بنا بر اعلام رسانه ها؛
هشدار چین به ناتو: به شرق آسیا نزدیک نشوید
یک مقام ارشد حزب حاکم چین به تازگی درباره اقدامات مداخله جویانه سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در شرق آسیا هشدار جدی داده و گفته است: عاقلانه نیست که ناتو به آسیای شرقی و جنوب شرقی نزدیک شود.
به گزارش نگاه نو به نقل از چاینا دیلی، پکن روز جمعه از تلاش ها برای تضعیف نقش محوری اتحادیه کشورهای جنوب شرقی آسیا، آسه آن، در معماری همکاری منطقه ای شرق آسیا انتقاد کرد و رفتارهای ناتو را جاه طلبی برای مداخله در منطقه دانست.
«وانگ یی» رئیس کمیسیون امور خارجی کمیته مرکزی حزب حاکم چین به تازگی در نشست سالانه وزرای خارجه اتحادیه کشورهای شرق آسیا معروف به آسهآن در جاکارتا پایتخت اندونزی، درباره مداخله جویی های ناتو در شرق آسیا هشدار جدی داد.
در نشست سالانه وزرای خارجه اتحادیه کشورهای شرق آسیا موسوم به آسهآن، در جاکارتا، پایتخت اندونزی، نمایندگان ۱۰ کشور به همراه هشت کشور دیگر شامل استرالیا، چین، ژاپن، هند، نیوزلند، جمهوری کره، روسیه و آمریکا حضور داشتند.
وانگ یی از کشورهای عضو این اتحادیه خواست که با جدیت از نقش محوری آسه آن حمایت کنند و پایه ای محکم برای حفظ صلح بسازند.
او با اشاره به اینکه نقش مرکزی آسهآن نتیجه طبیعی تکامل در تاریخ و بزرگترین نقطه مشترک همه طرفها است، تلاشها برای تضعیف و جایگزینی نقش آسهآن را نادرست دانست و گفت: عاقلانه نیست که ناتو در شرق آسیا قدم بگذارد.
این مقام چینی گفت: صلح منطقه نباید مبتنی بر پیگیری امنیت مطلق توسط تعداد کمی از کشورها باشد و چین مایل است همکاری با همه طرف ها را در خصوص ابتکار امنیت جهانی که خود پیشنهاد کرده است را به دقت بررسی کند. وی بر تمایل چین برای پیشگامی در امضای پروتکل معاهده منطقه عاری از سلاح هسته ای جنوب شرقی آسیا تاکید کرد.
کارشناسان سیاسی درباره این موضوع گفتند، آسیای شرقی تحت تاثیر حضور نظامی تقویت شده آمریکا و متحدانش در دریای چین جنوبی، سیاست هایی که به دنبال جداسازی اقتصادی و گسترش نفوذ ناتو در منطقه است، قرار گرفته است.
«زو لیپینگ»، پژوهشگر باسابقه مطالعات آسیای جنوب شرقی در موسسه ملی استراتژی بینالمللی آکادمی علوم اجتماعی چین، میگوید: ما شاهد تعمیق رقابت ژئوپلیتیکی میان کشورهای بزرگ، بحران اوکراین و بهبود کند اقتصاد جهانی، همچنین کاهش اندک تورم، بحران انرژی و بحران غذا بودهایم.
وی افزود: در حال حاضر، کشورهای آسه آن انتظار دارند همه طرف ها در این ائتلاف، به دنبال صلح و توسعه منطقه ای و ارتقای موثر همکاری در شرق آسیا به عنوان یک کل باشند.
وانگ در سخنان خود از همه کشورها خواست تا حمایت خود را از چندجانبه گرایی واقعی نشان دهند، تعاملات خوب را تقویت کنند و همکاری آسیا و اقیانوسیه را به مسیر درست بازگردانند.
وی همچنین از همه کشورها خواست دست به دست هم بدهند تا منطقه را به مرکزی برای رشد اقتصادی، پیشبرد اهداف توسعه مشترک، حمایت از مسیر درست جهانی شدن اقتصادی و برقراری امنیت سیستم تجاری چندجانبه تبدیل کنند. وانگ افزود: چین آماده همکاری با همه طرف ها برای ادامه همکاری در زمینه فقرزدایی و انرژی است.
«لیو چینگ»، معاون مؤسسه مطالعات بینالمللی چین، گفت: این نشست بیشتر به عنوان یک بستر ارتباطی عمل میکند و در تقویت اعتماد متقابل سیاسی نقش دارد و آسه آن، موتور مهم همکاری و توسعه منطقهای در آسیا است. در حاشیه این نشست، وانگ یی روز جمعه با دیپلمات های ارشد کشورهایی از جمله ژاپن، هند، کره جنوبی و… گفتگوهای دوجانبه انجام داد.
وانگ هنگام ملاقات با «یوشیماسا هایاشی»، وزیر امور خارجه ژاپن، از توکیو خواست تا درکی عینی و منطقی از چین شکل دهد و با اقدامات عملی از تاریخ درس بگیرد و به مسیر توسعه صلح آمیز پایبند باشد. اخیرا، توکیو چین را به عنوان بزرگترین چالش استراتژیک خود معرفی کرده است.
وانگ گفت: این رفتار به طور جدی با واقعیت روابط چین و ژاپن مغایرت دارد و در تضاد با توافقات مهم دو طرف است چون آنها شرکای خوبی برای همکاری هستند و خطری برای یکدیگر ایجاد نمی کنند.
وی از طرف ژاپنی خواست تا نزدیکی احساسات بین مردم دو کشور را بهبود بخشد و روابط چین و ژاپن را برای بازگشت به مسیر توسعه پایدار و سالم ارتقا بخشد. وانگ افزود: پکن برای حفظ ارتباط و گفتوگو در همه سطوح و همچنین مبادلات اقتصادی و تجاری و مبادلات مردم با مردم در مورد ژاپن کاملا آماده است. هایاشی گفت: توکیو مشتاق ایجاد روابط سازنده و باثبات ژاپن و چین و ایجاد شرایط برای تبادلات در سطح بالا است.
نظر شما
- هیچ تغییری در دکترین هستهای آمریکا ایجاد نشده است
- مسکو به پیونگ یانگ سیستم پدافند هوایی داد
- وزیر دفاع ایران با مادورو دیدار کرد
- موافقان، مخالفان و کشورهایی که به قطعنامه شورای حکام رای ممتنع دادند
- نتانیاهو به کدام کشورها نمیتواند سفر کند؟
- آیا دونالد ترامپ میتواند به جنگ اوکراین پایان دهد؟
- سفارت واشنگتن در کی یف در پی یک هشدار فوری بسته شد
- تغییر دکترین هستهای روسیه پاسخی به تصمیم آمریکا بود
- کشورهای عربی امیدوارند که عربستان، ترامپ را مهار کند
- پوتین آماده مذاکرات آتشبس با ترامپ است
- اهداف سفر هوکشتاین به لبنان؛ آیا آتش بس محقق می شود؟
- عزم ایران و روسیه، بر توسعه روابط در بالاترین سطح استوار است
- پیشنویس قطعنامه ضدایرانی به آژانس اتمی تحویل شد