در گزارشی اعلام شد؛
آمریکا و اهداف گسترش دامنه شورای امنیت سازمان ملل
آمریکا با ایجاد شش کرسی دائمی جدید در شورای امنیت سازمان ملل، اما بدون حق وتو، به دنبال طرحی است تا از طریق آن نیروهایی که آنها را غیر دوست میداند از شورای امنیت کنار بگذارد و در عین حال متحدان خود را به آن اضافه کند.
به گزارش نگاه نو، برای اولین بار از زمان تأسیس سازمان ملل، وپس از آنکه روسیه محکومیت تهاجم خود به اوکراین را وتو کرد، به نظر می رسد که غرب متوجه کاستی های این باصطلاح حق شد.
البته غربی که منتقد استفاده روسیه از حق وتو است، به این موضوع اشاره نمی کند که بیش از روسیه و چین از آن استفاده کرده، و آمریکا همواره از آن برای جلوگیری از محکومیت جنایات و تخلفات رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان و دیگر ملتهای عربی استفاده کرده است، علیرغم این واقعیت که اقدامات “اسرائیل” آشکارا اصول حقوق بین الملل را که غرب به آن می بالد، نقض می کند.
همچنین به نظر می رسد، آمریکا در نهایت به این واقعیت تن داده که نظام تک قطبی در حال فروپاشی است و اگر این اتفاق بیفتد، سازمان ملل نقشی را که برای آن ترسیم شده است نخواهد داشت و از آنجایی که آمریکا با برخورداری از امتیاز میزبانی، عضویت دائم و حق وتو، همواره از سازمان ملل ستفاده ابزاری کرده است، بنابراین از دست دادن این امتیازات را تحمل نخواهد کرد، از این رو با اقدامات پیشگیرانه ضمن به حداقل رساندن پیامدهای احتمالی، سعی دارد خود را حامی سایر کشورها نشان دهد.
نظر شما
- سفارت واشنگتن در کی یف در پی یک هشدار فوری سته شد
- تغییر دکترین هستهای روسیه پاسخی به تصمیم آمریکا بود
- کشورهای عربی امیدوارند که عربستان، ترامپ را مهار کند
- پوتین آماده مذاکرات آتشبس با ترامپ است
- اهداف سفر هوکشتاین به لبنان؛ آیا آتش بس محقق می شود؟
- عزم ایران و روسیه، بر توسعه روابط در بالاترین سطح استوار است
- پیشنویس قطعنامه ضدایرانی به آژانس اتمی تحویل شد
- اولویت ما آتشبس و حفظ حاکمیت لبنان است
- اوکراین با موشک آمریکایی “اتکمز” به روسیه حمله کرد
- سنگاپور و آلمان روابط خود را به مشارکت استراتژیک ارتقا دادند
- افشای برنامه سفر محرمانه رئیس شاباک به ترکیه
- جزییات سند به روز شده سیاست بازدارندگی هستهای روسیه
- عراقچی: در کنار مردم و دولت سوریه بوده، هستیم و خواهیم بود