تلفنی انجام شد؛
رایزنی امیرعبداللهیان و لاوروف درباره غزه

وزیر امور خارجه در گفتگوی تلفنی با همتای روس خود ضمن هشدار نسبت به گسترش ابعاد منطقهای جنگ، بر ضرورت تلاشهای بینالمللی برای توقف جنگ و جنایات صهیونیستها علیه مردم فلسطین تأکید کرد.
به گزارش نگاه نو، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در ادامه رایزنیها در خصوص تحولات جاری در فلسطین و جنایات و نسل کشی صهیونیستها در غزه، امشب (جمعه) ۱۲ آبان ماه با سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه تلفنی گفتوگو کرد.
آخرین تحولات مربوط به اوضاع فلسطین و نوار غزه و برخی موضوعات دوجانبه و منطقهای از جمله مباحث مورد گفتوگو در این تماس تلفنی بود. این دومین تماس تلفنی امیرعبداللهیان و همتای روس او در پی تحولات اخیر در غزه است. وزرای خارجه ۱۸ مهر ماه نیز در این باره تلفنی گفتوگو کرده بودند.
رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران امروز همچنین با وزرای خارجه قطر و سوریه درباره اوضاع جاری در فلسطین تلفنی گفتوگو کرده بود.
حسین امیرعبداللهیان از ابتدای تحولات اخیر در فلسطین با تعدادی از همتایان و مقامات تاثیرگذار تلفنی به گفتوگو پرداخت و سفری به چهار کشور منطقه شامل عراق، لبنان، سوریه و قطر داشت و بعد از آن هم به جده رفت و در نشست فوق العاده کمیته اجرایی سازمان همکاری اسلامی شرکت کرد. وی همچنین در هفتهای که گذشت در سفر به نیویورک در نشست مجمع عمومی سازمان ملل شرکت کرد. وزیر خارجه همچنین روزهای سهشنبه و چهارشنبه نهم و دهم آبان در دور جدید سفرهایش به منطقه به قطر و در مقصد دوم این سفر به ترکیه رفت و با مقامات این کشورها درباره اوضاع غزه گفتوگو کرد.
تحولات مرتبط با وضعیت فلسطین و غزه و برخی موضوعات دوجانبه و بینالمللی از جمله مباحث مورد گفتوگو در تماس تلفنی امشب امیرعبداللهیان با سرگئی لاوروف بود.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در گفتوگوی تلفنی با همتای روس خود با اشاره به تحولات غزه و ضمن هشدار نسبت به گسترش ابعاد منطقهای جنگ بر ضرورت تلاشهای جدی بینالمللی برای توقف جنگ و جنایات صهیونیستها علیه مردم فلسطین در غزه و کرانه باختری تأکید کرد.
* نگرانی روسیه نسبت به گسترش جبهههای جنگ
سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه نیز در این گفتوگوی تلفنی به مواضع مشترک روسیه با جمهوری اسلامی ایران درباره بحران فلسطین و شرایط ویژه در غزه اشاره و عنوان کرد: دولت روسیه نسبت به گسترش جبهههای جنگ و از کنترل خارج شدن اوضاع نگران است. لاوروف پیش از این نیز در اظهاراتی بر ضرورت آتش بس فوری در فلسطین تأکید کرده بود.
امیرعبداللهیان و لاوروف اول آبان ماه سالجاری و در نشست وزرای خارجه فرمت ۳+۳ در تهران با یکدیگر دیدار و گفتوگو کرده بودند. دو وزیر خارجه همچنین ۱۸ مهر ماه درباره اوضاع غزه تلفنی گفتوگو کرده بودند. امیرعبداللهیان در آن گفتوگو آنچه در فلسطین رخ داده را پاسخی به تندروی نتانیاهو خواند و گفت: رژیم صهیونیستی به دنبال قتل عام مردم مقاوم غزه است.
قطعنامه پیشنهادی برزیل در شورای امنیت سازمان ملل و محتوای این قطعنامه از جمله دیگر موارد مورد گفتوگو در این تماس تلفنی بود. وزرای خارجه ایران و روسیه در این تماس تلفنی با اشاره به مناسبات دوجانبه، بر ضرورت توسعه همکاریهای دوجانبه تأکید کرده و نشست آتی نخستوزیران کشورهای حاشیه دریای خزر را با اهمیت خواندند.
سومین اجلاس اقتصادی خزر با شرکت نخست وزیران کشورهای حوزه دریای خزر (ایران، روسیه، جمهوری آذربایجان، ترکمنستان و قزاقستان) اواخر آبان ماه در ایران برگزار میشود.
روز چهارشنبه نیز «الکساندر لاورنتیف» نماینده ویژه پوتین در امور سوریه در سفری که به تهران داشت در دیدار با علیاکبر احمدیان دبیر شورای عالی امنیت ملی و همچنین در دیدار با علیاصغر خاجی مشاور ارشد وزیر امور خارجه در امور ویژه سیاسی درباره اوضاع غزه گفتوگو کرد. او همچنین پیام پوتین به آیتالله رئیسی را به اطلاع احمدیان رساند تا تسلیم آیتالله رئیسی شود.
نظر شما
- جنگ سوریه یکی از ۷ جنگی است که اسرائیل خواهان آن بود
- امید زیادی نسبت به موفقیت مذاکرات ایران و آمریکا وجود دارد
- ترامپ به مذاکره راضی است/ گفتگوی با ایران برای او یک دستاورد است
- آمریکا و ترکیه برای دخالت در امور عراق توافق امضا کردند
- مذاکرات تهران و واشنگتن در عمان؛ ایران چگونه ابتکار عمل را حفظ کرد؟
- بگذارید آمریکا در برابر چین ضجه بزند
- روسیه «معاهده مشترک جامع راهبردی ایران و روسیه» را تصویب کرد
- هدف از سفر به روسیه انتقال پیام مکتوب رهبری به پوتین است
- چرا رژیم صهیونیستی از خروج واشنگتن از سوریه می ترسد؟
- روایت گاردین از چرخش ناگهانی آمریکا در زمینه مذاکره با ایران
- یورو-نازیسم در حال احیاء است
- جنگ سوریه یکی از ۷ جنگی است که اسرائیل خواهان آن بود
- امید زیادی نسبت به موفقیت مذاکرات ایران و آمریکا وجود دارد
- ترامپ ارتش آمریکا را در مرز مکزیک مستقر کرد
- آیا تعرفههای ترامپ، اتحادیه اروپا و چین را به هم نزدیکتر میکند؟
- سیاست ترامپ در شرق آسیا نامنسجم است
- ابراز نگرانی مقامات اوکراینی نسبت به گسترش ارتش روسیه
- اسرائیل در لبه پرتگاه قرار دارد