۶ مهر ۱۴۰۲
کپی شد!

در گزارشی اعلام شد؛

سفر اسد به چین؛ گام پکن و دمشق به سوی همکاری استراتژیک

سفر اسد به چین؛ گام پکن و دمشق به سوی همکاری استراتژیک

صاحب نظران سفر تاریخی بشار اسد رییس جمهور سوریه، را به چین به معنای شکست محاصره سیاسی سوریه و گشایش افق های اقتصادی به روی این کشور ارزیابی می کنند.

به گزارش نگاه نو، بین سال های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۲ که جهان شاهد آغاز بحران در سوریه بود، مبادلات تجاری بین این کشور و چین حدود ۳.۵ میلیارد دلار بود. این میزان در پایان سال چهارم جنگ در سوریه یعنی سال ۲۰۱۴، به علت کاهش سطح تقاضا برای کالاها و گسترش بحران در این کشور به حدود ۲۱۰ میلیون دلار کاهش یافت که به کاهش حجم اقتصاد سوریه، کاهش صادرات و صنایع به طور کلی و ایجاد مشکلاتی منجر شد که واردکنندگان و بازارها در سوریه با آنها مواجه بودند.

اما حجم مبادلات دو کشور سوریه و چین در سال ۲۰۱۵، به حدود ۶.۵٪ رسید و در سال ۲۰۲۰ دوباره افزایش یافت و رشد ۱۰.۹ درصدی را تجربه کرد و در نتیجه از آنچه در سال ۲۰۱۰ بود، فراتر رفت.

آنچه قابل توجه است، کاهش میزان مبادلات دو کشور در سال بعد یعنی سال ۲۰۲۱ به ۸.۸ درصد است، در حالی که به گفته کارشناسان اقتصادی، انتظار می رفت این میزان پس از سفر وزیر خارجه چین به دمشق بهبود یابد.

به دنبال نشست اخیر سوریه و چین و تحولات جدید صورت گرفته، برخی سوالات به ذهن متبادر می شود از جمله اینکه آیا ساختار اقتصادی سوریه از توان لازم برای بهره مندی از توافقنامه های امضا شده با چین و تبدیل آنها به شرایط بهینه به نفع سوری ها برخوردار است؟ آیا سوریه می تواند محیطی جذاب برای سرمایه گذاری های چین باشد و بتواند بر پیامدهای تحریم ها غلبه کند؟ آیا چین می تواند با ایفای نقشی سیاسی به بن بست سیاسی سوریه پایان دهد و افق های جدیدی برای راه حل سیاسی در آینده نزدیک بگشاید؟ سوالاتی که پاسخ آنها در آینده مشخص خواهد شد.

نظر شما

صفحات اجتماعی انتخاب سردبیر آخرین اخبار کاریکاتور عکس روز