۳۰ مهر ۱۴۰۲
کپی شد!

استاد دانشگاه سوریه:

معادلات منطقه دستخوش تغییر است/ پیامدهای عملیات طوفان الاقصی برای تل آویو

معادلات منطقه دستخوش تغییر است/ پیامدهای عملیات طوفان الاقصی برای تل آویو

دکتر «میاده ابراهیم رزوق» استاد دانشگاه سوریه و عضو انجمن بین المللی کارشناسان و تحلیلگران سیاسی در گفتگو با «نگاه نو» اظهار داشت: تحولی که مقاومت پایه‌های آن را بنا نهاده، کارایی خود را در تغییر موازنه قدرت نشان داده است.

به گزارش نگاه نو، صبح روز شنبه ۷ اکتبر ۲۰۲۳/ ۱۵ مهر ۱۴۰۲، گردان های عزالدین قسام، شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی (حماس) در پاسخ به حملات مداوم نظامیان اشغالگر علیه فلسطینی ها ، عملیات نظامی گسترده ای را ضد رژیم اسرائیل به نام «طوفان الاقصی» آغاز کردند.

عملیات طوفان الاقصی پس از دستیابی به دستاوردهای میدانی بی سابقه در زمینه‌ دفاع مشروع مردم فلسطین از سرزمین و مقدسات خود در مقابل رژیم اشغالگر، وارد شانزدهمین روز خود شده است و در همین راستا «نگاه نو» به گفتگو با دکتر «میاده ابراهیم رزوق» پژوهشگر و استاد دانشگاه و عضو انجمن بین المللی کارشناسان و تحلیلگران سیاسی پرداخت.

وی در این مصاحبه با اشاره به دلایل آغاز عملیات مقاومت فلسطین و تحولاتی که پس از طوفان الاقصی در معادلات فلسطین اشغالی رخ خواهد داد، تاکید کرد که تحول ایجاد شده توسط محور مقاومت، اثربخشی خود را در تغییر موازنه قوا نشان داده است.

پاسخ به تلاش برای نابودی آرمان فلسطین

میاده ابراهیم رزوق در خصوص دلایل آغاز عملیات نظامی گسترده علیه رژیم اشغالگر صهیونیستی گفت: این عملیات در واکنش به مسائلی که ذکر می شود صورت گرفت، پر رنگ شدن سیاست آپارتاید و تجاوزات مستمر نظامیان اشغالگر و کابینه فاشیست و راست افراطی اسرائیل که متشکل از صهیونیست های بسیار افراطی است. این تجاوزات در قالب برنامه ای سیستماتیک برای یهودی سازی بیت المقدس و کنترل کامل آن، تخریب مسجد الاقصی، تسلط بر کرانه باختری، اخراج و کوچ اجباری فلسطینی ها از خانه ها و سرزمینشان و افزایش تعداد شهرک نشینان و سوزاندن و نابودی روستاها و شهرهای محل تردد مبارزان مقاومت، ادامه بازداشت اداری در زندان‌های اسرائیل و آزار زندانیان از جمله دختران و زنان و کودکان، مسموم کردن زندانیان و محروم کردن آنها از آب، هوا، غذا، دارو و نور خورشید و تحمیل خفقان‌آورترین نوع محاصره بر نوارغزه صورت گرفت.

در حالی که روند عادی‌سازی روابط عربستان با رژیم اشغالگر صهیونیستی به سمت یک تحول بزرگ ژئوپلیتیکی پیش می رفت تا این رژیم اشغالگر در پروژه‌های ارتباطی، امنیتی و اقتصادی منطقه جذب و نظام منطقه ای جدید (خاورمیانه جدید) بر اساس پروژه شیمون پرز ایجاد شود، این عملیات انجام شد. این پروژه توسط رژیم اشغالگر صهیونیستی رهبری و مدیریت می شود تا در نتیجه‌ آن درگیری عرب ها با صهیونیست ها خاتمه یابد و فاتحه‌ آرمان فلسطین خوانده شود.

اجرای این عملیات پیش دستی در مقابل حمله‌ احتمالی صهیونیست‌ها بود

عضو انجمن بین المللی کارشناسان و تحلیلگران سیاسی ادامه داد: بر اساس اظهارات «محمد ضیف» فرمانده کل گردان‌های قسام و «ابوعبیده» سخنگوی نظامی گردان‌های قسام، تصمیم زمانبندی و اجرای عملیات با هماهنگی سطح بالایی از فرماندهان نیروها و کشورهای محور مقاومت صورت گرفته است. بر اساس گفته‌های صالح العاروری معاون رئیس دفتر سیاسی حماس، رژیم صهیونیستی تصمیم داشت تا به محض پایان اعیاد یهودیان به منظور پاکسازی مقاومت و اخراج و کوچاندن ساکنان غزه به صحرای سینا در مصر به عنوان سرزمین جایگزین، به نوار غزه حمله کند اما این عملیات به صورت اقدامی پیش دستانه به وقوع پیوست.

نتایج و اهمیت عملیات

دکتر رزوق به بررسی نتایج و اهمیت عملیات مقاومت فلسطین علیه دشمن صهیونیستی پرداخت و گفت: عملیات «طوفان الاقصی» چهره برتری اطلاعاتی، فناوری، امنیتی و نظامی رژیم صهیونیستی را در هم شکست و چون صاعقه ای در یک زمان، آمریکا و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داد و با آثار ویرانگر خود، پروژه‌های بایدن را که می‌کوشید روند عادی‌سازی روابط میان عربستان و رژیم اشغالگر صهیونیستی را پیش ببرد، متوقف کرد. (بر اساس اظهارات محمد بن سلمان ولیعهد عربستان، عادی‌سازی روابط متوقف گردید) و پروژه کریدور اقتصادی هند-خاورمیانه-اروپا که رژیم اشغالگر در آن به عنوان محور توسعه و فرماندهی اقتصادی ایفای نقش می کرد، نافرجام ماند.

می‌توان گفت آنچه پس از طوفان الاقصی رخ خواهد داد دیگر مانند قبل نخواهد بود و معادلات منطقه دستخوش تغییر است، چرا که تحولی که پایه های آن را محور مقاومت بنا نهاده است، کارآمدی خود را در تغییر موازنه قوا نشان داده است. این عملیات معادله را تنها در نوار غزه تغییر نداده است بلکه ماهیت رژیم صهیونیستی را نشانه رفته و این همان چیزی است که این رژیم را به وحشت انداخته است و باعث شده که بایدن علناً ضد حماس و غزه و هر گروهی که سعی بر ایجاد جبهه‌های موازی داشته باشد، اعلام جنگ کند و ناوهای هواپیمابر را به شرق مدیترانه ارسال کند.

مواضع برخی رژیم های مرتجع عرب

این پژوهشگر و استاد سوری در ادامه با اشاره به ابعاد این نبرد، توضیح داد: رژیم اشغالگر صهیونیستی بازوی فولادی و مهمترین پادگان نظامی ایالات متحده آمریکا و متحدانش در میان کشورهای غربی- امپریالیستی در منطقه به شمار می رود. هر جنگی که با گسترش عملیات طوفان الاقصی و گشودن جبهه های دیگر رخ دهد، منجر به تغییر چشم انداز استراتژیک در منطقه غرب آسیا خواهد شد، امری که حضور آمریکا و در واقع همه منافع واشنگتن در منطقه را تضعیف می کند مانند گرایش هم پیمانان سنتی این کشور به سمت ایران روسیه و چین. از این رو آنها در تلاش هستند تا رژیم اشغالگر صهیونیستی را از نظر لجستیکی، اطلاعاتی، امنیتی و نظامی حمایت کنند تا موقعیت و اعتبار خود را بازگرداند و برتری تل آویو تضمین شده و در این نبرد شکست نخورد.

با وجود جنگ، سوریه فلسطین را رها نکرد

دکتر رزوق در مورد موضع قاطع سوریه در قبال مسئله فلسطین افزود: با وجود پشت سر گذاشتن دهه‌ای سخت و سیاه و جنگ خانمان سوز علیه سوریه که یکی از مهمترین دلایل آن موضع اصولی این کشور در قبال مسئله فلسطین و حمایت از نیروهای مقاومت در لبنان و فلسطین اشغالی بود، سوریه، «قلب تپنده عرب» هرگز فلسطین را رها نکرد و توجهش نسبت به این موضوع کاسته نشد، بلکه رهبری سوریه با به کارگیری ابزارهای معجزه آسا و همکاری با سایر طرف های محور مقاومت برای اطمینان از رسیدن تسلیحات سوری به داخل کشور فلسطین اشغالی اقدام کرد و در عین حال به حمایت از گروه های مقاومت فلسطین با هماهنگی با طرف های محور مقاومت ادامه داد. حمله رژیم صهیونیستی به فرودگاه‌های دمشق و حلب تنها با هدف تهدید سوریه و جلوگیری از گشوده شدن جبهه جولان است اما این حمله می‌تواند باعث اتخاذ تصمیماتی برای گسترش جنگ منطقه ای شود.

نظر شما

صفحات اجتماعی انتخاب سردبیر آخرین اخبار کاریکاتور عکس روز