمیانه است.
وی افزود: حملات علیه یمن تهدید برای نابودی پیشرفت کشوری است که طی سالها در اثر جنگ داخلی ویران شده است. حسن الطیب کارشناس سیاست خاورمیانه مستقر در واشنگتن نیز در این خصوص گفت: ما در آستانه تشدید تنش ها و تلفات گسترده جانی قرار داریم. اگر وضعیت به طور کامل از کنترل خارج شود، درگیری ها بسیار فراتر از چیزی که فکر کنیم تشدید می شود.
نظر شما
- هیچ تغییری در دکترین هستهای آمریکا ایجاد نشده است
- مسکو به پیونگ یانگ سیستم پدافند هوایی داد
- وزیر دفاع ایران با مادورو دیدار کرد
- موافقان، مخالفان و کشورهایی که به قطعنامه شورای حکام رای ممتنع دادند
- نتانیاهو به کدام کشورها نمیتواند سفر کند؟
- آیا دونالد ترامپ میتواند به جنگ اوکراین پایان دهد؟
- سفارت واشنگتن در کی یف در پی یک هشدار فوری بسته شد
- تغییر دکترین هستهای روسیه پاسخی به تصمیم آمریکا بود
- کشورهای عربی امیدوارند که عربستان، ترامپ را مهار کند
- پوتین آماده مذاکرات آتشبس با ترامپ است
- اهداف سفر هوکشتاین به لبنان؛ آیا آتش بس محقق می شود؟
- عزم ایران و روسیه، بر توسعه روابط در بالاترین سطح استوار است
- پیشنویس قطعنامه ضدایرانی به آژانس اتمی تحویل شد