۸ شهریور ۱۴۰۲
کپی شد!

در گزارشی اعلام شد؛

افشای تلاش ۶ ساله صهیونیست‌ها برای نزدیکی به لیبی

افشای تلاش ۶ ساله صهیونیست‌ها برای نزدیکی به لیبی

رئیس اتحادیه یهودیان لیبی در خصوص دیدار جنجالی هفته پیش وزیر خارجه رژیم صهیونیستی با همتای لیبیایی، فاش کرد که تماس‌های رژیم صهیونیستی با لیبی برای عادی‌سازی روابط، از ۶ سال پیش آغاز شده بود.

به گزارش نگاه نو، روزنامه صهیونیستی «تایمز اسرائیل» (The Times of Israel)، امروز با انتشار یادداشتی پس از افشای دیدار جنجالی چند روز پیش «الی کوهن» وزیر خارجه رژیم صهیونیستی با همتای لیبیایی در ایتالیا، نوشت که تماس‌های لیبی و رژیم صهیونیستی امر جدیدی نیست و به سالها پیش باز می‌گردد.

این روزنامه نوشت: «توافق صلح میان لیبی و اسرائیل بعید است اما تماس لیبیایی – اسرائیلی با کمک یهودیان بومی از سال‌ها پیش آغاز شده است».

«رافائل لوزون» رئیس اتحادیه یهودیان لیبی، مدعی است که نخستین نشست‌های دوجانبه منتهی به نشست سطح بالای هفته پیش در رم را که اکنون طرابلس آن را تقبیح و رد می‌کند، برنامه‌ریزی کرده است.

این روزنامه صهیونیستی در ادامه، عکسی از یک نشست در جزیره «رودِس» یونان در تاریخ ۳۰ ژوئن ۲۰۱۷ منتشر کرد که در آن، «عمر القویری» وزیر سابق اطلاع‌رسانی، فرهنگ و آثار باستانی لیبی با «ایوب کارا» وزیر ارتباطات سابق رژیم صهیونیستی و رافائل لوزون با یکدیگر در حال گفت‌وگو هستند.

بر اساس این گزارش، در حالی که لوزون ارتباطی با دیدار دیپلماتیک اخیر در رم نداشته، روز یکشنبه در گفت‌وگو با «تایمز اسرائیل» ادعا کرد: «تماس‌هایی که وی، حدود شش سال پیش بین مقامات بلندپایه اسرائیل و لیبی برقرار کرد، زمینه‌ساز نشست هفته پیش کوهن و المنقوش در ایتالیا بود».

در ژوئن ۲۰۱۷، لوزون، نشستی را در جزیره رودس یونان ترتیب داد که طی آن، دو هیأت از رژیم صهیونیستی و لیبی با یکدیگر دیدار کردند. هیأت صهیونیستی شامل «گیلا گملیل» وزیر برابری اجتماعی وقت که مادرش اهل لیبی بود، «ایوب کارا» وزیر ارتباطات وقت، «ییل بار» نائب رئیس وقت کنست و «یوم توف سامیا» ژنرال بازنشسته که او نیز اصالتا اهل لیبی است، بود. هیأت لیبیایی نیز به ریاست عمر القویری در این جزیره با مقامات صهیونیستی دیدار کرد.

بیشتر بخوانید  هشدار مرجع تقلید عراقی درباره جنگ داخلی/ 30 کشته و 700 زخمی در ناآرامیها

در همین راستا، لوزون مدعی شد: دیدارهای مقامات لیبی و اسرائیل با یکدیگر جدید نیست. برخی مردم لیبی نیز از این دیدار استقبال کردند و از آن خوشحال شدند و برخی دیگر به این نشست حمله کردند که در ادامه به اعتراضات و تظاهرات خشونت آمیز منجر شد».

وی با اشاره به «برخی ملاقات‌ها و تماس‌های مقامات اسرائیلی و لیبیایی در قبل و بعد از انقلاب در لیبی» گفت که پس از نشست رودس، «چندین نشست غیررسمی در اروپا با حضور شخصیت های دیپلماتیک اسرائیل و لیبی برگزار شد».

رئیس اتحادیه یهودیان لیبی در ادامه ادعاهای خود، افزود: «نزدیکی میان این دو کشور پیش از توافق‌های ابراهیم بود اما برعکس کشورهای حوزه خلیج [فارس] مانند امارات و بحرین که دارای دشمن منطقه‌ای مشترکی چون ایران بودند، با هیچ تهدید خارجی بزرگی مواجه نیست و جدی‌ترین مشکل آن، بی ثباتی داخلی آن است».

نظر شما

صفحات اجتماعی انتخاب سردبیر آخرین اخبار کاریکاتور عکس روز