۱۱ تیر ۱۴۰۲
کپی شد!

در پیشنهادی مطرح شد؛

سیاستمدار عراقی: سفرای اسلامی از استکهلم فراخوانده شوند

سیاستمدار عراقی: سفرای اسلامی از استکهلم فراخوانده شوند

یک سیاستمدار کُرد عراق، با بی‌فایده دانستن صدور بیانیه‌های محکومیت اهانت به اسلام در سوئد، پیشنهاد داد؛ کشورهای اسلامی با فراخواندن سفرای خود از استکهلم، واکنش قاطعانه‌ای به این هتاکی‌ها نشان دهند.

به گزارش نگاه نو، در سایه تداوم واکنش‌های گسترده کشورهای اسلامی به اقدام یک پناهجوی عراقی در سوزاندن یک نسخه از قرآن کریم در سوئد با مجوز پلیس این کشور، علاوه بر مقامات رسمی دولت عراق، مقامات منطقه کردستان عراق نیز این جنایت را محکوم کردند و خواستار جلوگیری از تکرار چنین اقدامات تحریک‌آمیزی شدند.

«مسعود بارزانی» رئیس حزب دموکرات کردستان عراق، در واکنش به این امر، تصریح کرد: عمل غیرقابل قبول سوزاندن قرآن کریم به هیچ عنوان مصداق آزادی اندیشه و گفتار نیست و به هیچ وجه قابل توجیه نیست.

«نیچروان بارزانی» رئیس منطقه کردستان عراق نیز هتک حرمت قرآن کریم در سوئد را محکوم کرد و آن را اقدامی زشت و ناپسند خواند و تصریح کرد: این کار موجب ترویج کینه‌توزی و خشونت در جامعه و تهدیدی برای همزیستی مسالمت آمیز و صلح‌طلبی است.

در بخش دیگری از این پیام آمده است باید به همه عقاید و مقدسات دینی و مذهبی احترام گذاشته شود و اجازه داده نشود که کسی یا جناحی، آزادی را سرکوب یا به مقدسات توهین کند.

«مسرور بارزانی» نخست‌وزیر منطقه کردستان نیز طی پیامی، ضمن محکوم کردن این اقدام، از همگان خواست تا به تمامی کتاب‌های آسمانی احترام بگذارند و از اقداماتی که سبب اخلال در همزیستی می‌شود ممانعت به عمل آید.

اما «غیاث السورجی» سیاستمدار کرد عراقی می‌گوید؛ صدور بیانیه‌های محکومیت هتک حرمت قرآن کارساز نیست و کشورهای اسلامی باید به دلیل آتش زدن مکرر قرآن کریم در سوئد تحت پوشش حمایت دولت این کشور، تصمیمی درخصوص خارج کردن سفرای خود از استکهلم، اتخاذ کنند.

بیشتر بخوانید  بی احترامی به قرآن کریم در روسیه جرم است

این پیشنهاد در حالی طرح می‌شود که سازمان همکاری اسلامی اعلام کرده برای رایزنی در خصوص هتک حرمت قرآن کریم در سوئد، «جلسه اضطراری» برگزار خواهد کرد و پیش‌بینی می‌شود که امروز (یکشنبه، ۲ جولای)، در جده عربستان سعودی، این نشست برگزار شود.

السورجی، در گفتگو با وبگاه «المعلومه» اعلام کرد: «سوزاندن قرآن کریم و حمله به مقدسات اسلامی در سوئد برای نخستین بار صورت نمی‌گیرد، بلکه چندین بار تکرار شده، لذا باید از چنین اقدامات تحریک‌کننده‌ای علیه احساسات مسلمانان، جلوگیری شود».

وی افزود: «صدور بیانیه‌های محکومیت این اقدامات، فایده‌ای ندارد و مانع تکرار آن نمی شود، بنابراین کشورهای اسلامی باید با خارج کردن سفرای خود از پایتخت سوئد در اعتراض به اجازه دادن مقامات سوئدی به اهانت به مقدسات و اعتقادات دینی، موضع قاطعانه ای را اتخاذ کنند».

این سیاستمدار کرد، افزود که در صورت اتخاذ این تصمیم، سفرای کشورهای اسلامی تنها پس از تصویب قانونی در سوئد که تعرض به مقدسات و اعتقادات مذهبی را ممنوع کند همان‌طور که در لایحه سازمان ملل آمده، به سوئد بازگردند.

نظر شما

صفحات اجتماعی انتخاب سردبیر آخرین اخبار کاریکاتور عکس روز