کارشناسان چینی:
حمایت یکجانبه آمریکا از اسرائیل آتش تنشها را شعلهورتر میکند
به اعتقاد برخی از کارشناسان چینی، تصمیم یکجانبه آمریکا برای ارسال سلاح و کشتی جنگی به اسرائیل پس از حملات حماس، آتش تنشها را شعلهورتر خواهد کرد که منجر به بحران انسانی بیشتری خواهد شد.
به گزارش نگاه نو به نقل از گلوبال تایمز، به گفته کارشناسان چینی پاسخ اشتباه واشنگتن برای ارسال سلاح به اسرائیل پس از حمله غافلگیر کننده منجر به افزایش تنش ها و شعله ورتر کردن آتش درگیری می شو که خود بحران انسانی بیشتری را ببار خواهد آورد. این واکنش اشتباه آمریکا نیز نشانگر سیاست های شکست خورده این کشور در خاورمیانه است.
با تکرار تاکتیک شعله ورتر کردن آتش جنگ که در مناقشه اوکراین و روسیه نیز انجام داد، آمریکا می خواهد کشورهای دیگر از جمله چین را نیز برای اقدامی مشابه تحت فشار قرار دهد تا حماس را محکوم کنند. آمریکا می خواهد از نظر اخلاقی چین را از ماجرا دور کند. اما سفر چاک شومر سناتور آمریکایی می تواند دریچه دید واشنگتن برای درک موضع چین درباره مناقشات منطقه خاورمیانه را روشن کند.
لوید آستین وزیر دفاع آمریکا روز یکشنبه گفت فرمانی برای ناوهواپیمابر جرالد آر فورد و ۵ موشک هدایت شونده کروز و ناوشکن که درحال حاضر در دریای مدیترانه هستند صادر کرده تا به بخش شرقی این دریا نزدیک اسرائیل بروند.
حماس روز یکشنبه اعلام کرد آمریکا با اعزام ناو در مناقشه و حمله به مردم فلسطین مشارکت دارد.
مائو نینگ سخنگوی وزارت امورخارجه چین روز گذشته در پاسخ به اظهارنظر درباره ارسال تجهیزات نظامی از سوی آمریکا به اسرائیل گفت چین باور دارد گفت و گو و مذاکره راه های اساسی برای حل مسئله است. وی همچنین افزود: «ما از همه طرفین می خواهیم با اعلام آتش بس و توقف جنگ در زودترین زمان ممکن از افزایش تنش و بدتر شدن شرایط اجتناب کنند. »
وی همچنین تاکید کرد چین عمیقا از تلفات انسانی مناقشه اسرائیل و فلسطین متاسف است و همچنین افزود این کشور هرگونه خشونت و حمله به شهروندان غیرنظامی را محکوم می کند و موضع چین پایدار است. طی سال گذشته چین فعالانه از احتمال از سرگیری مذاکرات صلح در خاورمیانه حمایت و استقبال کرده بود.
ناظران چینی گفتند جانبداری عملکرد معمول آمریکا در مناقشات بین المللی است که در نهایت تنها آتش جنگ را شعله ورتر می کند.
تیان ونلین محقق روابط بین الملل معاصر در بنیاد چین در مصاحبه با گلوبال تایمز گفت اسرائیل توان نظامی بیشتری نسبت به فلسطین دارد. اگر آمریکا خواهان صلح بود باید برای آرام کردن شرایط به جای حمایت یکجانبه از اسرائیل تلاش می کرد.
شرایط در نوار غزه با حمله صبح دیروز اسرائیل پرتنش تر شد و براساس گزارش سی بی اس تعداد کشته شدگان در برابر جنگجویان فلسطینی به بیش از هزار و ۱۰۰ نفر افزایش یافت.
کارشناسان خاورمیانه معتقدند تنش ها در هفته های آینده افزایش و ادامه خواهد داشت. از طرفی موقعیت بنیامین نتانیاهو نخست وزیر راست گرای اسرائیل درصورتی که پاسخی کوبنده به جدی ترین حمله ای که اسرائیل به خود دیده است ندهد به خطر خواهد افتاد و از سوی دیگر به نظر نمی رسد حماس نیز عقب نشینی کند، چرا که این حمله پاسخی به حمایت آمریکا از عادی سازی روابط عربستان سعودی و اسرائیل تعبیر می شود.
نظر شما
- مردم تایوان باور دارند که کشورشان به مهره سوخته آمریکا تبدیل میشود
- دستهای پنهان برای بازکردن پای خاور دور به جنگ اوکراین
- اقدامات مداخله جویانه آمریکا در لبنان برای ایجاد جنگ داخلی
- روسیه موشکهای اتمی آزمایش کرد
- اکثریت صهیونیستها خواهان پیروزی ترامپ در انتخابات هستند
- سوئد روابطش با گرجستان را قطع کرد
- اوکراین و روسیه درباره توقف حملات به تاسیسات انرژی مذاکره میکنند
- پارلمان رژیم صهیونیستی فعالیت آنروا را ممنوع اعلام کرد
- بیم شدید بروکسل از پیروزی ترامپ؛ چه بر سر حمایت از اوکراین میآید؟
- پیشنهاد آتش بس ۲۸ روزه در غزه مطرح شد
- انسانیت مان را در جنگ غزه و لبنان از دست دادیم!
- تاکید جمهوری آذربایجان بر گسترش همکاریها با ناتو
- حکم بازداشت نتانیاهو در لاهه ۵ ماه به تعویق افتاد