وزیر خارجه جمهوری آذربایجان:
روابط با ایران اهمیت بالایی برای توسعه و امنیت منطقه دارد
«جیحون بایراموف» وزیر خارجه جمهوری آذربایجان با اشاره به سفر اخیر همتای ایرانی خود به باکو اعلام کرد که از نظر این کشور، روابط با ایران اهمیت بالایی برای توسعه و امنیت منطقه دارد.
به گزارش نگاه نو، دیپلمات ارشد جمهوری آذربایجان روز یکشنبه (امروز) بر اهمیت بالای این کشور برای روابط خود با جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد.
طبق روایت رسانههای جمهوری آذربایجان، وزیر خارجه این کشور با اشاره به سفر اخیر حسین امیر عبداللهیان وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران به باکو اعلام کرد که روابط دو کشور از نظر توسعه و امنیت منطقهای برای جمهوری آذربایجان بسیار مهم است.
به گزارش خبرگزاری ترند، جیحون بایراموف گفت: پروژههای اقتصادی زیادی بین جمهوری آذربایجان و ایران وجود دارد که برخی از آنها در حال اجرا هستند و برخی در حال بحث و بررسی هستند.
به گفته او، نشست روسای مشترک کمیسیون بین دولتی جمهوری آذربایجان و ایران در آینده برنامه ریزی شده است. در این نشست مذاکراتی در مورد حمل و نقل، انرژی، اشتراک منابع آب و تعدادی دیگر انجام خواهد شد. ما معتقدیم که این نشست، نتایج مثبتی خواهد داشت».
حسین امیر عبداللهیان وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران چهاردهم تیرماه برای شرکت در نشست وزرای خارجه جنبش عدم تعهد به باکو رفت و در این سفر با الهام علی اف رئیسجمهور جمهوری آذربایجان هم دیدار کرد.
او در باکو گفته بود: «امنیت جمهوری آذربایجان را امنیت منطقه و امنیت ایران میدانیم و در خصوص حادثهای که در سفارت جمهوری آذربایجان در تهران رخ داد با رئیس جمهور گفتوگو کردم و همانطور که سخنگوی قوه قضائیه ایران اعلام کرد پرونده رسیدگی به اقدام مسلحانه ضارب در سفارت جمهوری آذربایجان در تهران مراحل تحقیقاتی خودش را کامل کرده است.
امیرعبداللهیان همچنین گفت: رای شدید و اشد مجازات در انتظار ضارب و هر طرفی است که در این اقدام جنایتکارانه نقش داشته است. اقداماتی در حوزه پلیس دیپلماتیک اتخاذ شده و با مسببانی که به هر نحو قصوری در این حادثه داشتند برخورد جدی صورت گرفته است.
امیرعبداللهیان گفته بود: «با رئیس جمهور و مقامات جمهوری آذربایجان اتفاق نظر داریم که مسیر تاریخی و کریدور راهآهنی که از ایران میگذرد به سرعت فعال شود. کریدور ریلی ارس کریدور مورد توافق ماست که به دستور آقای رئیسی عملیات اجرایی آن بزودی شروع خواهد شد و امیدواریم ظرف یک سال بهرهبرداری آن انجام شود. این کریدور نقش اصلی را در اتصال آذربایجان به نخجوان بر عهده دارد».
وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران افزود: «در خصوص رفع انسداد از مسیرهای مواصلاتی در منطقه نیز با آقای الهام علیاف گفتوگو داشتیم و رئیس جمور آذربایجان تأکید کرد که رفع انسداد منجر به بسته شدن مسیرهای مواصلاتی تاریخی بین ایران و ارمنستان شود، تحلیل و ارزیابی نادرستی است و ایشان تأکید کرد که جمهوری آذربایجان به دنبال بستن مسیرهای مواصلاتی تاریخی ایران در منطقه نبوده و هرگز نخواهد بود».
جیحون بایراموف وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان با بیان اینکه تحقیقات درباره حمله به سفارت این کشور در ایران در حال تکمیل شدن است، افزود: «ما انتظار داریم که عاملان آن به شدیدترین وجه مجازات شوند».
دیپلمات ارشد جمهوری آذربایجان اعلام کرد پس از تامین کامل امنیت سفارت این کشور در ایران، امکان برنامه ریزی برای از سرگیری فعالیت سفارت باکو در تهران وجود خواهد داشت.
هفتم بهمن ۱۴۰۱ در پی حمله مسلحانه یک نفر با انگیزه شخصی به سفارت جمهوری آذربایجان یک نفر از کارکنان این سفارت کشته و دو نفر دیگر مجروح شدند. پس از آن دولت آذربایجان اقدام به تخلیه سفارت خود در تهران کرد و دیپلماتهای این کشور را به باکو بازگرداند.
نظر شما
- هیچ تغییری در دکترین هستهای آمریکا ایجاد نشده است
- مسکو به پیونگ یانگ سیستم پدافند هوایی داد
- وزیر دفاع ایران با مادورو دیدار کرد
- موافقان، مخالفان و کشورهایی که به قطعنامه شورای حکام رای ممتنع دادند
- نتانیاهو به کدام کشورها نمیتواند سفر کند؟
- آیا دونالد ترامپ میتواند به جنگ اوکراین پایان دهد؟
- سفارت واشنگتن در کی یف در پی یک هشدار فوری بسته شد
- تغییر دکترین هستهای روسیه پاسخی به تصمیم آمریکا بود
- کشورهای عربی امیدوارند که عربستان، ترامپ را مهار کند
- پوتین آماده مذاکرات آتشبس با ترامپ است
- اهداف سفر هوکشتاین به لبنان؛ آیا آتش بس محقق می شود؟
- عزم ایران و روسیه، بر توسعه روابط در بالاترین سطح استوار است
- پیشنویس قطعنامه ضدایرانی به آژانس اتمی تحویل شد