رئیسجمهوری کوبا:
سفر به ایران، فرصتی برای تقویت روابط دو ملت است
رئیسجمهوری کوبا با توصیف ایران به عنوان «ملتی با پیوندهای تاریخی دوستی و همکاری» با این کشور حوزه کارائیب، سفر رسمی خود به کشورمان را «فرصتی برای ادامه تقویت روابط در حوزههای مختلف به نفع هر دو ملت» ارزیابی کرد.
به گزارش نگاه نو، میگل دیاز کانل رئیسجمهوری کوبا با انتشار تصاویری از ورود خود به تهران، از طریق حساب کاربری شخصیاش در شبکه مجازی ایکس اعلام کرد: ما هماکنون در جمهوری اسلامی ایران هستیم، ملتی که پیوندهای تاریخی دوستی و همکاری ما را با آن متحد میکند.
وی همچنین تاکید کرد: این دیدار رسمی فرصتی برای ادامه تقویت روابط در حوزههای مختلف به نفع هر دو ملت خواهد بود.
رئیسجمهوری کوبا عصر دیروز یکشنبه (۱۲ آذر) در صدر یک هیات بلندپایه سیاسی و اقتصادی وارد تهران شد؛ سفری که به دعوت رسمی آیتالله «سیدابراهیم رئیسی» رئیسجمهوری کشورمان انجام گرفته است.
امروز دوشنبه نیز مراسم استقبال رسمی از دیاز کانل توسط آیتالله رییسی و در مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد برگزار شد.
پس از مراسم استقبال رسمی و معارفه هیاتهای همراه، ملاقات خصوصی رئیس جمهوریهای دو کشور، نشست مشترک هیات عالیرتبه و مراسم امضای اسناد و تفاهمنامههای همکاری برگزار میشود و سپس دو رئیسجمهوری در نشست مطبوعاتی مشترک نتایج و دستاوردهای رایزنیهای فیمابین را تشریح خواهند کرد.
رئیسجمهوری کوبا در جریان این سفر علاوه بر دیدار رسمی با همتای ایرانی، دیدارهایی نیز با برخی مقامات عالیرتبه کشورمان خواهد داشت و از نمایشگاه توانمندیها و آخرین دستاوردهای فناوران جمهوری اسلامی ایران و نیز انستیتو پاستور که در عرصههای پزشکی و دارویی با کوبا همکاری دارد، بازدید خواهد کرد.
سفر رئیسجمهوری کوبا در راستای سیاست دولت سیزدهم برای گسترش همکاریها با آمریکایلاتین قابلتحلیل است و انتظار میرود مناسبات سیاسی و اقتصادی میان تهران- هاوانا پس از ۴ دهه روابط مستمر، در این سفر بیش از پیش گسترش یافته و روند تحقق توافقنامههای سفر اخیر رئیسجمهوری کشورمان به کوبا نیز بررسی و دنبال شود.
روابط میان کوبا و ایران پس از انقلاب ۱۹۷۹ ایران آغاز شد و به این ترتیب، کوبا یکی از نخستین کشورهایی بود که جمهوری اسلامی ایران را به رسمیت شناخت. اقدام کوبا در به رسمیت شناختن جمهوری اسلامی پس از پیروزی یک انقلاب تاریخی، مطلع روابط دوستانه میان دو کشوری بود که با وجود فاصله جغرافیایی هزاران کیلومتری، در طول چهار دهه گذشته به طور مداوم از یکدیگر حمایت کرده و مذاکرات میان آنها بر اساس منافع مشترک ادامه دارد.
نظر شما
- ارتش کره شمالی به زودی وارد جنگ اوکراین میشود
- دادگاه هلند قطع مبادلات تسلیحاتی با اسرائیل را بررسی میکند
- قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام، هدیه بایدن به ترامپ است
- مسئله هستهای ایران با تقابلهای ساختگی حل نمیشود
- جنگ افروزی اسرائیل به بهبود روابط ایران و عربستان انجامید
- حاشیههای ناتمام کابینه انتخابی ترامپ
- وجدان جهانی و تایید جنایت جنگی نتانیاهو و گالانت
- هیچ تغییری در دکترین هستهای آمریکا ایجاد نشده است
- مسکو به پیونگ یانگ سیستم پدافند هوایی داد
- وزیر دفاع ایران با مادورو دیدار کرد
- موافقان، مخالفان و کشورهایی که به قطعنامه شورای حکام رای ممتنع دادند
- نتانیاهو به کدام کشورها نمیتواند سفر کند؟
- آیا دونالد ترامپ میتواند به جنگ اوکراین پایان دهد؟